Ero sivun ”Sotatieteet” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
SeeDub (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
w
Rivi 2: Rivi 2:
'''Sotatieteet''' ovat sodankäyntiin, sodan johtamiseen ja suunnitteluun sekä sotavoiman huoltoon liittyviä sovellettuja yhteiskuntatieteitä ja teknisiä tieteitä, joita opetetaan [[sotilasopetuslaitos|sotilasopetuslaitoksissa]], ja joita tutkitaan mm. maanpuolustukseen liittyvissä yliopistoissa ja korkeakouluissa.
'''Sotatieteet''' ovat sodankäyntiin, sodan johtamiseen ja suunnitteluun sekä sotavoiman huoltoon liittyviä sovellettuja yhteiskuntatieteitä ja teknisiä tieteitä, joita opetetaan [[sotilasopetuslaitos|sotilasopetuslaitoksissa]], ja joita tutkitaan mm. maanpuolustukseen liittyvissä yliopistoissa ja korkeakouluissa.


Sotatiede on monimuotoinen ala, joka voidaan jakaa esimerkiksi johtamiseen, [[sotataito]]on, [[sotilaspedagogiikka]]an ja [[sotatekniikka]]an. Sotataitoon kuuluvat operaatiotaito, taktiikka, strategia ja [[sotahistoria]]. Sotilaspedagogiikan tärkein osa-alue puolestaan on sotilaan toimintakyvyn ylläpitäminen sekä rauhan että sodan aikana. Sotatekniikkaan kuuluu puolestaan [[sodankäynti]]in ja sotilasorganisaatioon liittyvien teknisten laitteiden toiminnan tunteminen.<ref>{{Verkkoviite | Osoite = http://www.koulutusnetti.fi/index.php?file=775| Nimeke = Sotatieteet| Julkaisu = Koulutusnetti| Julkaisija = Opetushallitus| Viitattu = 23.7.2012}}</ref>
Sotatiede on monimuotoinen ala, joka voidaan jakaa esimerkiksi johtamiseen, [[sotataito]]on, [[sotilaspedagogiikka]]an ja [[sotatekniikka]]an. Sotataitoon kuuluvat operaatiotaito, [[taktiikka]], [[strategia]] ja [[sotahistoria]]. Sotilaspedagogiikan tärkein osa-alue puolestaan on sotilaan toimintakyvyn ylläpitäminen sekä rauhan että sodan aikana. Sotatekniikkaan kuuluu puolestaan [[sodankäynti]]in ja sotilasorganisaatioon liittyvien teknisten laitteiden toiminnan tunteminen.<ref>{{Verkkoviite | Osoite = http://www.koulutusnetti.fi/index.php?file=775| Nimeke = Sotatieteet| Julkaisu = Koulutusnetti| Julkaisija = Opetushallitus| Viitattu = 23.7.2012}}</ref>


Suomessa sotatieteiden akateemista koulutusta sotilaille ja siviileille tarjoaa [[Maanpuolustuskorkeakoulu]].
Suomessa sotatieteiden akateemista koulutusta sotilaille ja siviileille tarjoaa [[Maanpuolustuskorkeakoulu]], nistä on mahdollisuus valmistua sotatieteen [[maisteri]]ksi.


== Lähteet ==
== Lähteet ==

Versio 23. heinäkuuta 2012 kello 11.52

Sotatieteet ovat sodankäyntiin, sodan johtamiseen ja suunnitteluun sekä sotavoiman huoltoon liittyviä sovellettuja yhteiskuntatieteitä ja teknisiä tieteitä, joita opetetaan sotilasopetuslaitoksissa, ja joita tutkitaan mm. maanpuolustukseen liittyvissä yliopistoissa ja korkeakouluissa.

Sotatiede on monimuotoinen ala, joka voidaan jakaa esimerkiksi johtamiseen, sotataitoon, sotilaspedagogiikkaan ja sotatekniikkaan. Sotataitoon kuuluvat operaatiotaito, taktiikka, strategia ja sotahistoria. Sotilaspedagogiikan tärkein osa-alue puolestaan on sotilaan toimintakyvyn ylläpitäminen sekä rauhan että sodan aikana. Sotatekniikkaan kuuluu puolestaan sodankäyntiin ja sotilasorganisaatioon liittyvien teknisten laitteiden toiminnan tunteminen.[1]

Suomessa sotatieteiden akateemista koulutusta sotilaille ja siviileille tarjoaa Maanpuolustuskorkeakoulu, nistä on mahdollisuus valmistua sotatieteen maisteriksi.

Lähteet

  1. Sotatieteet Koulutusnetti. Opetushallitus. Viitattu 23.7.2012.
Tämä tieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.