Ero sivun ”Pierluigi Martini” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
8 merkkiä lisätty ,  14 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
Pierluigi Martini pitää hallussaan yhtä F1-sarjan vähiten tavoitelluista ennätyksistä: hänellä on kaikkein eniten GP-startteja (118 kisaa; oikeastaan 124, sillä hän karsiutui kuudesta kilpailusta) ilman ainuttakaan palkintosijoitusta. Hän on parhaimmillaan yltänyt osakilpailussa neljänneksi ([[San Marino]]n GP 1991 ja [[Portugali]]n GP 1991). MM-pisteitä hän keräsi kymmenen kautta kestäneellä urallaan yhteensä 18.
 
Martini oli aikanaan lupaava kuljettaja mm. Euroopan Formula 3 -sarjassa, jonka hän voitti 1983. F1:ssä hänen kohtalokseen tuli ajaa pikkutalleissa, [[Minardi]]lla, [[Dallara]]lla ja [[Toleman]]illa, joiden autoilla ei juuri ollut menestymisen mahdollisuuksia. Tosin Martinin tallitoveri kaudelta 1992, [[J.J.LehtoJyrki Järvilehto]], onnistui nappaamaan yhden kolmossijan Dallarallaan. Sitä paitsi Minardikaan ei ollut takavuosina lähimainkaan yhtä hidas kuin 2000-luvulla: Martini ehti ajokillaan kerran peräti toiseen lähtöruutuun ([[USA]]:n GP 1990) ja kerran kolmanteen ruutuun ([[Australia]]n GP 1989).
 
F1-uran jälkeen Martini siirtyi urheiluautoihin. Hänen autokuntansa voitti Le Mansin ajot 1999. Voittaja-BMW:n ratissa vuorotteli Martinin lisäksi kaksi muuta F1-kehäraakkia, [[Yannick Dalmas]] ja [[Joachim Winkelhock]].
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko