Ero sivun ”Eino Poutiainen” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 merkki lisätty ,  9 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
Eino Poutiaisen vanhemmat olivat maanviljelijä ja kauppias Otto Poutiainen ja Hilja Kilpeläinen. Perheessä oli seitsemän lasta, joista Eino oli nuorin. Kansakoulun käytyään Eino Poutiainen työskenteli maatalous- ja metsätöissä sekä kaivosmiehenä ja suoritti kanta-aliupseerikoulun [[jatkosota|jatkosodan]] aikana. Vuonna 1944 Poutiainen solmi avioliiton [[Polvijärvi|Polvijärveltä]] kotoisin olleen Laina Rädyn kanssa. Heille syntyi kaikkiaan yhdeksän lasta. Vuonna 1956 Poutiaiset vuokrasivat Kiihtelysvaaran Keskijärveltä pientilan, jonka he lunastivat omakseen pari vuotta myöhemmin. Samoihin aikoihin Eino Poutiainen päätti siirtyä politiikan pariin ja hän osallistui Suomen Pientalonpoikien Puolueen perustamiseen vuonna 1959.
 
Poutiainen ei koskaan ollut erityisen hyvissä väleissä puolueen puheenjohtajan [[Veikko Vennamo]]n kanssa. Vuonna 1970 Poutiainen joutui jättämään puoluesihteerin tehtävät hänen ja Vennamon välille syntyneiden erimielisyyksien vuoksi ja vuoden 1972 puoluekokouksessa Vennamo esti hänen uudelleenvalintansa puoluesihteeriksi huolimatta siitä, että puolueen kenttä tuki Poutiaista. Vennamon mielestä "puoluetoimiston asiat olisivat menneet sekaisin", mikäli Poutiainen olisi valittu. [[Eduskuntavaalit 1972|Vuoden 1972 vaaleissa]] Poutiainen putosi eduskunnasta, mutta palasi kansanedustajaksi [[eduskuntavaalit 1979|vuoden 1979 vaaleissa]]. Hän kuoli kuitenkin uuden eduskuntakautensa kestettyä vain vajaat puoli vuotta. Poutiaisen kuolema merkitsi SMP:lle myös yhden eduskuntapaikan menetystä, kun hänen tilalleen kansanedustajaksi tuli vaaliliittokumppani [[Suomen Kristillinen Liitto|Suomen Kristillisen Liiton]] ehdokas, rehtori [[Erkki Korhonen (kansanedustaja)|Erkki Korhonen]].
 
Vuonna 1972 toimittaja [[Hannu Karpo]] teki Eino Poutiaisesta [[televisio]]-ohjelman ''Vaiennut viulu''. Samana vuonna Poutiainen julkaisi muistelmateoksen ''Melkoisen kovaa leikkiä''.
46 802

muokkausta

Navigointivalikko