Ero sivun ”Rituksimabi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Rituximab''' (MabThera ja Rituxan) on kimeerinen monoklonaalinen vasta-aine lääke potilaille jotka ovat [[CD20]]-positiivisia. Rituximab tuhoaa [[B-solu]]ja ja siksi käytetään hoidettaessa sairauksia joissa esiintyy poikevan runsaasti B-soluja, yliaktiivisia B-soluja tai toimintahäiriöisiä B-soluja. Näitä ovat monet [[Lymfooma]], [[leukemia]], elinsiirtojen hylkimis reaktiot ja muutamat autoimmuunisairaudet.
'''Rituximab''' (MabThera ja Rituxan) on kimeerinen monoklonaalinen vasta-aine lääke potilaille jotka ovat [[CD20]]-positiivisia. Rituximab tuhoaa [[B-solu]]ja ja siksi käytetään hoidettaessa sairauksia joissa esiintyy poikkeavan runsaasti B-soluja, yliaktiivisia B-soluja tai toimintahäiriöisiä B-soluja. Näitä ovat monet [[Lymfooma]], [[leukemia]], elinsiirtojen hylkimis reaktiot ja muutamat autoimmuunisairaudet.




Rivi 6: Rivi 6:


==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==
*[ http://www.ema.europa.eu/docs/fi_FI/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/000165/WC500025821.pdf MabThera]
*[http://www.ema.europa.eu/docs/fi_FI/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/000165/WC500025821.pdf MabThera]


[[de:Rituximab]]
[[de:Rituximab]]

Versio 19. syyskuuta 2012 kello 14.32

Rituximab (MabThera ja Rituxan) on kimeerinen monoklonaalinen vasta-aine lääke potilaille jotka ovat CD20-positiivisia. Rituximab tuhoaa B-soluja ja siksi käytetään hoidettaessa sairauksia joissa esiintyy poikkeavan runsaasti B-soluja, yliaktiivisia B-soluja tai toimintahäiriöisiä B-soluja. Näitä ovat monet Lymfooma, leukemia, elinsiirtojen hylkimis reaktiot ja muutamat autoimmuunisairaudet.


Lähteet

Aiheesta muualla