Ero sivun ”Luettelo televisiosarjan Salatut elämät poistuneista henkilöistä” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Rivi 318: Rivi 318:
===Niko Vainio===
===Niko Vainio===
{{Pääartikkeli|[[Niko Vainio]]}}
{{Pääartikkeli|[[Niko Vainio]]}}
'''Niko Vainio''' (es. Okko Salminen, Risto Törhönen, [[Juha Karhu]], [[Lari Laurikkala]]) on Jenni Vainion ja [[Toni Veijalainen|Toni Veijalaisen]] poika. [[Ami Vainio]] oli vuosien ajan Nikon adoptioisä. Keväällä 2008 Niko muutti Päivölään matematiikkalukioon, mutta palasi takaisin Helsinkiin syksyllä 2009. Niko on harrastanut aikaisemmin uintia, mutta on nyt kiinnostunut koripallosta. Niko on ollut parisuhteessa [[Peppi Puolakka|Peppi Puolakan]] kanssa ja harrastanut seksiä useaan otteeseen [[Katariina Mäkelä]]n kanssa. Niko kuuli Katariinan olevan epävarma suhteestaan häneen, mistä pettyneenä Niko päätti muuttaa [[Oulu]]un.
'''Niko Vainio''' (es. Okko Salminen, Risto Törhönen, [[Juha Karhu]], [[Lari Laurikkala]]) on Jenni Vainion ja [[Toni Veijalainen|Toni Veijalaisen]] poika. [[Ami Vainio]] oli vuosien ajan Nikon adoptioisä. Keväällä 2008 Niko muutti [[Päivölä]]än matematiikkalukioon, mutta palasi takaisin Helsinkiin syksyllä 2009. Niko on harrastanut aikaisemmin uintia, mutta on nyt kiinnostunut koripallosta. Niko on ollut parisuhteessa [[Peppi Puolakka|Peppi Puolakan]] kanssa ja harrastanut seksiä useaan otteeseen [[Katariina Mäkelä]]n kanssa. Niko kuuli Katariinan olevan epävarma suhteestaan häneen, mistä pettyneenä Niko päätti muuttaa [[Oulu]]un.


==Veijalainen, Harakka==
==Veijalainen, Harakka==

Versio 21. huhtikuuta 2012 kello 21.46

Henkilötietoja MTV3:n esittämästä Salatut elämät -televisiosarjasta poistuneista henkilöistä.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Aro, Ilola

Maija Aro

Maija Aro (es. Hertta Yrjänä, 2006–2008) on Romeo Aron ja Emma Ilolan tytär. Romeo käytti huumeusaineita ja teki autovarkauksia, minkä seurauksena Sergei Kuula ja Sebastian Vuorela kostivat Romeolle. Sergei sieppasi Maijan ja hänen äitinsä Helena huumasi Romeon. Maijan joutuessa lastensuojeluviranomaisille Romeon veli Rafael otti tytön huostaansa. Maijaa hoiti paljon myös Romeon kihlattu Annika Sievinen. Annikan kuoltua Maija ja Romeo asuivat Lasse ja Paula Sievisen luona, kunnes he löysivät oman asunnon. Maija poistui sarjasta toukokuussa 2008, ja tällä hetkellä hän asuu Romeon ja Rafaelin kanssa Las Vegasissa.

Rafael Aro

Pääartikkeli: Rafael Aro

Rafael Aro (es. Sami Ristiniemi) on Romeon veli ja Maijan setä. Rafaelin tausta lapsuudessa on sama kuin Romeon: vanhemmat eivät pystyneet huolehtimaan lapsistaan, joten he joutuivat lastenkotiin. Nuoruudessaan veljekset riitaantuivat, mutta selvittivät myöhemmin välinsä. Rafael seurusteli Jenni Vainion kanssa, mutta suhde päättyi eroon. Rafaelilla on myös ollut seksisuhde Helena Kuulan kanssa, mistä Helena maksoi Rafaelille. Ammuttuaan Sergei Kuulaa Rafael pakeni ulkomaille. Hän asuu Romeon ja Maijan kanssa Las Vegasissa.

Romeo Aro

Pääartikkeli: Romeo Aro

Romeo Aro (es. Constantinos Mavromichalis) on Rafaelin veli ja Maijan isä. Romeo asui lähes koko nuoruutensa lastenkodissa Rafaelin kanssa. Romeolla on takanaan rikoksia, kuten huumausaineiden ja varastettujen autojen myyntiä. Maijan äiti Emma Ilola jätti Romeon yksihuoltajaksi oman henkisen uupumuksensa vuoksi. Romeo seurusteli Annika Sievisen kanssa, joka Emman lähdettyä muutti Romeon luokse asumaan. He muuttivat myöhemmin Annikan vanhempien luo, mutta heidän seurustelunsa päättyi Annikan kuolemaan. Myöhemmin Romeo seurusteli Juulia Aution kanssa, mutta Juulia lopetti suhteen Romeon epärehellisen elämäntyylin takia. Romeo seurusteli myös itseään paljon nuoremman Sofia Salinin kanssa, mutta suhde jäi lyhyeksi Rafaelin ammuttua Sergei Kuulaa ja veljesten paettua ulkomaille. Romeo asuu Rafaelin ja Maijan kanssa Las Vegasissa.

Emma Ilola

Emma Ilola on Saila Laakkosen esittämä henkilö, joka oli esiintyi sarjassa vuosina 2006–2007. Emma vietti nuoruutensa lastenkodissa, jossa hän tapasi poikaystävänsä Romeo Aron. Emmalla ja Romeolla on tytär, Maija. Emma jätti Romeon, jolle jäi Maija huollettavakseen. Emmalla on myös ollut lyhyt seksisuhde Tuomo Tervajoen kanssa. Tällä hetkellä Emma matkailee Intiassa.

Autio

Benjamin Autio

Benjamin Autio (es. Lucas Ahokas, 2009–2010) on Noora Aution adoptiolapsi.

Juulia Autio

Pääartikkeli: Juulia Autio

Juulia Autio (es. Oona Louhivaara) oli sarjassa keväästä 2007 syksyyn 2009 esiintynyt henkilö. Juulian adoptiovanhemmat ovat Timo ja Raija Autio, kun taas Tanja Jääskeläinen ja Kristo Päivinen ovat Juulian biologiset vanhemmat. Juulia sai vasta aikuisena tietää adoptiostaan. Juulian adoptiovanhemmilla on tytär, Noora. Juulialla oli kaksi velipuolta, Riku Jääskeläinen ja Aatu Päivinen sekä sisarpuoli Eeva Päivinen. Muutettuaan Pihlajakadulle Juulia muutti Ismo Laitelan juuri myymään asuntoon. Syksyllä 2008 Juulia jäi Lasse Sievisen auton alle, mutta selvisi hänen biologiselta isältään luovutetun munuaisen ansiosta. Selvitettyään välit äitinsä Tanjan kanssa Juulia muutti hänen luokseen asumaan, mutta syksyllä 2009 Juulia kuoli Kentaurin räjähdyksessä. Myöhemmin selvisi Juulian kuolleen kaasumyrkytykseen ennen kaasuhellan räjähtämistä.

Noora Autio

Pääartikkeli: Noora Autio

Noora Autio (es. Olga Temonen) on Timo ja Raija Aution biologinen tytär sekä Juulia Aution siskopuoli. Noora sairastaa HIV:tä, jonka hän sai poikaystävältään asuessaan Lontoossa. Noora seurusteli pitkään Kari Taalasmaan kanssa ja odotti tälle kaksosia, mutta molemmat raskaudet päättyivät keskenmenoon. Keskenmenonsa jälkeen Noora muutti Keniaan vanhempiensa luo ja jätti Suomen taakseen. Myöhemmin Noora palasi adoptiopoikansa Benjaminin kanssa käymään Pihlajakadulla ja palasi Karin kanssa yhteen. Kari ja tämän tytär Oona lähtivät Nooran ja Benjaminin mukaan Keniaan.

