Ero sivun ”Karma” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 merkki poistettu ,  9 vuotta sitten
p
Käyttäjän 213.141.126.56 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Eetu tekemään versioon.
Ei muokkausyhteenvetoa
p (Käyttäjän 213.141.126.56 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Eetu tekemään versioon.)
== Hindulaisuus ==
 
[[Hindulaisuus|Hindulaisuuden]] mukaan, jos ihminen elää Huonostihyvin, hänen sielunsa pääsee kuolemansa jälkeen uudessa jälleensyntymässä Vaikkaparempaan opettajaksielämään: ylempään kastiin tai jopa pyhäksi lehmäksi. Vastavuoroisesti jos ihminen elää huonosti, hän joutuu alempaan kastiin, kastittomaksi tai saastaiseksi eläimeksi. Jos ihminen elää sikamaisesti, hän joutuu seuraavassa elämässään siaksi. Jos ihminen keskittyy elämässään vain seksiin, hän joutuu seuraavassa elämässään linnuksi (jotka voivat paritella paljon ihmisiä useammin). Jos ihminen tappaa lehmän, hän joutuu helvettiin niin moneksi vuodeksi kuin lehmässä on karvoja.
 
Karman laki selittää monet länsimaista ihmistä [[Intia]]ssa oudoksuttavat piirteet. Esimerkiksi vain harvat pyrkivät auttamaan kaduilla eläviä huono-osaisia, koska ajatellaan heidän kurjan kohtalonsa olevan heidän omaa syytään. Samoin länsimaiset ihmiset usein ihmettelevät sitä, että Intiassa eräät hindulahkot pitävät yllä sairaaloita lehmille ja linnuille, mutta huono-osaiset ja kastittomat ihmiset jäävät ilman apua.

Navigointivalikko