Ero sivun ”Luettelo Pokémon-sarjan hahmoista” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
CAJH (keskustelu | muokkaukset)
→‎Paul: kieliopillista parannusta(?)
Rivi 121: Rivi 121:


===Paul===
===Paul===
Paul ([[japanin kieli|japaniksi]] シンジ Shinji) on [[Pokémon]]-[[anime]]sarjassa esiintyvä ihmishahmo. Hän on eräs [[Ash Ketchum]]in kilpailijoista Sinnohissa ''Diamond & Pearl'' -sarjassa. Paul on kotoisin Veilstone Citystä ja hänellä on isoveli Reggie joka on entinen kouluttaja ja nykyinen kasvattaja. Paulia kuvataan päähenkilö Ashin täydelliseksi vastakohdaksi sillä hän on luonteeltaan kylmä, tyly ja joka pitää Pokémonien kanssa ystävystymistä heikkouden merkkinä (hän jopa vapauttaa kaappaamansa Pokémonit jotka eivät ole hänen mielestään tarpeeksi voimakkaita). Ashin ja Paulin vastakkaiset näkemykset Pokémonien kouluttamisesta ajoivat heidät useisiin katkeriin konflikteihin ennen kuin se sopivat välinsä ja jatkoivat matkojaan hyvissä väleissä Sinnoh-liigan päätteeksi jossa Ash onnistui kukistamaan Paulin puolivälierissä.
Paul ([[japanin kieli|japaniksi]] シンジ Shinji) on [[Pokémon]]-[[anime]]sarjassa esiintyvä ihmishahmo. Hän on eräs [[Ash Ketchum]]in kilpailijoista Sinnohissa ''Diamond & Pearl'' -sarjassa. Paul on kotoisin Veilstone Citystä ja hänellä on isoveli Reggie, joka on entinen kouluttaja ja nykyinen kasvattaja. Paulia kuvataan päähenkilö Ashin täydelliseksi vastakohdaksi sillä hän on luonteeltaan kylmä, tyly ja pitää Pokémonien kanssa ystävystymistä heikkouden merkkinä; hän jopa vapauttaa kaappaamansa Pokémonit jotka eivät ole hänen mielestään tarpeeksi voimakkaita. Ashin ja Paulin vastakkaiset näkemykset Pokémonien kouluttamisesta ajoivat heidät useisiin katkeriin konflikteihin, ennen kuin se sopivat välinsä ja jatkoivat matkojaan hyvissä väleissä Sinnoh-liigan päätteeksi, kun Ash onnistui kukistamaan Paulin puolivälierissä.


Paul nähtiin ensi kerran jakson ''Eron kaksi astetta'' lopussa. Hän kuitenkin tuli tutuksi Ashille ja [[Brock (Pokémon)|Brockille]] vasta seuraavan jakson, jakson ''Pokémon-maailmat kohtaavat!'' alussa, jolloin he etsivät Ashin kadonnutta [[Pikachu]]a, ja luulivat Paulin [[Elekid]]in hyökkäyksiä Pikachun hyökkäyksiksi.
Paul nähtiin ensi kerran jakson ''Eron kaksi astetta'' lopussa. Hän kuitenkin tuli tutuksi Ashille ja [[Brock (Pokémon)|Brockille]] vasta seuraavan jakson, jakson ''Pokémon-maailmat kohtaavat!'' alussa, jolloin he etsivät Ashin kadonnutta [[Pikachu]]a, ja luulivat Paulin [[Elekid]]in hyökkäyksiä Pikachun hyökkäyksiksi.

Versio 10. lokakuuta 2012 kello 21.31

Tämä on luettelo Pokémon-sarjan hahmoista.

Päähahmot

Ash Ketchum

Pääartikkeli: Ash Ketchum

Brock

Pääartikkeli: Brock

Misty

Pääartikkeli: Misty

Iris

Pääartikkeli: Iris

Cilan

Pääartikkeli: Cilan

Dawn

Dawn (japaniksi ヒカリ Hikari) tutustuu pian kouluttajan uransa aloittamisen jälkeen Ash Ketchumiin ja Brockiin ja alkaa taivaltaa näiden kanssa halki Sinnohin. Hän haluaa tulla äitinsä Johannan tapaan loistavaksi Pokémon-koordinaattoriksi. Hänen aloituspokémoninsa on Piplup, jonka hän sai professori Rowanilta. Dawn on Ashin kumppaneista ainoa, joka on saanut kokonaan itselleen omistetun ensiesiintymisjakson. Dawn törmää metsässä Ashin eksyneeseen Pikachuun, joka vahingossa hajottaa hänen polkupyöränsä, aivan kuten Mistyn ja Mayn pyörät aiemmin. Dawn myös pelasti heikon Pikachun Rakettiryhmän hyökkäykseltä ja vei sen sitten Pokémon-keskukseen. Dawnilla on hyvä itseluottamus, mikä voidaan nähdä siten, että hän ei murehdi virheitään, vaan katsoo aina tulevaisuuteen. Kuten Maylla, myös Dawnilla on oma tunnuslaulunsa, By Your Side ~Hikari's Theme~ (jap. 君のそばで 〜ヒカリのテーマ〜). Se oli Diamond ja Pearl -kauden ensimmäinen lopetusmusiikki. Diamond ja Pearl -sarjan lopussa Dawn eroaa Ashin ja Brockin seurasta alkaakseen matkata yksin ja tulla huippukoordinaattoriksi. Dawn palasi Itä-Unovassa Ashin joukkoon ottaakseen itsekin osaa Pokémon-maailmanturnauksen juniorimestaruussarjaan, jossa hän pääsi 8 parhaan joukkoon. Mutta hän putosi, kun hänen Mamoswinensa hävisi Iriksen Dragonitelle.

Kouluttajana Dawn on melkoisesti Ashia heikompi.

Max

Max (jap. マサト, Masato) kulkee Ash Ketchumin kanssa. Mukana on myös hänen isosiskonsa May ja Pokémon-kasvattaja Brock. Max on aloitteleva Pokémonkouluttaja. Hänen tavoitteensa on tulla Pokémonkouluttajaksi ja voittaa hänen isänsä, Petalburgin salinjohtajan. Sekä Max että May ovat Petalburg Cityn salijohtajan, Normanin lapsia. Heidän äitinsä nimi on Caroline. Maxilla ja Maylla on normaali sisarusten välinen ystävyyssuhde. He yleensä kiusaavat toisiaan, mutta ovat suojelevia toisiaan kohtaan, mikä on tärkeää. May ei tiedä niin paljon Pokémoneista kuin Max, mikä ärsyttää Mayta. Max kantaa PokéNavia, joka kuuluu hänen siskolleen Maylle. Myöhemmissä jaksoissa Max ottaa rooleja, joita Misty teki aikaisemmin, kuten Brockin korvasta kiskomisen tämän rakastuessa kauniisiin tyttöihin. Kolmannen sukupolven viimeisessä jaksossa Max ja May palaavat Kantoon veneellä. Kun May aikoo palata kotiin ohimennen ennen liittymistään Drewin joukkueeseen Johdossa, Max palaa kotiin aloittaakseen oman Pokémon-seikkailunsa Pokémon-kouluttajana ja saadakseen aloituspokemonin.

