Ero sivun ”Sauna Arla” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
352 merkkiä lisätty ,  8 vuotta sitten
pari viitettä
(nimi yhtenäiseksi myös kuvatekstissä Arla Sauna => Sauna Arla)
(pari viitettä)
{{lähteetön}}
[[File:Arla Sauna.jpg|thumb|Sauna Arlan sisäänkäynti.]]
'''Sauna Arla''' on vuonna [[1929]] Helsingin [[Kallio (Helsinki)|Kallioon]] perustettu [[yleinen sauna]]. Se perustettiin palvelemaan maalta kaupunkiin muuttavan väestön hygieniatarpeita. Sauna Arla on yksi Helsingin kolmesta viimeisestä edelleen toimivasta yleisestä saunasta. Sauna Arlan lisäksi jäljellä ovat [[Kotiharjun sauna]] sekä [[Sauna Hermanni]].<ref>[http://www.hs.fi/english/article/By+the+numbers+-+two+Helsinkis+28+beaches+206+bingo-callers++/1329104300300 By the numbers - two Helsinkis, 28 beaches, 206 bingo-callers...] Helsingin Snaomat {{en}}</ref> Saunan omistajana ja isäntänä toimii Helsingin kaupunginvaltuutettu [[Kimmo Helistö]].
 
== Yleistä ==
 
== Muuta ==
Sauna Arlassa käy viikoittain sekä pesijä että [[kuppari]].<ref name="VL">[http://www.avaalehti.fi/21082008/saunassa.html Arla – taiteilijoiden ja kulttuuriväen sauna] Avaa Lehti</ref>
 
Tämän lisäksi kerrosten välillä sijaitsevassa portaikossa toimii vaihtuva valokuvanäyttely, jossa on ollut esillä muun muassa meksikolaisen [[Rosamaria Bolom]]in kuvia.
== Sijainti ==
Sauna Arla sijaitsee osoitteessa Kaarlenkatu 15. Sisäänkäynti on Kaarlenkadun ja [[Helsinginkatu|Helsinginkadun]] kulmassa porttikongin takana.
 
== Lähteet ==
{{Viitteet}}
 
== Aiheesta muualla ==

Navigointivalikko