Ero sivun ”Sly Cooper” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
→‎Muut pelit: ja havainnot
Rivi 54: Rivi 54:


==Muut pelit==
==Muut pelit==
*''[[PlayStation Move Heroes]]''
*''[[PlayStation Move Heroes]]'' ja infamousiin liittyviä havaintoja slysta on!


==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==

Versio 8. kesäkuuta 2012 kello 07.25

Tämä artikkeli käsittelee videopelisarjaa. Päähahmosta on erillinen artikkeli.
Sly Cooper
Kehittäjä Sucker Punch, Sanzaru Games
Julkaisija Sony Computer Entertainment
Lajityyppi tasohyppely, toiminta
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus USK 0
Alusta PlayStation 3, PlayStation 2, PlayStation Vita, iOS ja Android
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sly Cooper on tasohyppely-toimintavideopelisarja Sonyn PlayStation 2 -konsolille. Sarjan on kehittänyt Sucker Punch Productions.

Pelaaminen

Pelit ovat pääasiallisesti kolmannen persoonan tasohyppelyitä. Pelaaja ohjaa Slyta tai yhtä hänen koplalaistaan, läpäistääkseen tehtäviä edetääkseen uusille tasoille. Enimmäkseen vältellen vartijoita ja hälytyksiä ja keräten aarteita+muita kohteita. Sly on hyvin ketterä ja osaa käyttää rakennusten arkkitehtuuria hyväkseen, kiipeilläkseen putkissa, hiipiäkseen reunoja pitkin, pomppiakseen lipputangoissa. Sly osaa myös käyttää "varasaistiaan". Esimerkiksi jos narulla, joka on kahden rakkenuksen välissä, näkyy sinisiä kimalteita, se tarkoittaa että narulla pystyy kävelemään. Sly myös käyttää sukunsa mestarivaras liikkeitä, joita hän oppii eri peleissä. Taistelussa Sly käyttää keppiään. Pelaaja voi myös ohjata Bentleytä ja Murrayta.

Jokainen peli on jaettu useisiin keikkoihin, ja suorittaakseen sen Slyn ja kumppaneiden täytyy suorittaa eri ala-tehtäviä. Ensimmäisessä pelissä tasohyppelymäisiin tehtäviin pääsi suoraan ns. pelikeskuksesta. Toisessa ja kolmannessa on isoja vapaita alueita, joihin on merkattu sinne tänne tehtäviä suoritettavaksi. Kentän viimeinen tehtävä on aina operaatio, jossa on mukana pomo-taistelu.

Pelimaailma

Sly Cooperin maailma on versio oikeaa maailmaa, joka on asutettu eläimillä Film noir ja sarjakuvamaisessa ympäristössä. Tarina keskittyy Sly Cooperiin, nuoreen pesukarhuun ja pitkän linjan mestarivarassuvun viimeiseen jäseneen. Cooperin suku on opettanut mestarivarasliikkeensä sukupolvelta sukupolvelle käyttämällä "Varkaiden käsikirjaa" (Thievius Racoonus), kirjaa joka sisältää kaikki Cooperin suvun salaisuudet ja temput. Siinä missä Cooperin suvun jäsenet ovat keränneet massiivisen omaisuuden varastelutavoillaan, Sly arvostaa enemmän ystävyyttää partneriensa Bentleyn ja Murrayn kanssa, sekä Tarkastaja Carmelita Foxin kanssa flirttailua ja hänen kiusaamistaan.

Päähahmot

Sly Cooper on pesukarhu ja sarjan keskushenkilö. Sly on myös maineikkaan Cooperin varasklaanin viimeinen vesa. Slyn ollessa 8, hänen vanhempansa murhattiin Fiendish Fiven toimesta. Niinpä Sly kasvoi suuren osan elämästään orpokodissa, jossa hän kohtasi parhaat ystävänsä Bentleyn ja Murrayn. Heidän kanssaan Sly perusti varasjengin, Cooperin koplan. Hän on jengin johtaja ja paras varastelija, joten hän hoitaa suurimman osan tehtävistä. Hän käyttää keppiä, jossa on koukku moni-käyttö varusteenaan.

