Ero sivun ”Aavikkokultarinta” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
MerlIwBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: et:Lõuna-käosulane, eo:Rama hipolao poisti: tr:Küçük mukallit (strongly connected to fi:Pikkukultarinta)
Rivi 29: Rivi 29:


== Levinneisyys ==
== Levinneisyys ==
Pesimäalue on [[Lähi-itä]] ja [[Aasia]]n lounaiset osat. Talvehtii [[Intia]]n niemimaalla. <ref>[http://www.birding.in/birds/Passeriformes/Sylviidae/Acrocephalinae/sykess_warbler.htm Birding in India]</ref>Tavattu [[Eurooppa|Euroopassa]] vain noin 15 kertaa. [[Suomi|Suomessa]] tavattu kerran, [[9. lokakuuta]] [[1997]] Signilskärin lintuasemalla.<ref>[http://www.birdlife.fi/havainnot/rk/rk-tiedottaa.shtml#26082006 Rariteettikomitean tiedote]</ref>
Pesimäalue on [[Lähi-itä]] ja [[Aasia]]n lounaiset osat. Talvehtii [[Intia]]n niemimaalla. <ref>[http://www.birding.in/birds/Passeriformes/Sylviidae/Acrocephalinae/sykess_warbler.htm Birding in India]</ref>Tavattu [[Eurooppa|Euroopassa]] vain noin 15 kertaa. [[Suomi|Suomessa]] tavattu kaksi kertaa, [[9. lokakuuta]] [[1997]] Signilskärin lintuasemalla ja 03.10.20012 Söderskärin majakkasaarella .<ref>[http://www.birdlife.fi/havainnot/rk/rk-tiedottaa.shtml#26082006 Rariteettikomitean tiedote]</ref>


== Ravinto ==
== Ravinto ==

Versio 4. lokakuuta 2012 kello 19.08

Aavikkokultarinta
Uhanalaisuusluokitus

Elinvoimainen [1]

Elinvoimainen

Tieteellinen luokittelu
Kunta: Eläinkunta Animalia
Pääjakso: Selkäjänteiset Chordata
Luokka: Linnut Aves
Lahko: Varpuslinnut Passeriformes
Heimo: Kertut Sylviidae
Suku: Vaaleakultarinnat Iduna
Laji: rama
Kaksiosainen nimi

Iduna rama
(Sykes, 1832)

Synonyymit
  • Hippolais rama
Alalajit
  • Iduna rama annectens
  • Iduna rama rama
Katso myös

  Aavikkokultarinta Wikispeciesissä
  Aavikkokultarinta Commonsissa

Aavikkokultarinta (Iduna rama, aikaisemmin Hippolais rama)[2] on vaatimattoman värinen pieni varpuslintu. Lajin nimesi William Henry Sykes 1832.

Koko ja ulkonäkö

Linnun pituus on 11-13 cm. Muistuttaa suuresti pikkukultarintaa, jonka alalajina sitä on aiemmin pidetty. Höyhenpeite on yläpuolelta vaalean ruskeanharmaa, alapuolelta harmaanvalkoinen. Aavikkokultarinta on harmaampi ja hiukan isompi kuin pukkikultarinta, ja muistuttaa jonkun verran myös vaaleakultarintaa.

Levinneisyys

Pesimäalue on Lähi-itä ja Aasian lounaiset osat. Talvehtii Intian niemimaalla. [3]Tavattu Euroopassa vain noin 15 kertaa. Suomessa tavattu kaksi kertaa, 9. lokakuuta 1997 Signilskärin lintuasemalla ja 03.10.20012 Söderskärin majakkasaarella .[4]

Ravinto

Aavikkokultarinta on hyönteissyöjä.

Lähteet

  1. Iduna rama IUCN Red List of Threatened Species. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. (englanniksi)
  2. Normaja, Jyrki: Muutoksia Suomen lintujen lajiluetteloon (Rariteettikomitea tiedottaa) birdlife.fi. 27.12.2011. BirdLife Suomi ry. Viitattu 27.12.2011.
  3. Birding in India
  4. Rariteettikomitean tiedote

Aiheesta muualla

Tämä lintuihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.