Ero sivun ”Lucky Luke” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
10 merkkiä lisätty ,  9 vuotta sitten
p
eiku
p (w)
p (eiku)
'''Lucky Luke''' on alun perin [[belgia]]laisen [[Morris|Morrisin]] (oikea nimi ''Maurice de Bevere'') piirtämä ja kirjoittama [[sarjakuva]], joka sijoittuu [[Villi Länsi|Villiin Länteen]]. Myöhemmin kirjoittajana toimi pitkään [[René Goscinny]]. Tällä hetkellä sarjakuvaa piirtää ranskalainen taiteilija [[Achdé]].
 
Lucky Lukesta tuttuja hahmoja ovat sankarin lisäksi hevonen '''Jolly Jumper''', pelokas ja varjoaankin tyhmempi koira '''[[Rantanplan]]''' sekä ''[['Daltonin veljekset]]''' (joilla on [[Daltonin veljekset|nimikaimat]] todellisuudessa).
 
Lucky Luke ampuu nopeasti ja tarkasti, mutta ei uuteen sarjakuvajakelijaan siirryttyään ole haavoittanut tai tappanut ketään. Hän ampuu varjoaankin nopeammin ja tuhoaa vihollisensa aseistuksen ampumalla pistoolin pois tämän kädestä tai luodin vihollisen aseen piipusta sisään. Joskus Luke tyytyy yksinkertaisempaan metodiin, eli ampuu vihollisen pistooleista iskurit tai nöyryyttää vastustajaansa ampumalla vihollisen henkselit poikki niin että housut tipahtavat kintuille. Sarjakuvan kestokonnat ovat Daltonin veljekset: Joe, William, Jack ja Averell. Jokainen on tässä järjestyksessä toistaan päätään pidempi. Averellilla on aina nälkä ja Joe on nelikon aggressiivisin. Albumien lopussa Lucky Luke poistuu auringonlaskuun laulaen "I'm a poor lonesome cowboy, and a long way from home...".

Navigointivalikko