Raija Autio

Raija Autio (es. Heidi Herala, 2008, 2009) on Noora Aution biologinen äiti ja Juulia Aution adoptioäiti. Raija ja hänen miehensä Timo adoptoivat Juulian Tanja Jääskeläiseltä. He salasivat adoption Juulialta ja kielsivät Nooraa kertomasta hänelle totuutta. Noora kuitenkin kertoi Juulialle asiasta tämän kuultua vanhempien riidan ja vihjailun adoptoidusta lapsesta. Raija asuu Afrikassa miehensä Timon, tyttärensä Nooran sekä tämän miehen Kari Taalasmaan ja hänen tyttärensä Oonan kanssa.

Timo Autio

Timo Autio (es. Pasi Raunio, 2009) on Noora Aution biologinen isä ja Juulia Aution adoptioisä. Timo ja hänen vaimonsa Raija adoptoivat Juulian Tanja Jääskeläiseltä. Timo ja Raija salasivat adoption Juulialta ja kielsivät Nooraa kertomasta totuutta hänelle. Noora kuitenkin kertoi Juulialle asiasta tämän kuultua vanhempien riidan ja vihjailun adoptoidusta lapsesta. Timo asuu Afrikassa Raijan, Nooran sekä tämän miehen Kari Taalasmaan ja hänen tyttärensä Oonan kanssa.

Ekholm, Nikkinen

Erik Ekholm

Pääartikkeli: Erik Ekholm

Erik Ekholm (es. Ismo Kallio) vuosina 2000–2001 sarjassa esiintynyt henkilö. Hän oli Karin Ekholmin aviomies ja Markus Ekholmin isä. Hänellä oli myös salattu avioton lapsi, Aki Nikkinen. Erik kuoli vuoden 2001 jaksoissa, koska hän ei saanut ajoissa itselleen luuydintä tai sen osaa. Aki olisi ollut luuydinluovuttajaksi sopiva, mutta hän suostui tehtävään vasta, kun oli liian myöhäistä.

Karin Ekholm

Pääartikkeli: Karin Ekholm

Karin Ekholm (es. Inga Sulin) oli edesmenneen Erik Ekholmin vaimo ja edesmenneen Markus Ekholmin äiti. Hänellä syntyi Erikin kuoleman jälkeen Aki Nikkisen kanssa salainen romanttinen suhde, joka päätyi heidän aikomukseensa mennä naimisiin. Juuri ennen heidän vihkimistään Markus kertoi Akin olevan Erikin avioton lapsi, minkä seurauksena vihkiminen peruuttiin.

Markus Ekholm

Pääartikkeli: Markus Ekholm

Markus Ekholm (es. Andrei Sandberg) esiintyi sarjassa vuosina 1999–2002 ollen yksi alkuperäisistä henkilöistä. Hän perusti Barbaarin yhdessä Aki Nikkisen kanssa sekä yökerho Geelin. Markus Ekholmin perheeseen kuuluivat äiti Karin ja isä Erik. Myöhemmin paljastui Akin olevan hänen velipuolensa, sillä hän on Erikin avioton lapsi. Markus oli naimisissa Elina Taalasmaan kanssa. Heidän avioliittonsa oli vaakalaudalla Elinan saadessa tietää Markuksen huumeiden käytöstä. Myöhemmin he olivat lähdössä häämatkalle Roomaan, mutta Markus kuoli lentokoneessa, mikä oli seurauksena huumeiden yliannostuksesta.

Aki Nikkinen

Pääartikkeli: Aki Nikkinen

Aki Nikkinen (es. Sami Uotila) esiintyi sarjassa vuosina 1999–2002 ollen yksi alkuperäisistä henkilöistä. Aki oli poikamainen ja hurjaluonteinen, ja hänellä oli runsaasti suhteita eri naisiin. Akin paras ystävä oli Markus Ekholm, mutta myöhemmin paljastui heillä olevan sama isä. Aki poistui sarjasta lähtiessään merille rahtilaivan mukana.

