Ero sivun ”Scribonia” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
ArthurBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.6.3) (Botti lisäsi: uk:Скрибонія
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
[[Tiedosto:Scribonia.jpg|thumb|right|Scribonia]]
[[Tiedosto:Scribonia.jpg|thumb|right|Scribonia]]
'''Scribonia''' ([[68 eaa.]]–[[16|16 jaa.]]) oli Octaviuksen (tulevan keisari Augustuksen) toinen vaimo. Scribonia oli Augutuksen ainoan lapsen, tyttären [[Julia (Augustuksen tytär)|Julian]], äiti. Scribonian vanhemmat olivat [[Lucius Scribonius Libo]] ja [[Cornelia Sulla]]. Hänen äitinsä isä oli [[Pompeius]] ja hänen isänsä isä oli [[Sulla]]. Scribonian veli oli [[L. Scribonius Libo]], joka oli Pompeiuksen pojan [[Sextus Pompeius|Sextus Pompeiuksen]] isäpuoli.
'''Scribonia''' ([[68 eaa.]] [[16|16 jaa.]]) oli Octaviuksen (tulevan keisari Augustuksen) toinen vaimo. Scribonia oli Augutuksen ainoan lapsen, tyttären [[Julia (Augustuksen tytär)|Julian]], äiti. Scribonian vanhemmat olivat [[Lucius Scribonius Libo]] ja [[Cornelia Sulla]]. Hänen äitinsä isä oli [[Pompeius]] ja hänen isänsä isä oli [[Sulla]]. Scribonian veli oli [[L. Scribonius Libo]], joka oli Pompeiuksen pojan [[Sextus Pompeius|Sextus Pompeiuksen]] isäpuoli.


[[Suetonius]] kertoo että ennen avioliittoaan Octaviuksen kanssa Scribonia oli ollut naimisissa kahdesti korkea-arvoisten senaattoreiden kanssa. Suetonius ei kuitenkaan kerro aviomiesten nimiä. Yksi näistä aviomiehistä oli P. Cornelius Scipio, mutta ei ole varmuutta siitä oliko hän koskaan konsuli. Scribonia ja Scipio saivat kaksi lasta. Poika P. Cornelius Scipio oli konsuli vuonna [[16 eaa.]] Tytär Cornelia meni naimisiin [[censori]] [[Paulus Aemilius Lepidus|Paulus Aemilius Lepiduksen]] kanssa.
[[Suetonius]] kertoo että ennen avioliittoaan Octaviuksen kanssa Scribonia oli ollut naimisissa kahdesti korkea-arvoisten senaattoreiden kanssa. Suetonius ei kuitenkaan kerro aviomiesten nimiä. Yksi näistä aviomiehistä oli P. Cornelius Scipio, mutta ei ole varmuutta siitä oliko hän koskaan konsuli. Scribonia ja Scipio saivat kaksi lasta. Poika P. Cornelius Scipio oli konsuli vuonna [[16 eaa.]] Tytär Cornelia meni naimisiin [[kensori]] [[Paulus Aemilius Lepidus|Paulus Aemilius Lepiduksen]] kanssa.


Vuonna [[40 eaa.]] Octavius pelkäsi että [[Sextus Pompeius]] ja [[Marcus Antonius]] liittoutuisivat häntä vastaan. [[Maecenas]] suositteli häntä menemään naimisiin Pompeiuksen sukulaisen Scribonian kanssa. Octavius oli Scriboniaan paljon nuorempi. Octavius erosi Scriboniasta vuonna [[39 eaa.]] heti sen jälkeen kun Scribonia oli synnyttänyt hänelle tyttären Julian.
Vuonna [[40 eaa.]] Octavius pelkäsi että [[Sextus Pompeius]] ja [[Marcus Antonius]] liittoutuisivat häntä vastaan. [[Maecenas]] suositteli häntä menemään naimisiin Pompeiuksen sukulaisen Scribonian kanssa. Octavius oli Scriboniaan paljon nuorempi. Octavius erosi Scriboniasta vuonna [[39 eaa.]] heti sen jälkeen kun Scribonia oli synnyttänyt hänelle tyttären Julian.

Versio 12. lokakuuta 2012 kello 19.32

Scribonia

Scribonia (68 eaa.16 jaa.) oli Octaviuksen (tulevan keisari Augustuksen) toinen vaimo. Scribonia oli Augutuksen ainoan lapsen, tyttären Julian, äiti. Scribonian vanhemmat olivat Lucius Scribonius Libo ja Cornelia Sulla. Hänen äitinsä isä oli Pompeius ja hänen isänsä isä oli Sulla. Scribonian veli oli L. Scribonius Libo, joka oli Pompeiuksen pojan Sextus Pompeiuksen isäpuoli.

Suetonius kertoo että ennen avioliittoaan Octaviuksen kanssa Scribonia oli ollut naimisissa kahdesti korkea-arvoisten senaattoreiden kanssa. Suetonius ei kuitenkaan kerro aviomiesten nimiä. Yksi näistä aviomiehistä oli P. Cornelius Scipio, mutta ei ole varmuutta siitä oliko hän koskaan konsuli. Scribonia ja Scipio saivat kaksi lasta. Poika P. Cornelius Scipio oli konsuli vuonna 16 eaa. Tytär Cornelia meni naimisiin kensori Paulus Aemilius Lepiduksen kanssa.

Vuonna 40 eaa. Octavius pelkäsi että Sextus Pompeius ja Marcus Antonius liittoutuisivat häntä vastaan. Maecenas suositteli häntä menemään naimisiin Pompeiuksen sukulaisen Scribonian kanssa. Octavius oli Scriboniaan paljon nuorempi. Octavius erosi Scriboniasta vuonna 39 eaa. heti sen jälkeen kun Scribonia oli synnyttänyt hänelle tyttären Julian.

Lähde