Ero sivun ”Sivilikit” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
124 merkkiä lisätty ,  7 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
(Lisätään Korjattavat 2012-malline)
 
Teknokraattien vetäjä, venäjän nykyinen presidentti [[Dmitri Medvedev]] on pohjimmiltaan varsin epäpoliittinen hahmo. Teknokraatit uskovat muita etevämpään johtoeliittiin. He tarjoavat Venäjälle pelastukseksi rahaa, taitavia johtajia ja nykyaikaista teknologiaa. Näin ollen heidän mielestään maata tulee kehittää eteenpäin ylhäältä tapahtuvan ohjauksen avulla. Eri asia on, löytyykö teknokraattien riveistä sitten riittävästi johtamistaitoa innostamaan kansa projekteihin, jotka eivät sitä kiinnosta.
Venäjällä vallitseva laittomuuden ja korruption ilmapiiri on myös kova pala teknokraateille. Teknokraatit uskovat venäläisten tekniikan tuntijoiden innovaatioiden vievän maan kehitystä eteenpäin ja tuottavan maalleen kunniaa. Mutta ainakin [[Boris Jeltsin]]in kaudella teknokraattien ylhäältä ohjaamat talousuudistukset epäonnistuvat.{{lähde}}
 
Jeltsinin kauden teknokraatit [[Jegor Gaidar]] ja [[Gennadi Burbulis]] 1991, [[Anatoli Tshubais]]-[[Boris Nemtsov]]in ryhmä 1997 ja [[Sergei Kirijenko]]n hallitus eivät onnistuneet vakauttamaan maan taloutta.
Putinin kauden alun teknokraatteja olivat talosministeri
[[Aleksei Kudrin]] ja kauppaministeri [[German Gref]].{{lähde}]{{selvennä|mikä putinin kausista ? 2012 alkava presidenttikausi ?}}
 
Teknokraatteja ei tule sekoittaa demokraatteihin, vaikka he eivät ole yhtä jyrkkiä kuin silovikit. Teknokraatit eivät ole missään nimessä täysin vapaata markkinataloutta kannattavia demokraatteja vaan kannattavat valtiojohtoisia, [[korporatismi|korporatiivisia]] yrityksiä.
Venäjän teknokraatit eivät ole läheskään yhtä länsimielisiä kuin [[Grigori Javlinski]]n liberaalis-[[sosiaalidemokratia|sosiaalidemokraattinen]] [[Jabloko]] ja [[Oikeistovoimien liitto]] SPS. Silti monia teknokraattisina pidettyjä on ollut esimerkiksi SPS:n riveissä.<ref>http://www.globalsecurity.org/military/world/russia/liberals.htm Home :: Military :: World :: Russia :: Introduction :: Government :: Military :: Russian Liberals</ref>.
Vuonna 2010 uskottiin ainoastaan el-länsimielisen Mironovin "[[Oikeudenmukainen Venäjä]]" nimisen puolueen olevan vakavasti otettava oppositio nykyiselle konservatiivisen Yhtenäisen Venäjän politiikalle, mutta sekin on lähellä Putinia.
 
{{Korjattava/päivitys|2011 parlamenttivaalit ?}}
 
== Viitteet ==

Navigointivalikko