Ero sivun ”Aleksei Konstantinovitš Tolstoi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Luckas-bot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti lisäsi: nn:Aleksej Tolstoj
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 2: Rivi 2:
{{tämä artikkeli|kertoo runoilijasta, [[Aleksei Nikolajevitš Tolstoi]] oli kuuluisampi sosialistista realismia edustava kirjailija.}}
{{tämä artikkeli|kertoo runoilijasta, [[Aleksei Nikolajevitš Tolstoi]] oli kuuluisampi sosialistista realismia edustava kirjailija.}}


'''Aleksei Konstantinovitš Tolstoi''' ([[1817]]–[[1875]]) oli venäläinen kirjailija, kuuluisamman [[Leo Tolstoi]]n etäinen sukulainen. Hän valmistui Moskovan yliopistosta 1836. Tolstoi vietti suurimman osan elämäänsä hovissa, ensin seremoniamestarina, myöhemmin metsästyksen yliohjaajana. Hän jäi eläkkeelle 1861 saadakseen lisää aikaa kirjoitustyölle. Hän kirjoitti runoja, [[balladi|balladeja]] ja [[Historiallinen romaani|historiallisen romaanin]] sekä kolmiosaisen näytelmäsarjan Venäjän historiasta.
'''Aleksei Konstantinovitš Tolstoi''' ({{k-ru|Алексей Константинович Толстой}}; [[5. syyskuuta]] <small>([[Juliaaninen kalenteri|J]]: 24. elokuuta)</small> [[1817]] [[Pietari (kaupunki)|Pietari]] [[10. lokakuuta]] <small>([[Juliaaninen kalenteri|J]]: 28. syyskuuta)</small> [[1875]] [[Krasni Rog]]) oli venäläinen kirjailija, kuuluisamman [[Leo Tolstoi]]n etäinen sukulainen. Hän valmistui Moskovan yliopistosta 1836. Tolstoi vietti suurimman osan elämäänsä hovissa, ensin seremoniamestarina, myöhemmin metsästyksen yliohjaajana. Hän jäi eläkkeelle 1861 saadakseen lisää aikaa kirjoitustyölle. Hän kirjoitti runoja, [[balladi|balladeja]] ja [[Historiallinen romaani|historiallisen romaanin]] sekä kolmiosaisen näytelmäsarjan Venäjän historiasta.


{{Wikiaineisto}}
{{Wikiaineisto}}

Versio 1. kesäkuuta 2012 kello 22.54

Aleksei Konstantinovitš Tolstoi
Tämä artikkeli kertoo runoilijasta, Aleksei Nikolajevitš Tolstoi oli kuuluisampi sosialistista realismia edustava kirjailija.

Aleksei Konstantinovitš Tolstoi (ven. Алексей Константинович Толстой; 5. syyskuuta (J: 24. elokuuta) 1817 Pietari10. lokakuuta (J: 28. syyskuuta) 1875 Krasni Rog) oli venäläinen kirjailija, kuuluisamman Leo Tolstoin etäinen sukulainen. Hän valmistui Moskovan yliopistosta 1836. Tolstoi vietti suurimman osan elämäänsä hovissa, ensin seremoniamestarina, myöhemmin metsästyksen yliohjaajana. Hän jäi eläkkeelle 1861 saadakseen lisää aikaa kirjoitustyölle. Hän kirjoitti runoja, balladeja ja historiallisen romaanin sekä kolmiosaisen näytelmäsarjan Venäjän historiasta.

Wikiaineisto
Wikiaineisto
Wikiaineistoon on tallennettu tekstiä aiheesta:
Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.