May

May (jap. ハルカ, Haruka) on Petalburg Cityn salijohtajan, Normanin tytär ja Maxin sisko. Animessa May kulkee Ashin, Brockin ja Maxin kanssa. May tunnetaan myös mangasta. Kymmenvuotiaana May matkustaa kotoaan Petalburg Citystä, Littleroot Towniin katsomaan Professori Birchiä. Professori Birch suostuu antamaan Maylle yhden Pokémonin, sillä hän ja Mayn isä ovat hyviä ystäviä. Myöhemmin Ashin Pikachu vahingossa polttaa Mayn pyörän, aivan kuten Pikachu poltti Mistynkin pyörän. Seuraavana aamuna Mayn valitessa aloituspokémonikseen Torchicin hän löytää kärventyneen pyöränsä. May päättää silti jatkaa matkaa Ashin kanssa. Mayn voitettua useita kunnianauhoja, hän tapaa pokémonkoordinaattorin Drewin. Drew pyytää Mayta tulemaan Johtoon hänen ja muiden koordinaattoreiden kanssa. Se sai Mayn vakuuttumaan ja hän lähti Johtoon.

Tracey Sketchit

Tracey Sketchit (jap. ケンジ, Kenji) on Pokémontarkkailija. Nimi Tracey tulee englannin kielisestä sanasta trace, joka tarkoittaa jälkeä. Nimi Sketchit tulee taas sanasta sketch it, joka tarkoittaa luonnostele se. Tracey etsii Pokémoneja, tekee niistä muistiinpanoja ja piirtää niitä.

Traceyn ensiesiintyminen oli animesarjan toisella tuotantokaudella Orange League -saagan aikana. Hän otti sarjassa aiemmin Brockille kuuluneen paikan kolmantena päähenkilönä, koska sarjan tuottajat pelkäsivät yhdysvaltalaisyleisön tuomitsevan Brockin hahmon rasistiseksi stereotypiaksi (pelko paljastui lopulta aiheettomaksi ja Brock palasi mukaan sarjaan)[1]. Ensimmäisen kerran tavattuaan Ash Ketchumin ja Mistyn Tracey huomaa, että heidän rannalla tapaamiensa tyyppien Spearow ei ole saanut tarpeeksi vitamiineja, Beedrillin väritys oli haaleampi kuin normaalisti ja Hitmonchan ei ollut saanut tarpeeksi liikuntaa, ainoastaan pienellä vilkaisulla niihin. Saatuaan tietää Ashin ja Mistyn olevan professori Oakin hyviä ystäviä, Tracey liittyy heidän joukkoonsa päästäkseen tapaamaan idolinsa. Hän palaa Ashin ja Mistyn mukana myöhemmin Pallet Towniin jonne hän jää asumaan professori Oakin apulaisen virassa.

Pokémon League

Rintamapäälliköt

Tehtaanpäällikkö Noland

Noland (japaniksi ダツラ Datsura) tunnetaan Tehtaanpäällikkönä johtamansa taistelupaikkan, Taistelutehtaan mukaan. Hän on ensimmäinen haastettava rintamapäällikkö niin peleissä kuin animessa ja mangassa. Taistelujen lisäksi hän myös rakentelee erilaisia koneita. Hänet voittanut kouluttaja ansaitsee Tiedon symbolin (Knowledge Symbol). Pokémon Emeraldissa Noland korostaa pelaajalle, että lukeminen ei riitä, jos haluaa oppia jotain Pokémoneista, vaan kouluttajan on saatava kokemusta. Pokémon Adventures -mangassa Noland oli ensimmäinen rintamapäällikkö, jota vastaan Emerald taisteli. Hän keskustelee mieluusti strategioista taistelun jälkeen. Noland pitää huolta eri puolilla Taistelurintamaa huostaan jätetyistä Pokémoneista.

Noland esiintyi ensi kerran animessa jaksossa Articuno, numero yksi (Numero Uno Articuno), jossa Ash kumppaneineen saapui Taistelutehtaalle. Noland antoi Ashin valita, mitä Pokémonia vastaan hän haluaisi taistella, mutta tämä ei osannut päättää. Kun Ashille ja muille selvisi, että Noland oli ystävystynyt legendaarisen Articunon kanssa, Ash päätti taistella sitä vastaan ja kutsui Charizardinsa taistelemaan. Seuraavassa jaksossa, jaksossa Symbolijahdissa (The Symbol Life) Charizard ja Articuno ottivat yhteen ja lopulta Charizard vei voiton kotiin ja tehden historiaa, ollen ensimmäinen ei-legendaarinen Pokémon, joka voitti yksi-vastaan-yksi -taistelussa legendaarisen Pokémonin.

Areenapäällikkö Greta

Greta (japaniksi コゴミ Kogomi) tunnetaan Areenapäällikkönä (engl. Arena Tycoon) johtamansa taistelupaikan, Otteluareenan mukaan. Hän on järjestyksessä toinen haastettava rintamapäällikkö. Animessa hän on selvästi erikoistunut taistelutyyppisiin Pokémoneihin, mutta tämä ei päde peleissä eikä mangassa. Hänet voittanut kouluttaja ansaitsee Sisusymboolin (Guts Symbol). Ensimmäinen videopeli jossa Greta esiintyi oli Pokémon Emerald.

Animessa Greta on esiintynyt vain jaksossa Onnenpyörä (Wheel...of Frontier!), jossa Ash taisteli häntä vastaan. Gretalla on iso, onnenpyörää muistuttava pyörä, jolla arvotaan, kuinka monta Pokémonia kumpikin osapuoli ottelussa käyttää. Ashin tapauksessa Pokémoneja oli kaksi. Ash käytti Grovylea ja Snorlaxia. Molempien ottelijoiden molemmat Pokémonit pysyivät ulkona Poképalloista siihen asti kunnes ne tyrmättiin. Ashin Grovyle hävisi Gretan Hariyamalle, mutta Snorlax vei voiton niin siitä kuin myös Gretan Medichamista.

Kupuässä Tucker

Tucker (japaniksi ヒース Heath) tunnetaan Kupuässänä (engl. Dome Ace). Hänen taisteluareenansa on Ottelukupu (Battle Dome), joka on avoinna yleisölle. Tucker on rauhallinen ja taktikoiva taistelija, joka käsittelee Pokémonejaan niin hyvin, että ne ovat vaikea vastus lähes kelle tahansa. Hänet voittanut kouluttaja ansaitsee Taktiikkasymboolin (Tactics Symbol). Ensimmäinen videopeli jossa Tucker esiintyi oli Pokémon Emerald. Tosin kuin peleissä, Pokémon Adventures -mangassa Tucker todella ottaa osaa kilpailuihin, eikä vain haasta kouluttajaa otteluun kuten pelissä. Ash otteli Tuckeria vastaan jaksossa Taktiikkapeliä (Tactics Theatrics), jossa hän käytti voittoisasti Swellowia ja Corphishia kaksoisottelussa. Tuckeria ei ole nähty tämän jakson jälkeen.

