Ero sivun ”Dallapénpuisto” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
118 merkkiä lisätty ,  8 vuotta sitten
fix
(Ak: Uusi sivu: Dallapénpuisto on vihreä oleskelu- ja levähdyspaikka Helsingin Vallilassa. Puisto on rakennettu entisen ratapiha-alueen paikalle ja se sijaitsee Harjun nuorisotalon vieressä Al...)
 
(fix)
'''Dallapénpuisto''' on vihreä oleskelu- ja levähdyspaikka [[Helsinki|Helsingin]] Vallilassa[[Vallila]]ssa. Puisto on rakennettu entisen ratapiha-alueen paikalle ja se sijaitsee Harjun nuorisotalon vieressä [[Aleksis Kiven katu|Aleksis Kiven kadun]], [[Teollisuuskatu|Teollisuuskadun]] ja Kustaankadun rajaamalla alueella.
 
Dallapénpuisto muodostaa yhdessä Harjun nuorisotalon pihapiirin kanssa avaran ja viihtyisän levähdyspaikan tiiviisti rakennettujen kerrostalokortteleiden väliin. Puiston lähes 9 000 neliömetriä antavat lisää tilaa myös monenlaisille tapahtumille, joita nuorisotalon ympäristössä voidaan järjestää.
Puiston nurmikentät nousevat kolmessa kohtaa pyramidin muotoisiksi kumpareiksi, joiden loivilla rinteillä voi vaikka kesäisin ottaa aurinkoa. Kumpareet myös rajaavat puistoa ja antavat suojaa lähikatujen liikenteeltä. Puiston keskiosassa on kivetty aukio, jota ympäröivät penkit, valaisinpollarit ja kynäjalavien rivit.
 
Puisto on saanut nimensä maineikkaan [[Dallapé]]-orkesterin mukaan. Monet tanssiorkesterin jäsenet ovat asuneet Aleksis Kiven kadun varrella ja lähialueilla Vallilassa ja [[Kallio (Helsinki)|Kalliossa]]. Puiston valmistumista juhlittiin puistotansseilla 9. syyskuuta 2005. Esiintyjänä oli kahdeksanmiehinen Dallapé-orkesteri. Dallapé perustettiin syyskuussa 1925, joten puiston avajaiset osuivat yhteen orkesterin 80-vuotispäivien kanssa. Orkesterin historiaa esitellään taulussa, joka on kiinnitetty puiston reunalla sijaitsevan punatiilisen muuntajarakennuksen seinään.
 
==Lähteet==
Lähde:* [http://www.hel.fi/wps/portal/Rakennusvirasto/Viheralueet?WCM_GLOBAL_CONTEXT=/HKR/fi/Viheralueet/Puistot/Puistot+alueittain/Dallap_npuisto]
 
[[Luokka:Helsingin puistot]]
64 079

muokkausta

Navigointivalikko