Ero sivun ”Amiraali” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
23 merkkiä poistettu ,  9 vuotta sitten
kh ym.
(kh ym.)
[[Suomen merivoimat|Suomen merivoimissa]] on neljä amiraalin arvoa, ylimmästä alimpaan ''amiraali'', [[vara-amiraali]], [[kontra-amiraali]] ja [[lippueamiraali]].
 
Suomen puolustusvoimissa aktiivipalveluksessa voi olla kerrallaan vain yksi täyden amiraalin tai kenraalin arvoinen upseeri, joka toimii [[puolustusvoimien komentaja]]na. Koska puolustusvoimien komentaja on useinmitenuseimmiten tullut maavoimista, on itsenäisessä Suomessa ollut toistaiseksi vain 2kaksi täyttä amiraalia: [[Jan Klenberg]] ja [[Juhani Kaskeala]]. Merivoimien komentaja Suomessa on ollut aina joko kontra-amiraali tai vara-amiraali.
 
Merivoimien komentaja on kahta ensimäistä lukuunottamatta ollut aina joko kontra-amiraali tai vara-amiraali.
 
Monien maiden laivastossa on vielä amiraalia ylempi, maavoimien [[marsalkka]]a vastaava sotilasarvo, joka Saksassa on ollut nimeltään [[suuramiraali]] ja useissa muissa maissa [[laivastoamiraali]]. Lisäksi jotkin historialliset laivastot ovat käyttäneet amiraalia korkeampaa [[kenraaliamiraali]]n arvoa; Saksan laivastossa se oli suuramiraalia alempi ja maavoimien [[kenraalieversti]]ä vastaava arvo. Itsenäisessä Suomessa amiraalia korkeampaa merivoimien sotilasarvoa ei ole kuitenkaan koskaan ollut.

Navigointivalikko