Keihäskuningatar Lucy

Lucy (japaniksi アザミ Azami) tunnetaan Keihäskuningattarena johtamansa taistelupaikan, Ottelukeihään (Battle Pike) takia. Hän on erikoistunut paljolti käärmeitä muistuttaviin Pokémoneihin. Tämä näkyy selvästi siten, että niin peleissä, animessa kuin mangassakin hänen pääpokémoninsa on Seviper. Peleissä hän on neljänneksi haastettava rintamapäällikkö ja mangassa hänet nähtiin järjestyksessään toisena haastettavista. Hänet voittanut kouluttaja ansaitsee Onnisymboolin (Luck Symbol). Ensimmäinen videopeli jossa Lucy esiintyi oli Pokémon Emerald.

Animessa Lucy nähtiin jaksossa Ottelukeihään kuningatar (Queen of Serpentine), jossa hänen nähtiin ensin pelastavan Ashin Pikachun Rakettiryhmän kynsistä Seviperinsä avulla, joka otti yhteen myös Jessien Seviperin kanssa. Myöhemmin samassa jaksossa Ash taisteli Lucya vastaan. Ashin Donphan vei voiton Seviperistä, häviten kuitenkin Lucyn Miloticille, joka taas joutui Pikachun päihittämäksi. Lucy on niitä harvoja Brockin rakastamia tyttöjä, jotka antavat myös vastarakkautta.

Palatsintietäjä Spenser

Spenser (japaniksi ウコン Ukon) tunnetaan Palatsintietäjänä (engl. Palace Maven) johtamansa taistelupaikan, Ottelupalatsin (Battle Palace) mukaan. Hän on kolmanneksi viimeisenä haastettava rintamapäällikkö. Hänellä ei ole mitään tiettyä erikoistumista mihinkään tiettyyn Pokémon-tyyppiin. Hän esiintyy pelien lisäksi myös animessa ja mangassa. Peleissä Ottelupalatsissa käytävät ottelut käydään niin, ettei pelaaja voi vaikuttaa, mitä hyökkäyksiä hänen Pokémoninsa käyttää, vaan se riippuu Pokémonin luonteesta. Hänet voittanut kouluttaja ansaitsee Henkisymboolin (Spirits Symbol). Ensimmäinen videopeli jossa Tucker esiintyi oli Pokémon Emerald. Pokémon Adventures -mangassa Spenserillä on jonkilainen yhteys Kyogreen ja hän pystyi tunnistamaan Sinistä palloa (engl. Blue Orb) pitelevän Sapphiren.

Spenser esiintyy animessa ensi kerran jaksossa Vapaa kuin taivaan lintu (Cutting the Ties that Bind), jossa Ash tapaa hänet. Ashin Sceptile oli väliaikaisesti menettänyt kykynsä käyttää hyökkäyksiä, mutta Spenser auttoi sitä paranemaan. Jakson lopussa Ash haastoi Spenserin otteluun Spirits Symbolista. Seuraavassa jaksossa, jaksossa Ka Boom with a View Ash otteli Spenseriä vastaan. Vaiheikkaan ja tiukan taistelun jälkeen Ash voitti Spenserin ja ansaitsi Spirits Symbolin.

Pyramidikuningas Brandon

Brandon (ジンダイ Jindai) tunnetaan Pyramidikuninkaana, ottelupaikkansa Ottelupyramidiin mukaan. Animessa ja peleissä hän on viimeisenä haastettava rintamapäällikkö, mutta mangassa vasta toiseksi viimeinen. Brandon käyttää niin animessa, mangassa kuin peleissäkin legendaarisia Pokémoneja, mikä tekee hänestä varteenotettavan vastuksen. Hänet voittanut kouluttaja ansaistsee Rohkeusymboolin (Brave Symbol). Ensimmäinen videopeli jossa Brandon esiintyi oli Pokémon Emerald. Animessa Brandonin Ottelupyramidi on lentävä rakennus, jonka kulloisenkin sijainnin saa selville vasta kun on voittanut muut rintamapäälliköt. Ash ja kumppanit pääsivät Ottelupyramidille jaksossa Battling the Enemy Within.

Salonkineito Anabel

Anabel (japaniksi リラ Lila) tunnetaan Salonkineitona. Anabel osaa kommunikoida Pokémoniensa kanssa telepaattisesti ja on animessa selvästi erikoistunut meediotyyppisiin Pokémoneihin. Peleissä ja mangassa Anabel on johtava rintamapäällikkö, kun taas animessa tämä titteli on annettu Brandonille. Hänen taisteluareenansa on Ottelutorni (Battle Tower), joka animessa sijaitsee lähellä Tohjo Fallseja. Hän antaa hänet voittaneille kouluttajille Kykysymboolin (Ability Symbol). Pokémon Adventures -mangassa Anabel on voimakkain rintamapäällikkö. Ensimmäinen videopeli jossa Anabel esiintyi oli Pokémon Emerald.

Anabel nähtiin ensi kerran jaksossa Talking a Good Game, jossa Ash taisteli häntä vastaan ja hävisi. Seuraavassa jaksossa, jaksossa Second Time's the Charm Ash otti uusintaottelun ja voitti sen käyttämällä samaa taktiikkaa paremmin kuin aiemmin.
Anabel vaikuttaa olevan ihastunut Ashiin.

Sivuhahmot

Barry

Barry on Ashin kilpakumppani Sinnohissa Pokémonissa. Barryn isä on yksi Sinnohin Ottelurintaman (engl. Battle Frontier) johtajista, Palmer. Barry ihailee Paulia, mutta toisin kuin Paul, Barry välitti pokémoneistaan.

Barry esiintyi ensi kerran jaksossa Barry ottaa koville! Barry oli Dawnin tavoin myös kotoisin Twinleaf Townista ja he tunsivatkin toisensa jo ennestään. Barry otteli kolmesti Ashia vastaan ja voitti vain viimeisimmän niistä. Jaksossa Paul vastaan Barry! (Casting a Paul on Barry!) Barry kohtasi Paulin Sinnohin liigan Lily of the Valley-tunrauksessa, mutta hävisi. Barry esiintyi videopeleissä ensi kerran Pokémon Diamond ja Pearlissa.

Drew

Drew on Mayn vanha kilpakumppani Hoennista. Drew'n May tapasi ensimmäisessä Pokémon-kilpailussaan, jolloin Drew oli jo konkari. Aluksi Drew oli näsäviisas ja joskus pilkkasi Maytä, mutta lopulta Drewstä tuli Mayn läheinen ystävä.

Gary Oak

Gary Oak (jap. シゲル, Shigeru) on Ash Ketchumin vastustaja sekä professori Oakin lapsenlapsi. Garyllä on usein animessa ruskeat hiukset, violetti paita ja yin-yang-riipus. Kun Garystä tuli Pokémon-tutkija, hän laittoi valkoisen tutkijantakin paidan päälle. Videopeleissä Gary esiintyy ensi kerran Pokémon Puzzle Leaguessa.

