Ero sivun ”Tabloidi” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
100 merkkiä lisätty ,  10 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
(HS -tabloid-esittely)
Ei muokkausyhteenvetoa
Monet suomalaiset lehtitalot ovat harkinneet siirtymistä tabloid-kokoon niiden ulkoasu-uudistusten yhteydessä. 2000-luvulla herännyt uusi kiinnostuminen tabloid-kokoon perustuu sanomalehdistön levikkimäärien alentumiseen ja sitä kautta haluun alentaa kustannuksia ja tehdä lukijaystävällisempää tuotetta. Suurista suomalaisista valtakunnallisista lehdistä toistaiseksi vain harvat ovat uskaltaneet siirtyä pienemmän koon käyttöön. Suurin este lienee pelko siitä, että lukijat eivät hyväksy uutta muotoa, mikä voi osaltaan vauhdittaa levikkitappiota. Toisaalta monia suomalaisia maakuntalehtiä luetaan vain kotona tai työpaikalla eikä liikennevälineissä, kuten suurissa kaupungeissa. – 28:ntena helmikuuta [[2012]] kohua herätti uutinen, jonka mukaan [[Helsingin Sanomat|Helsingin Sanomien]] muuttamista broadsheet-kokoisesta tabloidikokoiseksi valmisteltiin vakavissaan. Lopullinen päätös asiasta oli tarkoitus tehdä kesällä 2012, ja itse muutos tapahtuisi vuonna [[2013]].<ref>[http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/02/helsingin_sanomat_valmistelee_historiallista_muutosta_tabloid-kokoon_3291618.html Helsingin Sanomat valmistelee historiallista muutosta tabloid-kokoon], Yle.fi, uutiset, viitattu 28.2.2012</ref> 18. toukokuuta 2012 kello 12-13 [[Helsingin Sanomat|Helsingin Sanomien]] päätoimittaja [[Riikka Venäläinen]] järjesti tosiaikaisen verkkokeskustelun Helsingin Sanomien tabloid-uudistuksesta. 19. toukokuuta 2012 järjestetään [[Iso Omena|Isossa Omenassa]] Helsingin Sanomien tabloid-koon esittely. <ref>http://m.hs.fi/inf/infomo?site=hstxt&view=news_kotimaa_child&feed:a=hs.fi&feed:c=news&feed:i=1305564003234</ref>
 
[[Eurooppa|Euroopan]] suurin tabloid-lehti, sanan molemmissa merkityksissä, on saksalainen ''[[Bild-Zeitung]]'', joka myy noin neljä miljoonaa numeroa. Saksassa tabloideja sanotaan [[bulevardilehdistö]]ksi. Käsite bulevardilehdistö on korrektimpi nimitys [[keltainen lehdistö|keltaiselle lehdistölle]].
 
[[Yhdistynyt kuningaskunta|Isossa-Britanniassa]], josta tabloid-nimitys on lähtenyt liikkeelle, sanaan sisältyy myös viite lehden sensaatiohakuiseen sisältöön. Termi on katoamassa, koska laatulehdet, jotka aiemmin ylpeänä esiintyivät [[broadsheet]]koossa, ovat huomanneet että aamiaispöydässä ja julkisten kulkuvälineiden aamuruuhkassa tabloid-kokoista lehteä on helpompi lukea. Esimerkiksi [[The Times]] ja [[The Guardian]] ovat siirtyneet pieneen kokoon, joka todellisuudessa on virallista tabloid-kokoa pienempi ns. compact-koko. Imagosyistä lehdet kuitenkin käyttävät tabloid-ilmaisua. "Puolivillaiset" tabloid-kokoiset lehdet, kuten (''[[Daily Mail]]'' ja ''[[Daily Express]]'') puolestaan mainostivat olevansa "''broadsheet-sisältöä tabloid-koossa''".
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko