Ero sivun ”Gaheris” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Maksim-bot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: it:Gaheris
ZéroBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti lisäsi: ru:Гахерис
Rivi 18: Rivi 18:
[[nl:Gaheris]]
[[nl:Gaheris]]
[[ja:ガヘリス]]
[[ja:ガヘリス]]
[[ru:Гахерис]]
[[sv:Gaetris]]
[[sv:Gaetris]]

Versio 26. toukokuuta 2012 kello 23.08

Gaheris tai Sir Gaheris on yksi pyöreän pöydän ritareista, joka esiintyy kuningas Arthuriin liittyvissä legendoissa. Gaheris on kuningas Lotin ja Arthurin sisaren Morgausen poika, ja hänen veljiään ovat Agravain, Gawaine, Gareth ja Mordred.

Useissa tarinoissa Gaheris on vähämerkityksinen sivuhahmo. Gaheris ja Gareth ovatkin saattaneet alun perin olla sama henkilö. Myöhemmissä Arthurin legendojen versioissa Gaheris kuitenkin eriytyy itsenäiseksi henkilöksi.

Thomas Maloryn kirjassa Pyöreän pöydän ritarit (Le Morte d'Arthur) Gaheris on aluksi vanhemman veljensä Gawainen aseenkantaja ennen kuin hänet lyödään ritariksi. Gaheris on myöhemmin osallisena Pellinoren – isänsä surmaajan – ja Pellinoren pojan Lamorakin murhissa. Gaherisin pahin teko on kuitenkin hänen äitinsä Morgausen surma. Gaheris tappaa äitinsä yllätettyään tämän Lamorakin kanssa. Teon jälkeen Gaheris karkotetaan Arthurin hovista.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.