Erkkilä

Asko Erkkilä

Asko Erkkilä (es. Markku Toikka, 2010) oli sarjassa vieraillut ministeri. Asko tutustui Jenni Vainioon mennessään Jardin Day Spahan päähierontaan ja ihastui häneen heti, vaikka hänellä oli jo parisuhde Ossi Puolakan kanssa. Asko lähetti Jenille kukkia, joista tämä hämääntyi. Asko meni Jennin kotiin selvittämään asian. Koska Askolla olisi tärkeä istunto seuraavana päivänä, Jenni lupasi hieroa häntä kotonaan, kunnes Ossi ja Niko Vainio yllättivät heidät. Jennin selityksistä huolimatta Ossi suuttui hänelle. Jenni meni kertomaan Askolle, että he ovat pelkkiä ystäviä. Pari kuitenkin päätyi sänkyyn ja aloitti myöhemmin salasuhteen.

Minttu Erkkilä

Minttu Erkkilä (es. Satu Paavola, 2010) oli Asko Erkkilän vaimo.

Halonen

Anna-Maija Halonen

Anna-Maija (es. Anu Sinisalo, 2006) on Irma Halosen tytär. Hänellä on Kyproksella ravintola, jossa myös hänen teini-iässä saamansa poikansa Taneli työskentelee.

Irma Halonen

Irma Halonen (es. Petra Frey, 2004–2006) on Anna-Maijan äiti ja Tanelin isoäiti. Irmalla oli suhde Seppo Taalasmaan kanssa, joka päättyi Sepon tunnustettua rakastavansa edelleen ex-vaimoansa Ulla Taalasmaata. Irma omisti Kentaurin Jenni Vainion kanssa, mutta myi osuutensa ja muutti Kyprokselle.

Taneli Halonen

Taneli Halonen (es. Julius Pillai, 2005–2006) kasvoi Irma Halosen luona luullen koko lapsuutensa olevansa adoptoitu. Myöhemmin paljastui, että Tanelin äiti on Irman tytär Anna-Maija. Tanelilla oli suhde Katri Sievisen kanssa. Taneli opiskeli Helsingin yliopistossa työskennellen sivutoimisesti ensin Talotaikureissa ja sen jälkeen Kentaurissa.

Jääskeläinen

Antti Jääskeläinen

Antti Jääskeläinen (es. Kai Hyttinen) oli Riku Jääskeläisen isä ja Tanja Jääskeläisen ex-mies. Antti on nykyisin naimisissa Sirpa-nimisen naisen kanssa.

Riku Jääskeläinen

Riku Jääskeläinen

Riku Jääskeläinen (es. Janne Vakio, 2004–2006) oli Ami Vainion serkku sekä Antti ja Tanja Jääskeläisen lapsi. Rikulla oli myös tietämättään sisarpuoli Juulia Autio. Rikulla oli ongelmia alkoholin käytössä ja hän menehtyikin lopulta liikenneonnettomuudessa ajaessaan autolla suuttuneena ja humaltuneena. Riku työskenteli Kentaurissa ja Snow Teamissa. Ilmestyttyään sarjaan vuonna 2004 hän oli kihloissa Susanna-nimisen naisen kanssa, mutta kihlaus purkaantui Rikun saatua tietää Susannan ja Rikun hyvän ystävän Ossi Puolakan seksisuhteesta. Myöhemmin Riku seurusteli sarjassa Katri Sievisen kanssa, päätyen lopulta eroon.

Tanja Jääskeläinen

Pääartikkeli: Tanja Jääskeläinen

Tanja Jääskeläinen (es. Johanna Raunio) oli sarjassa vuosina 2005–2009 esiintynyt henkilö. Tanja oli naimisissa Antti Jääskeläisen kanssa. Tanjalla oli kaksi lasta: Riku Jääskeläinen Antin kanssa ja Juulia Autio, joka sai alkunsa Kristo Päivisen raiskatessa Tanjan. Hänen molemmat lapsensa ovat kuitenkin kuolleet; Riku kuoli liikenneonnettomuudessa ja Juulia nestekaasuvuodon sekä -räjähdyksen Kentaurissa. Tanja antoi Juulian vauvana adoptoitavaksi, mutta tutustui häneen tämän ollessa jo aikuinen. Tanja on seurustellut avioliittonsa jälkeen Ismo Laitelan ja Lasse Sievisen kanssa, mutta molemmat suhteet päättyivät. Hän muutti Jarkko Peltosen kanssa Ranskaan marraskuussa 2009.