Gary on samanikäinen kuin Ash. Gary ja Ash olivat leikkikavereita kun he olivat nuorempia, mutta heidän tiensä erosivat heidän löydettyään Pokémonit.

Gary uskoo tietävänsä kaiken Pokémoneista, koska hän on professori Oakin lapsenlapsi. Hän rakastaa näyttää tietonsa kenelle tahansa, joka kuuntelee ja hän rakastaa myös Ashin nöyryyttämistä. Kun Ash ja Gary tapasivat Viridian Cityssä, Gary näytti voittamiaan kymmentä salimerkkiä, kun Ashillä oli vasta 7. Vaikka Garyllä oli jo tarpeeksi salimerkkejä, hän haastoi Viridian Cityn salijohtajan, Giovannin. Gary voitti nopeasti Giovannin Golemin ja Kinglerin, mutta sitten Giovanni käytti voimakkainta Pokémoniaan, Mewtwota. Mewtwo pystyi voittamaan ensin Garyn Arcaninen ja Nidokingin (samaan aikaan), kunnes tyrmäsi Garyn ja hänen cheerleaderinsa kokonaan. Tämä oli Garyn ensimmäinen tunnettu tappio hänen Pokémon-kouluttajan urallaan.

Aluksi Gary käyttäytyy kuin idiootti, mutta sarjan aikana hänestä tulee kiltimpi ja vähemmän nöyyryyttävämpi. Etenkin hän nöyryytti toisia Johdon Hopeaturnauksessa, kunnes sai puolivälierissä vastaansa Ashin ja hävisi. Aluksi Gary liikkui kaikkialle ylellisellä punaisella autolla ja monet fanit sekä cheerleaderit istuivat takapenkillä. Kun Ash palasi Pallet Towniin voitettuaan Orange-liigan, Gary ei loukannut Ashia. Kun he tapasivat Pallet Townissa, Ash haastoi Garyn kaksintaisteluun Eevee vastaan Pikachu, jonka Gary voitti. Gary ei kuitenkaan juhlinut sitä niin paljon kuten yleensä. Ash oli silti vihainen tappiostaan, sillä hän halusi edes joskus voittaa Garyn. Tämän jälkeen heistä tuli taas ystäviä.

Ashin matkustettua Hoenniin Gary päättää lopettaa Pokémon-kouluttajan uransa ja alkaa opiskella Pokémon-tiedettä kuten isoisänsä. Gary pystyi onnistuneesti kloonaamaan "sukupuuttoon kuolleen" Aerodactylin. Gary suojeli tätä Pokémonia Rakettiryhmän Butchilta ja Cassidyltä. Nyt Aerodactyl elää vapaasti Saida Islandissa ja Gary yrittää nykyään kloonata muita esihistoriallisia Pokémoneja, kuten Omanyten ja Kabuton.

Gary tekee paluun Hoennin viimeisessä jaksossa. Hän palaa Sinnohista Kantoon uuden Pokémoninsa, Electiviren kanssa. Matkalla hän tapaa Ashin, joka on juuri voittanut Battle Frontierin. Ash haastaa Garyn taisteluun Electiviren ja Pikachun kanssa, mutta häviää. Gary päättää palata takaisin Sinnohiin voitettuaan Ashin.

Gary palaa kuvioihin jaksossa Metsästäjää paossa (Ill-Will Hunting!), jossa hän auttaa Ashia ja kumppaneita suojelemaan Shieldoneja Pokémon-metsästäjä Jiiltä. Samalla nähdään myös Garyn Blastoise, Umbreon ja Electivire. Koska professori Oak on tutkimustyönsä ohella myös tunnettu runoilija, Garyn ensi kertaa tässä jaksossa tavannut Dawn luulee Garyäkin runoilijaksi.

Gary esinntyi myöhemmin jaksossa Pelolla pelkoa vastaan!. Hän antaa Ashille Terähammas -esineen, joka auttaa Ashin Gligaria kehittymään Gliscoriksi.

Gary esiintyy Electric Tale of Pikachu -mangassa. Hän on mangassa animen tapaan Ashin lapsuudenystävä ja nykyinen kilpailija. Hän ilmestyy usein paikalle, jos Ash tekee jotain väärin. Pokémon-liigassa hän häviää Ritchielle, mutta kohtaa Ashin sarjan lopussa. Tämän jälkeen he alkavat matkustaa yhdessä. Mangassa Garyllä on sisko nimeltä May Oak, joka ei kuitenkaan esiinny animessa.

Harrison

Harrison (japaniksi ハヅキ Hazuki) on eräs Ash Ketchumin vastustajista Pokémon-animessa. Hän on kotoisin Littleroot Townista Hoennista ja Ash tapasi hänet taivaltaessaan Johtossa. Myöhemmin he ottivat yhteen Johton liigan mestaruusottelussa Hopeaturnauksessa.

Ensi kertaa Harrison nähtiin jaksossa Sneasel-metsällä (Pop Goes The Sneasel), jossa hän tapasi Ashin ja kumppanit sekä Sneaselin, joka vartioi Ho-ohin uhrattua tulta, ja päätti napata sen. Käyttäen Houndoomiaan ja Blazikeniaan (joka Johton alueella on tuntematon Pokémon) heikentääkseen sitä ja sitten nappasi sen. Harrison erosi Ashistä ja kumppaneista jakson lopussa.

Myöhemmin Harrison palasi kuvioihin jaksossa Tie On One!, jossa hän palasi ottaakseen osaa Hopeaturnaukseen, Johton liigan mestaruusotteluun. He kohtasivat toisensa jaksossa Taistelua kuumimmillaan (Can't Beat the Heat), jossa he aloittivat kuusi-vastaan-kuusi -ottelunsa. Ottelu jatkui seuraavissa jaksoissa Leikkiä tulella (Playing with Fire!) ja Uudet suunnat (Johto Photo Finish). Viimeksi mainitussa Harrisonin onnistui voittaa Ash tiukassa kisassa, mutta hän hävisi lopulta Jon Dicksonille, joka voitti turnauksen.

Harrison oli se, joka ensimmäisenä kertoi Ashille Hoennin liigasta, professori Birchistä ja Hoennin Pokémoneista, joita tämä ei varmaan koskaan ollut nähnyt.

Morrison

Morrison (japaniksi マサムネ Masamune) on eräs Ash Ketchumin vastustajista Pokémon-animessa. Hän taisteli Ashia vastaan Hoennin pokemon-liigan mestaruusottelussa Ever Grade Cityssä.

