Ero sivun ”Thukydides” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
EmausBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.2+) (Botti lisäsi: diq:Thukydides
MerlIwBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti muokkasi: diq:Thukydidesdiq:Tukidid
Rivi 82: Rivi 82:
[[ur:تھوسی ڈائڈز]]
[[ur:تھوسی ڈائڈز]]
[[yo:Thucydides]]
[[yo:Thucydides]]
[[diq:Thukydides]]
[[diq:Tukidid]]
[[zh:修昔底德]]
[[zh:修昔底德]]

Versio 16. heinäkuuta 2012 kello 20.15

Herodotos ja Thukydides

Thukydides (m.kreik. Θουκυδίδης, noin 455 eaa. - noin 395 eaa.) oli antiikin kreikkalainen historioitsija. Hänet tunnetaan parhaiten teoksesta Peloponnesolaissota.

Thukydides oli vauras ateenalainen jonka isä oli Traakian kuningas Oloros. Thukydides oli myös sukua Miltiadeelle ja Kimonille. Kun Peloponnesolaissota alkoi, Thukydides oli noin 20-vuotias ja hän otti osaa taisteluihin Ateenan puolella. Hänet nimitettiin kenraaliksi (strategos) vuonna 424 eaa., mutta hänet karkotettiin sen jälkeen kun hän epäonnistui Amfipolisin puolustamisessa spartalaista Brasidasta vastaan. Maanpakolaisena Thukydides matkusti ympäri Peloponnesosta. Sodan loputtua 404 eaa. hän palasi Ateenaan, mutta muutti pian Traakiaan, jossa hän alkoi kirjoittaa kirjaansa. Hänen Peloponnesolaissodan historiansa tapahtumat loppuvat vuoteen 411 eaa.

Kirjallisuutta

  • Thukydides: Peloponnesolaissota. Suomentanut J. A. Hollo. Johdannon kirjoittanut Holger Thesleff. 2. painos (1. painos 1964). Laatukirjat. Porvoo Helsinki: WSOY, 1995. ISBN 951-0-19871-4.
Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.

Malline:Link GA