Ero sivun ”Sudenpennut” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p kh
Jhavuka (keskustelu | muokkaukset)
Kieliasua korjattu ja tietoa täsmennetty.
Rivi 1: Rivi 1:
'''Sudenpennut''' on ankkalinnalainen partioryhmä, johon Akun veljenpojat (oikeasti sisarenpojat) [[Tupu]], [[Hupu]] ja [[Lupu]] kuuluvat.Sudenpentujen kaikkitietävästä käsikirjasta on ollut monta kertaa esim. [[Roope Ankka|Roope Ankalle]], poikien miljardöörisedälle paljon apua.Tupulla, Hupulla ja Lupulla on monta monituista ämpärillistä mitaleja ja he ovat ainakin 10 tähden kenraaleja. Sudenpennut ovat kuuluisia erikoisista arvonimistään, kuten R.A.S.V.A.K.A.T.T.I.L.A, eli Raisunrohkea ja Ainutlaatunen Seikkailija, Väärinekijöitä Ankarasti Kurittava ja Ajattelemattomiin Tomppeleihin Tolkkua Iskostava Luonnonarvojen Asiamies.
'''Sudenpennut''' (engl. '''''The Junior Woodchucks''''') on [[Aku Ankka]] -sarjakuvissa seikkaileva ankkalinnalainen partioryhmä, johon Akun Ankan veljenpojat (oikeasti sisarenpojat) [[Tupu]], [[Hupu]] ja [[Lupu]] kuuluvat. Sudenpentujen oppaana toimii kaiken mahdollisen tiedon sisältävä ''Sudenpentujen käsikirja'', jota hyödynnetään sudenpentujen seikkailuissa erittäin usein. Sudenpentujen käsikirjaa ei kuitenkaan järjestön periaatteiden mukaan käyttää oman edun tavoittelemiseen, kuten kadonneiden aarteiden etsimiseen. Käsikirjaa ei myöskään myydä sudenpentuihin kuulumattomille.

{{tynkä}}
Sudenpennuille on tyypillistä jakaa runsaasti arvomerkkejä ansiokkaasta ja epäitsekkäästä toiminnasta. Sudenpentujen ohjaajilla on erityisiä kunnianimiä, jotka ovat lyhenteitä pidemmistä henkilön ominaisuuksien kuvauksista. Esimerkiksi [[Aku Ankka (lehti)|Aku Ankka -lehden]] numerossa 44 vuodelta [[2003]] on Sudenpentumuseon avaajan arvonimeksi ilmoitettu H.U.P.S.A.K.K.O (Höyli, Uuttera, Pistämätön Seuramies, Armoton Kättelijä ja Kerkeä Ovimikko).

{{tynkä/Fiktio}}

[[Luokka: Disneyn eläinmaailman hahmot]]

<!--Kieltenväliset linkit-->

[[en:The Junior Woodchucks]]

Versio 30. toukokuuta 2006 kello 01.02

Sudenpennut (engl. The Junior Woodchucks) on Aku Ankka -sarjakuvissa seikkaileva ankkalinnalainen partioryhmä, johon Akun Ankan veljenpojat (oikeasti sisarenpojat) Tupu, Hupu ja Lupu kuuluvat. Sudenpentujen oppaana toimii kaiken mahdollisen tiedon sisältävä Sudenpentujen käsikirja, jota hyödynnetään sudenpentujen seikkailuissa erittäin usein. Sudenpentujen käsikirjaa ei kuitenkaan järjestön periaatteiden mukaan käyttää oman edun tavoittelemiseen, kuten kadonneiden aarteiden etsimiseen. Käsikirjaa ei myöskään myydä sudenpentuihin kuulumattomille.

Sudenpennuille on tyypillistä jakaa runsaasti arvomerkkejä ansiokkaasta ja epäitsekkäästä toiminnasta. Sudenpentujen ohjaajilla on erityisiä kunnianimiä, jotka ovat lyhenteitä pidemmistä henkilön ominaisuuksien kuvauksista. Esimerkiksi Aku Ankka -lehden numerossa 44 vuodelta 2003 on Sudenpentumuseon avaajan arvonimeksi ilmoitettu H.U.P.S.A.K.K.O (Höyli, Uuttera, Pistämätön Seuramies, Armoton Kättelijä ja Kerkeä Ovimikko).

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.