Ensi kertaa Ash tapasi Morrisonin jaksossa Mahtava Morrison (Less is Morrison). Kun kumpikin saivat tietää toistensa pyrkivän Ever Grande Cityn Hoennin liigan mestaruusotteluun, heidän välilleen syntyi ainutkertainen vastustaja-ystävä -suhde. He pyrkivät aina olemaan toisiaan parempia kaikenlaisissa asioissa, olipa kyse sitten siitä, kumpi juoksee nopeammin, syö enemmän tai kestää pitempään kuumaa kylpyä. Kun Rakettiryhmä varasti Ashin Pikachun ja Morrisonin Beldumin heidän muiden Pokémoniensa ollessa Pokémon-keskuksessa, he saivat Rakettiryhmän kiinni ja voittivat heidän Pokémoninsa paljain käsin ja Pikachu ja Beldumin yhteistyön avulla hankkiutuivat heistä eroon. Jakson lopussa Morrison jätti Ashin ja kumppanit lähteäkseen voittamaan viimeistä salimerkkiään, luvaten tavata hänet taas Ever Gradne Cityssä.
Morrison palasi kuvioihin jaksossa Beldum pelastaa (Saved by the Beldum!), jossa hän ja Ash tapasivat Ashin kouluttaessa Pokémonejaan. Samassa jaksossa Morrison oli hävitä Belduminsa kanssa Jump -nimiselle kouluttajalle. Beldum kuitenkin kehittyi Metangiksi ja voitti taistelun.
Jaksoissa Riitaisa ratkaisu (A Judgement Brawl) ja Ratkaiseva päätös (Choose It Or Lose It!) Ash ja Morrison joutuivat taistelemaan toisiaan vastaan. Morrison oli aluksi haluton taistelemaan ystäväänsä vastaan ja antoi kahden Pokémoninsa tulla tyrmätyksi. Ash onnistui kuitenkin kannustamaan Morrisonia niin, että tämä taisteli viimein koko sielunsa voimalla. Vaikka ottelusta tuli tiukka, Morrison hävisi lopulta ja oli ulkona kisasta.

Paul

Paul (japaniksi シンジ Shinji) on Pokémon-animesarjassa esiintyvä ihmishahmo. Hän on eräs Ash Ketchumin kilpailijoista Sinnohissa Diamond & Pearl -sarjassa. Paul on kotoisin Veilstone Citystä ja hänellä on isoveli Reggie, joka on entinen kouluttaja ja nykyinen kasvattaja. Paulia kuvataan päähenkilö Ashin täydelliseksi vastakohdaksi sillä hän on luonteeltaan kylmä, tyly ja pitää Pokémonien kanssa ystävystymistä heikkouden merkkinä; hän jopa vapauttaa kaappaamansa Pokémonit jotka eivät ole hänen mielestään tarpeeksi voimakkaita. Ashin ja Paulin vastakkaiset näkemykset Pokémonien kouluttamisesta ajoivat heidät useisiin katkeriin konflikteihin, ennen kuin se sopivat välinsä ja jatkoivat matkojaan hyvissä väleissä Sinnoh-liigan päätteeksi, kun Ash onnistui kukistamaan Paulin puolivälierissä.

Paul nähtiin ensi kerran jakson Eron kaksi astetta lopussa. Hän kuitenkin tuli tutuksi Ashille ja Brockille vasta seuraavan jakson, jakson Pokémon-maailmat kohtaavat! alussa, jolloin he etsivät Ashin kadonnutta Pikachua, ja luulivat Paulin Elekidin hyökkäyksiä Pikachun hyökkäyksiksi.

Ritchie

Ritchie (tunnetaan myös nimellä Richie, japaniksi ヒロシ Hiroshi) on Pokémon-sarjan animessa esiintyvä Ash Ketchumin ystävä ja vastustaja. Hänet on nimetty Hiroshi Yamauchin, Nintendon entisen toimitusjohtajan mukaan. Hänen japaninkielinen nimensä tarkoittaa "kaukaista ja laajaa" (溥), kun taas hänen englanninkielinen nimensä tulee nimestä Richard, joka puolestaan tarkoittaa saksaksi "urheaa voimaa" (sana koostuu sanoista ric, "voima, johtaa, johtaja" ja hard, "rohkea, kova"). Ritchien ensiesiintyminen videopeleissä oli Pokémon Puzzle Leaguessa.

Ritchie on usein nähty Ashin kloonina, koska kaikki hänen Pokémoninsa ovat sukua Ashin nykyään tai joskus omistamille Pokémoneille (Sparky vastaa Ashin Pikachua, Zippo Ashin Charizardia, Happy Ashin Butterfreetä, Rose Ashin Swellowia ja Cruise Ashin Larvitaria).
Monet uskovat, että Ritchiessä nähdään se, millainen täydellinen Ash olisi. Ritchie on kovin tuntematon fanien keskuudessa.

Ritchien ensiesiintyminen oli jaksossa Ystävä hädässä (A Frind In Deed), jossa hän nopeasti ystävystyi Ashin, toisen Pokémon-liigan osanottajan kanssa. Seuraavassa jaksossa, jaksossa Friend or Foe Alike tämä ystävyyssuhde aiheutti ongelmia, kun he kohtasivat toisensa ottelussa. Ritchie voitti lopulta, koska Ashin Charizard ei suostunut taistelemaan itseään heikompaa Sparkya vastaan ja päätti ottaa nokoset kesken ottelun. Vaikka Ritchie lopulta hävisi Asunta -nimiselle kouluttajalle, hän sijoittui kahdeksan parhaan joukkoon.
Ritchie tavattiin uudelleen Whirl Islandeilla jaksossa A Parent Trapped!, jossa hän etsi siellä nähtyä salaperäsitä Pokémonia, joka paljastui Lugiaksi.

Ritchie ilmestyi myös joissakin Pokémon-kronikoiden erikoisjaksoissa, jaksoissa Oaknapped, Celebi and Joy ja The Search for the Legend, joista toisessa hänestä tuli yksi niistä kolmesta tärkeästä hahmosta, jotka ovat matkustaneet ajan halki, muiden ollessa May ja Meowth. Ritchien tapauksessa tämä aikamatka tapahtui Celebin mukana.

Ritchie esiintyy Electric Tale of Pikachu -mangasarjassa. Hänen luonteensa vastaa hyvin animen vastaavaa. Hänellä on kuitenkin vaaleat hiukset kastanjanruskeiden sijaan. Tämä saattaa olla ehkä siksi, koska myös Garyllä on saman väriset hiukset.
Mangassa Ritchie omisti Zippo -lempinimisen Charizardin. On epäselvää, onko Zippo animessakin saavuttanut viimeisen kehitysasteensa.

Solidad

Solidad (tunnetaan myös nimellä Soledad, japaniksi サオリ Saori) on eräs hahmo Pokémon-animessa. Hän on Pewter Citystä kotoisin oleva Pokémon-koordinaattori, jota vastaan May taisteli Kanton Suurfestivaalissa ja myös voitti sen Battle Frontier -kauden aikana.

Solidad esiintyi ensi kerran jaksossa May, We Harley Drew'd Ya, ja oli jo valmiiksi tavannut Brockin (joka on myös Pewter Citystä kotoisin), Drewin ja Harleyn. Hän voitti Drewin Roselian ensimmäisessä Pokémon-kilpailussaan, mikä sai Drewin itkemään. Tämän jälkeen heistä näyttää tulleen ystäviä. Kiinnostavana yhteytenä voidaan huomata, että myös kun Solidad voitti Mayn Suurfestivaalin finaalissa, myös tämä itki.

