Ero sivun ”Eino Poutiainen” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
102 merkkiä lisätty ,  9 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
Poutiainen ei koskaan ollut erityisen hyvissä väleissä puolueen puheenjohtajan [[Veikko Vennamo]]n kanssa. Vuonna 1970 Poutiainen joutui jättämään puoluesihteerin tehtävät hänen ja Vennamon välille syntyneiden erimielisyyksien vuoksi ja vuoden 1972 puoluekokouksessa Vennamo esti hänen uudelleenvalintansa puoluesihteeriksi huolimatta siitä, että puolueen kenttä tuki Poutiaista. [[Eduskuntavaalit 1972|Vuoden 1972 vaaleissa]] Poutiainen putosi eduskunnasta, mutta palasi kansanedustajaksi [[eduskuntavaalit 1979|vuoden 1979 vaaleissa]]. Hän kuoli kuitenkin uuden eduskuntakautensa kestettyä vain vajaat puoli vuotta. Poutiaisen kuolema merkitsi SMP:lle myös yhden eduskuntapaikan menetystä, kun hänen tilalleen kansanedustajaksi tuli vaaliliittokumppani [[Suomen Kristillinen Liitto|Suomen Kristillisen Liiton]] ehdokas, rehtori [[Erkki Korhonen (kansanedustaja)|Erkki Korhonen]].
 
Vuonna 1972 toimittaja [[Hannu Karpo]] teki Eino Poutiaisesta [[televisio]]-ohjelman ''Vaiennut viulu''. Samana vuonna Poutiainen julkaisi muistelmateoksen ''Melkoisen kovaa leikkiä'' vuonna 1972.
 
Eino Poutiaisen muistolaatta paljastettiin [[Kiihtelysvaara]]n [[Keskijärvi|Keskijärven]] kylätalolla [[23. heinäkuuta]] [[2005]]. Sen on suunnitellut kuvanveistäjä [[Reetta Gröhn-Soininen]].<ref>Karjalainen 24.7.2005</ref>
46 821

muokkausta

Navigointivalikko