Ero sivun ”Kyrönsalmi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ak: Uusi sivu: Kyrönsalmi on Savonlinnan keskustan läpi virtaava vesiväylä Haapavedestä Pinlajaveteen. Salmessa sijaitsee Olavinlinnan kalliosaari, jonne pääsee Tallisaares...
 
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
Kyrönsalmi on [[Savonlinnan]] keskustan läpi virtaava vesiväylä [[Haapavedestä]] [[Pinlajaveteen]]. Salmessa sijaitsee [[Olavinlinnan]] kalliosaari, jonne pääsee Tallisaaresta käännettävää ponttoonisiltaa pitkin. Salmen yli kulkevat lisäksi avattavat maantie- ja rautatiesillat Savonlinnasta [[Punkaharjulle]]. Kyrönsalmen huomattavan virtauksen vuoksi navigointi on vaikeaa, ja vaihtoehtoinen väylä kulkee Laitaatsalmen kautta.
Kyrönsalmi on [[Savonlinna|Savonlinnan]] keskustan läpi virtaava vesiväylä [[Haapavesi|Haapavedestä]] [[Pihlajavesi (Saimaa)|Pihlajaveteen]]. Salmessa sijaitsee [[Olavinlinna|Olavinlinnan]] kalliosaari, jonne pääsee Tallisaaresta käännettävää ponttoonisiltaa pitkin. Salmen yli kulkevat lisäksi avattavat maantie- ja rautatiesillat Savonlinnasta [[Punkaharju|Punkaharjulle]]. Kyrönsalmen huomattavan virtauksen vuoksi navigointi on vaikeaa, ja vaihtoehtoinen väylä kulkee Laitaatsalmen kautta.

Versio 9. elokuuta 2012 kello 21.32

Kyrönsalmi on Savonlinnan keskustan läpi virtaava vesiväylä Haapavedestä Pihlajaveteen. Salmessa sijaitsee Olavinlinnan kalliosaari, jonne pääsee Tallisaaresta käännettävää ponttoonisiltaa pitkin. Salmen yli kulkevat lisäksi avattavat maantie- ja rautatiesillat Savonlinnasta Punkaharjulle. Kyrönsalmen huomattavan virtauksen vuoksi navigointi on vaikeaa, ja vaihtoehtoinen väylä kulkee Laitaatsalmen kautta.