Ero sivun ”Kate Higgins” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Luckas-bot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti lisäsi: ca:Kate Higgins
Luckas-bot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti lisäsi: an:Kate Higgins, et:Kate Higgins poisti: ca:Kate Higgins
Rivi 48: Rivi 48:
[[Luokka:Elävät henkilöt]]
[[Luokka:Elävät henkilöt]]


[[an:Kate Higgins]]
[[ms:Kate Higgins]]
[[ms:Kate Higgins]]
[[ca:Kate Higgins]]
[[et:Kate Higgins]]
[[en:Kate Higgins]]
[[en:Kate Higgins]]
[[it:Kate Higgins]]
[[it:Kate Higgins]]

Versio 17. toukokuuta 2012 kello 22.29

Kate Higgins
Henkilötiedot
Syntynyt16. elokuuta 1969 (ikä 54)
Ammatti Pianisti
Laulaja
Ääninäyttelijä
Muusikko
Tyylilajit Jazz, gospel, rock, pop
Soittimet Piano
Levy-yhtiöt CD Baby
Aiheesta muualla
www.katehiggins.com

Catherine Davis Higgins (s. 16. elokuuta 1969 Charlottesville, Virginia) on yhdysvaltalainen pianisti, laulaja ja ääninäyttelijä.

Elämäkerta

Higgins syntyi Charlottesvillessa, mutta vietti lapsuutensa Auburnissa, jossa hän sai kiinnostuksensa musiikkiin ja erityisesti pianoon. Higgins aloitti pianon soittamisen kuusivuotiaana ja harjoitteli soittamista päivittäin. Esiinnyttyään Chicagossa laulamassa hänen äitinsä päätti rohkaista tytärtään entisestään ja high schoolin jälkeen Higgins opiskeli Auburn Universityssa jazzmusiikkia muun muassa Bob Richardsonin kanssa. Valmistumisensa jälkeen hän muutti Los Angelesiin, jossa Higgins kuitenkin kohtasi ongelmia muusikin suhteen, kun koki liikaa paineita perheensä hokiessa hänen mahdollisuuksista tulla suurmenestys. Liikojen paineiden vuoksi Higgins lopulta tyytyi esiintymään yökerhoissa ja ravintoloissa. Hän kuitenkin löysi musiikin nautintonsa uudestaan laulaen hymnejä ja gospelia. Higgins tallensi uudet kappaleensa kopioidakseen ne ystävilleen. Eräs ystävistä soitti kappaleita vankilassa, jossa hän näki eräiden vankien alkaneen itkeä kuunnellassaan Higginsin soittamia hymnejä. Musiikki oli rauhoittavaa ja se sai samalla Higginsin uran nousuun, jonka myötä hän on usein soittanut jazz- ja gospelmusiikkia sekä vaihtoehtoisesti rockia ja popia. Tähän mennessä Higgins on julkaissut viis albumia.

Hänen äitinsä oli nuorempa myös laulaja ja näyttelijä, joka esiintyi usein New Yorkissa.

Ääninäyttelijänä

Higgins päätyi musiikin lisäksi tekemään töitä ääninäyttelijänä 2000-luvun alussa. Hän aloitti ääniroolien tekemisen dubbaamalla animesarjoja ja tekemällä myös mainosjuontoja. Higgins tunnetaan parhaiten dubattuaan Sakura Harunoa Narutossa ja Karin Kurosakia Bleachissa. Lisäksi Higgins on tehnyt useita äänirooleja videopeleihin, kuten Naruto: Ultimate Ninja, EverQuest II, Tales of the Abyss, Tales of Vesperia, Project Sylpheed, Sonic Rush Adventure ja Disgaea 4. Alkuperäisiä rooleja animaatioihin hän on tehnyt Animaliaan, sekä Marvel Comicsin animaatiosarjaan Wolverine and the X-Men. Higgins on myös nykyinen Sonic the Hedgehog-pelisarjan Tails-ketun ääni.

Discografia

  • Bigger Than Love (2007)[1]
  • The Solid Rock (2007)[1]
  • A Very Merry Christmas
  • Jazz Standards

Aiheesta muualla

Lähteet

  1. a b cduniverse.com cduniverse.com. 2007. Viitattu 8.1.2008. (englanniksi) Viittausvirhe: Virheellinen <ref>-elementti; nimi ”cduniverse.com” on määritetty usean kerran eri sisällöillä