Tyson

Tyson (japaniksi テツヤ Tetsuya) on eräs Ash Ketchumin vastustajista Pokémon-animessa. Hän kohtasi Ashin Ever Grande Cityssä, jossa pidettiin Hoennin pokemon-liigan mestaruusottelut.

Vähän ennen Hoennin liigan aukeamista jaksossa Meowth käy kuumana (Like a Meowth to a Flame) Ash tapasi Tysonin ja heistä tuli heti sekä vastustajia että ystäviä. Tämä vastustaja-asenne saavutti huippunsa semifinaaleissa, jossa Ash ja Tyson kohtasivat toisensa taistelukentällä jaksossa Ratkaiseva päätös (Choose It or Lose It!). Voittaja pääsisi etenemään kohti finaalia. Pitkän ja rankan taistelun lopulla Ashin Pikachu ja Tysonin Meowth kohtasivat toisensa jaksossa Lorun loppu (At the End of the Fray) ja käyttivät aivan samanlaisia hyökkäyksiä toisiaan vastaan. Lopulta Meowth voitti ja Ash putosi pois turnauksesta. Tyson jatkoi voitokkaasti vielä kaksi viimeistä ottelua ja voitti Pokémon-mestaruuden.

Tysonia on verrattu erääseen toiseen Ashin vastustajista, Harrisoniin (joka myös oli Ashia vanhempi vastustaja, joka voitti hänet).

Hoitaja Joy

Hoitaja Joy (japaniksi ジョーイ Joy) on (tai ovat) Pokémon-sarjassa esiintyvä hahmo, joka toimii eräänlaisena Pokémon-lääkärinä Pokémon-keskuksissa. Heitä voi löytää ympäri Pokémon-maailmaa eri alueilta Pokémon-keskuksista.

Hoitaja Joyn voi löytää kaikista Pokémon-keskuksista kaikilta Pokémon-maailman alueilta. He kaikki kuitenkin ovat kilttejä, helliä ja reiluja hoitajia, jotka pitävät huolta sairaista Pokémoneista. Animessa kaikki Hoitaja Joyt ovat identtisiä kaksosia, ja heitä on lähes mahdoton erottaa toisistaan (joskin Brock osaa erottaa heidät kaikki helposti toisistaan).

Hoitaja Joyt eivät kuitenkaan ole täysin identtisiä, mistä voidaan helposti päätellä, että Brockin kyky erottaa heidät toisistaan on vain hyvin harjaantunutta silmää naiskauneudelle. Brock on kuitenkin myös hyvin tarkka Joyden suhteen, mitä aitouteen tulee. Esimerkiksi kerran, kun Rakettiryhmän James naamioitui Hoitaja Joyksi, Brock ei ihastunut häneen, mikä sai hänet epäilemään asiaa. Oli miten oli, Joyt pukeutuvat kukin eri tavalla, mikä helpottaa muita erottamaan ne toisistaan.

Arvattavasti myös Hoitaja Joyden sukulaiset, kuten siskot, serkut jne. ovat myös hyvin toistensa kaltaisia. Fanit ovat esittäneet asiasta mitä erilaisimpia teorioita, joita riittää aikamatkustukesta kloonaamiseen.

On tosin joitakin Hoitaja Joyta, jotka eroavat selvästi muista. Esimerkiksi Orange-saarten Hoitaja Joy oli hyvin lihaksikas ja tummaihoinen. Jälkimmäinen piirre tulee selvästi siitä, että hän elää hyvin aurinkoisessa ilmastossa. Myös Joy, joka johti Machokesta ja Rhydonista koostuvaa kauivausryhmää etsittäessä Kabuto-fossiilien etsinnässä, yrityksenä herättää ne taas eloon, erosi muista.

Vaikka on monia poikkeuksia, yleensä Hoitaja Joyn apulaisena on Chansey. Oikeastaan Chanseyn toisen sukupolven kehitysaste Blissey muistuttaa paljon Hoitaja Joyta. Ja kun yhdennäköisyystarkastelu viedään vielä pitemmälle, niin huomataan, että Blisseyn japaninkielinen nimi tarkoittaa "iloista hoitajaa".

On ollut selvää vertailua Hoitaja Joyden ja Konstaapeli Jennyjen perheiden välillä. On esitetty arveluksia mm. sukulaisuudesta tai jostain syvemmästä yhteydestä, mutta vain yksi on varmaa: kumpienkin perheiden sisaret ovat identtisiä kaksosia.

Lisäksi niissä kaupungeissa, joissa ei ole Pokémon-professoreja, Hoitaja Joy voi antaa aloittelevalle kouluttajalle tämän aloituspokémonin.

Konstaapeli Jenny

Konstaapeli Jenny (japaniksi ジュンサー Junsar) on (tai ovat) Pokémon-sarjassa esiintyvä hahmo, joka toimii lainvartija ympäri Pokémon-maailmaa. Heidät usein löytää kustakin kaupungista.

Konstaapeli Jenny ei ole vain yksi yksi henkilö, vaan tusinoittain samannäköisiä Jennyjä löytyy ympäri Pokémon-maailmaa. Animessa Jennyt ovat identtisiä, ja heitä on lähes mahdoton erottaa toisistaan (joskin Brockilla on kyky erottaa heidät kaikki helposti toisistaan).

Kaikki Konstaapeli Jennyt ovat kuitenkin rohkeita, päättäväisiä mutta silti tehottomia poliisivirkailijoita, jotka taistelevat Rakettiryhmän, Aquaryhmän ja Magmaryhmän kaltaisia, ja lisäksi lukuisia erilaisia väärintekijöitä.
Konstaapeli Jennyt eivät ole kuitenkaan täysin identtisiä, mistä voidaan helposti päätellä, että Brockin kyky erottaa heidät toisistaan on vain harjaantunutta silmää naiskauneudelle. Brock on kuitenkin myös hyvin tarkka Jennyjen suhteen, mitä aitouteen tulee. Esimerkiksi kerran kun erittäin naamioitumistaitoinen tyttö Duplica naamioitui Jennyksi niin hyvin, että Ash ja Misty menivät halpaan, Brock huomasi eron selvästi. Joka tapauksessa jokaisella Konstaapeli Jennyllä on erilainen merkki riippuen vaikuttamastaan paikasta. Viridian Cityssä näyttää olevan kaksi Konstaapeli Jennyä, kuten Hopeaturnauksen aikana nähtiin. Kaksi Jennyä sama merkki hatussa nähtiin vierekkäin (kyseessä olevan symbolin -tähden- tiedettiin aikaisemmista jaksoista kuuluvan juuri tuonne). Yhdellä Viridian Cityn Jennyistä on vihollissuhde Eterna Cityn Jennyyn.