Bentley on Cooperin koplan aivot. Hän on kilpikonna, jonka erikoistaitoja ovat kaiken elektronisen, tietokoneiden ja räjähteiden tuntemus. Hän myös suunnittelee kaikki keikat, ja auttaa Slyta kentällä. Myöhemmin Bentley halvaantuu ja joutuu pyörätuoliiin. Murray on koplan lihakset. Raa'an voiman käyttäjä sekä koplan autonajaja. Murrayn suurin osa keikoista perustuukin voiman käyttöön. Vaaleanpunaiseksi virtahevoksi, Murray ei ole kovin fiksu. Bentleyn halvaannuttua hän syytti siitä itseään ja jätti koplan.

Carmelita Fox on Slyn verivihollinen, siinä missä ihastus. Carmelitalla on pakkomielle Slyn nappaamiseen, tosin hänellä on tunteita Slyta kohtaan, joita Sly käyttääkin hyväkseen paetakseen hänen kynsistään. Kuten sukunimestä voi päätellä, Carmelita on kettu.

Pelisarja

Sly Raccoon

Pääartikkeli: Sly Raccoon

Sly Raccoon, tunnettu Amerikassa myös nimellä Sly Cooper and the Thievius Racoonus, julkaistiin syyskuussa 2002 USA:ssa, mutta vasta 16.1.2003 Euroopassa PlayStation 2 konsolille. Slyn täytyy palauttaa sukunsa "Varkaiden käsikirjan" sivut takaisin, jotka ovat varastaneet pahamaineinen jengi, Varasviisikko (Fiendish Five). Viisikon johtaja on Clockwerk, ilkeä jättimäinen robottipöllö. Samalla Slyn ja kumppaneiden täytyy pysyä kaukana tarkastaja Carmelita Foxista, joka on vannonut saavansa vielä joskus Slyn kiinni laittaakseen tämän vankilaan.Sly Raccoon on ainoa pelkästään englannin kielelle tehty Sly peli.Sly,Murray ja Bentley pystyvät liikuttamaan päätään radiokiikarissa.

Sly 2: Konnakopla

Pääartikkeli: Sly 2: Konnakopla

Sly 2: Konnakopla On pelisarjan toinen osa. Peli julkaistiin vuonna 2004. Clockwerkin osat on ryöstetty ja Slyn jengeineen täytyy varastaa ne takaisin Klaw Gangilta, joka on varkauden takana. Peli on tehty paljon muutoksia ensimmäisestä pelistä. Genre on vaihtunut perinteisestä taso-hyppelystä toiminta/seikkailuksi. Pelin dubbasi suomeksi PVP-Voice OY.

Sly 3: Konnien kunnia

Pääartikkeli: Sly 3: Konnien kunnia

Sly 3: Konnien kunnia julkaistiin vuonna 2005 PlayStation 2 konsolille, ja on Sly Cooper-sarjan toiseksi viimeisin osa. Sly on saanut kuulla Cooperin holvista, suuresta säiliöstä, johon hänen esi-isänsä ovat vuosien aikana säilöneet suuren osan aarteistaan. Hänen täytyy päästä sinne. Valitettavasti saaren, jolla holvi sijaitsee, on julman Tri. M:än hallussa. Hän on ansoittanut saaren niin, että sinne on miltein mahdoton päästä. Slyn täytyy kerätä kokoon vanha jenginsä ja löytää siihen pari uutta jäsentä, päästäkseen holviin ja voittaakseen Tri. M:än, edelleen paeten Carmelitaa.

Sly Trilogy

The Sly Collection (Euroopassa: Sly Trilogy ) on PlayStation 3 -alustalle julkaistu ja Sanzaru Gamesin kehittämä pelikokoelma, joka sisältää uudelleentehdyt versiot peleistä Sly Raccoon, Sly 2: Konnakopla ja Sly 3: Konnien kunnia. Se julkaistiin 1. Joulukuuta 2010 blu-ray-levyllä. Kokoelma sisältää myös PlayStation Move -minipelejä.

Sly Cooper: Thieves in time

Pääartikkeli: Sly Cooper 4

Sly 4 (Sly Cooper 4) on PS3:lle julkaistava Sly - sarjan neljäs osa nimeltään Thieves in Time ( Varkaat ajassa ). Alkuperäisen trilogian kehittänyt Sucker Punch Productions ei vastaa tällä kertaa pelin kehittämisestä, vaan vastuu on annettu Sanzaru Games:lle ( The Sly Trilogy ). Peli ilmestyy vuonna 2012, mutta tarkkaa päivämäärää ei E3-messuilla vielä annettu. Peli ilmestyy syksyllä.

Muut pelit

Aiheesta muualla