Ero sivun ”Saksankielinen Wikipedia” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
EmausBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.2+) (Botti lisäsi: lv:Vikipēdija vācu valodā
Minsbot (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 64: Rivi 64:
[[sh:Njemačka Wikipedija]]
[[sh:Njemačka Wikipedija]]
[[sv:Tyskspråkiga Wikipedia]]
[[sv:Tyskspråkiga Wikipedia]]
[[ta:செருமன் விக்கிப்பீடியா]]
[[ta:இடாய்ச்சு விக்கிப்பீடியா]]
[[tt:Алман Википедиясе]]
[[tt:Алман Википедиясе]]
[[th:วิกิพีเดียภาษาเยอรมัน]]
[[th:วิกิพีเดียภาษาเยอรมัน]]

Versio 22. syyskuuta 2012 kello 17.12

Saksankielinen Wikipedia on Wikipedian saksankielinen versio. Se on artikkelimäärältään Wikipedioista toiseksi suurin englanninkielisen Wikipedian jälkeen. Saksankielinen Wikipedia aloitettiin maaliskuussa 2001 ja sen 250 000. artikkeli kirjoitettiin 28. kesäkuuta 2005. 500 000. artikkeli kirjoitettiin 23. marraskuuta 2006 ja miljoonas artikkeli 27. joulukuuta 2009.

Saksankielisen Wikipedian tapa erottaa laadukkaat artikkelit tavallisista eroaa jonkin verran esimerkiksi suomenkielisen suositellut artikkelit –käytännöstä. Siellä parhaat artikkelit kuuluvat ryhmään exzellente artikel (erinomaiset artikkelit) ja hyvät mutta vielä selvästi parantelun tarpeessa olevat artikkelit ryhmään lesenswerte artikel (lukemisen arvoiset artikkelit). Ensin mainittuja oli yli 1 800 ja jälkimmäisiä runsaat 3 100 lokakuussa 2010.

Saksankielinen Wikipedia kasvatti aiemmin nopeasti osuuttaan kaikkien erikielisten Wikipedioiden yhteenlasketusta artikkelimäärästä, ja sen osuus oli parhaimmillaan yli 14 %, eli enemmän kuin joka seitsemäs Wikipediassa ollut artikkeli oli saksankielinen. Muunkielisten versioiden kasvattaessa osuuttaan kääntyi sen osuus laskuun ja oli keväällä 2006 hiukan alle 10 %, joten noin joka kymmenes Wikipedian artikkeli on saksaksi.

Aiheesta muualla

Wikipedia
Wikipedia
Saksankielinen Wikipedia, vapaa tietosanakirja