Ero sivun ”Kuorittu maito” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Käyttäjän 91.152.129.108 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Skorpion87 tekemään versioon.
Wikiman897 (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Kuorittu maito''' eli '''kurri''', on [[maito]]a, josta [[kerma]] on separoitu pois. Sen [[rasva]]pitoisuus on vajaa 0,06 prosenttia ja se sisältää merkittävimmän osan maidon D-vitamiinista mutta vähän muita rasvaliukoisia vitamiineja. Sen ravintoainesisällys on silti suuri, koska se rasvaa lukuun ottamatta sisältää maidon muut ravintoaineet. Kuorittu maito on maitoteollisuuden tärkeä raaka-aine ja sitä käytetään maitovalmisteiden rasvapitoisuuden säätelyyn. Kuorittua maitoa ja siitä tehtyjä rehuja käytetään kotieläinten ruokintaan.<ref>Facta 2001</ref>
'''Kuorittu maito''' on [[maito]]a, josta on poistettu [[kerma]]. Sen [[rasva]]pitoisuus on alle 0,06 prosenttia. Kuorittu maito tunnetaan myös nimellä '''kurri'''.

== Viitteet ==
{{Viitteet}}




{{tynkä/Ruoka}}
{{tynkä/Ruoka}}

Versio 29. kesäkuuta 2012 kello 16.53

Kuorittu maito eli kurri, on maitoa, josta kerma on separoitu pois. Sen rasvapitoisuus on vajaa 0,06 prosenttia ja se sisältää merkittävimmän osan maidon D-vitamiinista mutta vähän muita rasvaliukoisia vitamiineja. Sen ravintoainesisällys on silti suuri, koska se rasvaa lukuun ottamatta sisältää maidon muut ravintoaineet. Kuorittu maito on maitoteollisuuden tärkeä raaka-aine ja sitä käytetään maitovalmisteiden rasvapitoisuuden säätelyyn. Kuorittua maitoa ja siitä tehtyjä rehuja käytetään kotieläinten ruokintaan.[1]

Viitteet

  1. Facta 2001


Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.