Arvattavasti myös Konstaapeli Jennyjen sukulaiset, kuten siskot, serkut jne. ovat yhtä lailla hyvin toistensa kaltaisia. Tästä asiasta fanit ovat esittäneet mitä erilaisimpia teorioita, joita riittää aikamatkustuksesta kloonaamiseen.

Vaikka on monia poikkeuksia, yleensä Konstaapeli Jennyn seuralaisena on poliisikoirana toimiva Growlithe.
On ollut selvää vertailua Konstaapeli Jennyjen ja Hoitaja Joyden perheiden välillä. On esitetty arveluksia mm. sukulaisuudesta tai jostain syvemmästä yhteydestä, mutta vain yksi on varmaa: kumpienkin perheiden sisaret ovat identtisiä kaksosia.
Ash antoi Squirtlensa Konstaapeli Jennylle taisteluun tulipaloja vastaan. Se on neljän muun Squirtlen kanssa muodostetun ryhmän, "Squirtle-jengin" johtaja, joka toimii eräänlaisena paikallisena palokuntana. Jaksossa Kissansilmät! (Luxray Vision!) tavattiin nuori Konstaapeli Jenny, Marble, joka vartioi "Kolmea kaunotarta" (engl. Three Beauties). Hän omistaa Luxiosta kehittyneen Luxrayn.

Pokémon Yellowissa Konstaapeli Jenny antaa pelaajalle Squirtlen Vermillion Cityssä. Hän myös korvaa tavallisesti miespuolisen konstaapelin Cerulean Cityssä.

Casey

Casey (japaniksi ナナコ Nanako) on eräs sivuhahmo Pokémon-animesarjassa. Hän ja hänen perheensä ovat Electabuzz-baseballtiimin kannattajia ja hän pitää Pokémoneista, jotka toistavat hänen suosikkijoukkueensa värejä, mustia ja keltaisia raitoja. Hänen aloituspokémoninsa oli Chikorita, jonka hän sai Professori Elmiltä New Bark Townissa.

Alkuperäisessä, japaninkielisessä versiossa, Casey puhuu Kansain murteella, mikä viittaa siihen, että hänen kotikaupunginsa Goldenrod City on Pokémon-maailman vastike Osakalle. Lisäämällä se Caseyn rakkauteen Electabuzz-baseball -tiimiä kohtaan saadaan vastaavuus oikean maailman Osakan baseball-tiimiin, the Hanshin Tigers-ryhmään. Eikä siinä ole samaa vain se, että Electabuzz ja tiikerit ovat molemmat musta-kelta-raitaisia, vaan myös se, että Hanshin Tigerseilla tiedetään olevan hyvin lojaali faniryhmä.

Caseytä on verrattu Ashiin hänen Pokémon-kouluttajauransa alussa. Kuitenkin erot heidän koulutuksessaan ovat huomattavia, samoin heidän mieltymyksensä Pokémoneihin.

Katie

Katie (jap. カエデ, Kaede) on parissa Pokémon-sarjan animejaksossa nähty Pokémon-kouluttaja. Hän taisteli Ash Ketchumia vastaan Ever Grande Cityn Hoennin pokemon-liigan mestaruusottelussa.

Katie on kotikaupunkinsa, Lilycove Cityn ylpeys, jossa hänen kauneutensa ja luonnonlahjakkuutensa on antanut hänelle lempinimen "viileä kaunotar". Hänen harrastuksiinsa kuuluu klarinetin soitto ja hänen lempiruokaansa on tulinen spagetti Tamato-marjojen kera. Taistelussa hän yleensä käyttää Golduckia ja Venomothia ja on tunnettu vastustajansa hyökkäysten varovaisesta analysoinnista.
Kuten kaikkien muidenkin kauniiden tyttöjen saralla, Brock edistää ihastumistaan Katieen ottamalla selvää tämän haluista ja inhoista hyödyllisen tiedon sijaan, minkä Brock omien sanojensa mukaan tekee päästäkseen hänen kanssaan treffeille.
Toisin kuin kouluttjat yleensä, jotka pitävät yhtä Pokémonia taistelussa sen tyrmäämiseen asti, Katie vaihtelee Pokémonejaan usein, etenkin, jos hänen vastustajansa on etulyöntiasema tyypin suhteen. Tämän taktiikan ansiosta Ash miltei hävisi taistelunsa ensimmäisen osion Katieta vastaan.
Ash ja Katie aloittivat kuusi-vastaan-kuusi -taistelunsa jaksossa Järkytyksiä ja sitoumuksia (Shocks and Bonds), joka jatkui jaksossa Riitaisa ratkaisu (A Judgment Brawl). Taistelun alussa Katie tyrmäsi kaksi Ashin Pokémonia menettämättä lainkaan omiaan. Ashin onnistui lopulta kuitenkin voittaa Katien Dugtrio Glalien avulla. Jäätyypin Pokémon joutui kuitenkin Misdreavusin Kohtalonside -hyökkäyksen uhriksi.
Ashin onnistui kuitenkin kolmella jäljellä olevalla Pokémonilla nostaa taistelu omaksi edukseen. Hänen Corphishinsa päihitti Katien Golduckin ja edelleen Ash vei lopulta voiton Katiesta ja siirtyi eteenpäin. Katien häviö tarkoitti hänen putoamistaan kisasta.

Tobias

Tobias (jap. タクト, Takuto) on vahva kouluttaja, joka sai helposti kahdeksan tarvittavaa salimerkkiä päästäkseen Sinnoh-liigaan. Liigaotteluissa hän pääsi neljän parhaan joukkoon helposti käyttäen ainoastaan Darkraitaan. Kun Ash voitti Paulin ja pääsi myös neljän parhaan joukoon, Tobiasta tuli hänen seuraava vastustajansa. Tobiaksen Darkrai voitti helposti Ashin Heracrossin, Torkoalin ja Giblen, mutta hävisi lopulta Sceptilelle. Tobian seuraava Pokémon oli toinen legendaarinen Pokémon, Latios, joka voitti helposti Sceptilen ja Swellowin. Ashin viimeinen Pokémon oli Pikachu, joka pitkän taistelun päätteeksi päätyi tasapeliin Latioksen kanssa. Koska Ashillä ei ollut enää Pokémoneja, Tobias voitti ottelun ja pääsi finaaliin, jonka hän voitti helposti, voittaen samalla koko turnauksen. Hän on saanut Ashiltä suuren vaikutuksen että hän on mahtava kouluttaja ja hänellä on kaikki mahdollisuudet päästä Pokémon-mestariksi.

Trip

Pääartikkeli: Trip

Bianca

Bianca (jap. ベル, Bel) on fiktiivinen Pokémon-hahmo. Hän on Pokémon-kouluttaja, jonka Ash Ketchum ystävineen ovat usein tavanneet Unovassa.

Bianca on Pokémon Blackissä ja Whitessa Cherenin ohella toinen kahdesta pelaajan kilpakumppanista. Hän valitsee kolmesta aloituspokémonista pelin alussa yleensä pokémonin, jolla on heikkous pelaajan valitsemaa pokémonia vastaan. Lisäksi on kömpelö ja herkkäluonteinen tyttö. Biancan isä on ylisuojeleva, eikä olisi halunnut antaa hänet aloittaa kouluttajan uraa edes 10-vuotiaana.

Bianca esiintyi ensi kerran jaksossa Minccino - ja sillä siisti!, jossa hän tuo professori Juniperin pyynnöstä Ashille kotelon Unovan salimerkkejä varten. Vaikka hän oli Ashia vanhempi, hän oli vasta vähän aikaa sitten aloittanut oman pokémon-matkansa ja valinnut silloin aloituspokémonikseen Tepigin, joka oli jo ennen jakson tapahtumia kehittynyt Pigniteksi. Jakson aikana Bianca pyydystää Minccinon, joka aiemmin varasti Ashin merkkikotelon. Lopuksi Ash ja Bianca kävivät ottelun, jossa Ashin Snivy joutui ensin Minccinon Viehätyksen (engl. Attract) lumoon, mutta päätyi lopulta Ashin voittoon, kun sekä Minccino että Pignite hävisivät Ashin Pikachulle.

Biancan isä esiintyi animessa ensi kerran Enter Elesa, Electrifying Gym Leader! todistamassa tyttärensä häviötä Nimbasa Cityn salijohtajaa, Elesaa, vastaan ja halusi tästä hyvästä viedä hänet takaisin kotiin. Ash haastoi siitä hyvästä hänet otteluun. Vaikka Ash hävisi, Biancan isä salli ottelun jälkeen tyttärensä jatkaa pokémon-kouluttajan uraansa.

Pokémon Adventures

Nämä hahmot esiintyvät Pokémon Adventures -mangassa.

Blue

Blue (jap. Blue, ブルー) on sarjakuvahahmo Pokémon Adventures -mangassa. Hänen ulkomuotonsa perustuu käyttämättä jääneeseen pelaajahahmoon, jota alun perin piti käyttää Pokémon Red ja Blue -peleissä, mutta joka ilmestyikin lopulta vasta Pokémon FireRed ja LeafGreen -peleissä, jotka olivat edellä mainittujen pelien paranneltuja versioita. Viisi vuotta ennen "Red, Green & Blue" -luvun alkua, Jään naamion Ho-oh kidnappasi vasta viisivuotiaan Bluen. Jään naamio antoi Bluelle Jigglypuffin. Jään naamion luona Blue tapasi Silverin ja ystävystyi tämän kanssa. Muutamaa vuotta myöhemmin molemmat lapset pakenivat Jään naamion piilopaikasta. Kidnappaus sai Bluelle aikaan ornitofobian (lintupelon), joka ei parantunut pitkään aikaan. Hän varasti aloituspokémoninsa Squirtlen professori Oakin laboratoriosta. Koska hänellä on professori Oakin antama Pokédex, hän on yksi Pokémon-mangamaailman kymmenestä "Pokédex-haltijasta". Blue on ovela ja nopeaälyinen ja hänen taitonaan on osata puhua muut pyörryksiin ja uskomaan jopa perättömiä valheita. Lisäksi hän on naamioitumisen mestari ja osaa käyttää Dittoaan naamiona, jotta voi naamioitua keneksi tahansa. Hänen erikoistaitonaan on Pokémonien kehittäminen, mistä hän onkin saanut lisänimen "Kehittäjä". Mangan englanninkielisessä versiossa Blue ja Green ovat saaneet toistensa nimet, joten näitä hahmoja ei tule sekoittaa toisiinsa nimien perusteella.

Green

Green (jap. Green, グリーン) on sarjakuvahahmo Pokémon Adventures -mangassa. Hän muistuttaa ulkoisesti pitkälti Pokémon-animesarjan Gary Oakia, mutta luonteeltaan Green on paljon hiljaisempi ja sisäänvetäytyneempi kuin animevastineensa. Greenin isoisä onkin Garyn tapaan professori Oak. Nuorena hän oli Chuckin, Cianwood Cityn salijohtajan opetuksessa. Green kohtasi tulevan kilpailijansa Redin ensi kertaa Pallet Townin metsässä, jossa he molemmat näkivät Mew'n. Green ja Redin välit ovat aluksi kylmät, mutta he alkavat ajan myötä arvostamaan toisiaan ja lopulta liittoutuivat keskenään taistellakseen Rakettiryhmää vastaan. He kohtaavat lopulta myös Pokémon-liigan loppuottelussa, jonka Red kuitenkin onnistui voittamaan. Greenistä tulee myöhemmin Viridian Cityn salipäällikkö Giovannin kadottua, aivan kuten peleissä. Koska hänellä on professori Oakin antama Pokédex, hän on yksi Pokémon-mangamaailman kymmenestä "Pokédex-haltijasta". Hänen erikoistaitonsa kouluttajana ovatkin antaneet hänelle lisänimen "Kouluttaja". Mangan englanninkielisessä versiossa Green ja Blue ovat saaneet toistensa nimet, joten näitä hahmoja ei tule sekoittaa toisiinsa nimien perusteella.

Red

Red (jap. Red, レッド) on sarjakuvahahmo Pokémon Adventures -mangassa. Hän muistuttaa pitkälti Pokémon-animesarjan päähenkilö Ash Ketchumia. Vaikka hän aloittikin Pokémon-kouluttajan uransa muiden tapaan 11-vuotiaana, hän oli oppinut käsittelemään niitä jo paljon aiemmin ja omisti jo joitakin. Aikanaan hän nousi Pokémon-mestariksi. Koska hänellä on professori Oakin antama Pokédex, hän on yksi Pokémon-mangamaailman kymmenestä "Pokédex-haltijasta". Hän on todella hyvä Pokémon-ottelija, minkä takia häntä kutsutaankin toisinaan nimellä "Fighter".

Yellow

Yellow (jap. Yellow, イエロー), josta käytetään myös nimeä Viridianin metsän Yellow (jap. Yellow de Viridian Forest, イエロー・デ・トキワグローブ), on sarjakuvahahmo Pokémon Adventures -mangassa. Koska hänellä on professori Oakin antama Pokédex, hän on yksi Pokémon-mangamaailman kymmenestä "Pokédex-haltijasta". Hän pienikokoinen tyttö, joka usein piilottelee todellisen sukupuolensa paljastavan poninhäntänsä hattunsa alle, tekeytyen pojaksi. Hänen erikoistaitonaan on Pokémonien parantaminen. Tästä hän onkin saanut lisänimen "Parantaja". Yellow syntyi Viridianin metsässä. Siellä kerran joka kymmenes vuosi syntynyt lapsi saa Viridianin metsän voiman, joka mahdollistaa Yellow'nkin hallitsemat erikoistaidot. Näihin kuuluvat Pokémonien parantaminen kosketuksesta, Pokémonien tunteiden, mielten ja muistojen lukeminen, langan päässä olevien Poképallojen ohjaaminen sekä tarvittaessa kyky nostaa Pokémonien tasoa.

Lähteet

Aiheesta muualla