Kanervat

Niina Kanerva

Pääartikkeli: Niina Kanerva

Niina Kanerva (es. Saija Palin) työskenteli Happy Homes -kiinteistövälitysyrityksessä ja seurusteli Jarkko Peltosen kanssa, mutta Jarkko jätti hänet saatuaan tietää Niinan strippaustaustasta. Erottuaan Jarkosta Niinalle kehittyi suhde Sebastian Vuorelan kanssa. Myöhemmin selvisi Niinan isän Olavi Kanerva olevan Sebastianin isä Igor Kuula, eli Niina ja Sebastian ovat sisarpuolia. Järkyttynyt Niina erosi Sebastianista ja hylkäsi isänsä, mutta antoi isälleen lopulta anteeksi ja muutti hänen kanssaan Turkuun.

Olavi Kanerva/Igor Kuula

Olavi Kanerva (es. Aarre Karén, 2009, 2012) on Niina Kanervan isä. Myöhemmin selvisi hänen olevan Helena Kuulan kuolleeksi luultu ex-aviomies Igor Kuula, eli Olavi on myös Sebastian Vuorelan ja Sergei Kuulan isä.[1] Niinan antaessa Olaville anteeksi tämän valehtelun he muuttivat yhdessä Turkuun.

Tammikuussa 2012 Elias Vikstedt, Iida Mustonen, Janne Haukkala ja Tale Taalasmaa lähtivät etsimään Olavia Turusta, sillä he halusivat saada selville lisää tietoja Sebastianin kadonneesta kaksoisveljestä. Nuorten etsinnät kuitenkin katkesivat pian, sillä he kuulivat vanhainkodin hoitajalta, että Olavi oli saanut sydänkohtauksen ja hänet oli siirretty Helsinkiin hoitoon. Nuorten ollessa tutustumassa Antti Polvijärven johdolla poliisitaloon, Elias jättäytyi joukosta ja jäi arkistoon tutkimaan isoisänsä Olavin kansiota. Antti yllätti Eliaksen ja pääsi kuolleeksi luullun Igorin jäljille. Selvisi, että Igor oli kauan sitten murhannut venäläisen agentin, minkä vuoksi Antti joutui pidättämään Olavin.

Kaukovaara

Aino Kaukovaara

Pääartikkeli: Aino Kaukovaara

Aino Kaukovaara (es. Janna Ilmanen) oli vuosina 2008–2010 sarjassa esiintynyt henkilö. Aino oli aina ollut katkera äitinsä Iiriksen katoamisen vuoksi, ja piti äitiään petturina. Iiriksen poissaollessa Aino pitikin Panun silloista vaimoa Veera Puolakkaa äitinään. Iiriksen palattua Aino karkasi merenrantaan, josta Sebastian Vuorela löysi hänet. Aino kuitenkin antoi äidilleen anteeksi ja oli pian hyvin onnellinen vanhempiensa yhteenpaluusta. Aino jätti Pihlajakadun taakseen muuttaessaan Panun Sampon ja Oton kanssa takaisin kotikaupunkiinsa Lahteen.

Iiris Kaukovaara

Pääartikkeli: Iiris Kaukovaara

Iiris Kaukovaara (es. Mira Kivilä) on sarjassa vuosina 2008–2010 esiintynyt hahmo. Iiris oli jättänyt perheensä aikaisemmin ja muuttanut Pariisiin. Tietämättä Iiriksen olevan elossa, muu perhe Suomessa julisti Iiriksen kuolleeksi. Myöhemmin selvisi Panu Kaukovaaran vaimon Veera Puolakan tietävän Iiriksen olevan elossa. Iiriksen ilmestyttyä Pihlajakadulle hän palasi yhteen Panun kanssa. Pari erosi Panun saadessa tietää Iiriksellä olleen suhde naapurin Heli Sieviseen. Panu ja Iiris alkoivat taistelemaan lastensa huoltajuudesta, mutta Iiris päätti luovuttaa taiston ja palata Pariisiin.

Otto Kaukovaara

Pääartikkeli: Otto Kaukovaara

Otto Kaukovaara (es. Villem Puntonen) oli sarjassa vuosina 2008–2010 esiintynyt henkilö. Perhettään suuresti rakastavalle Otolle oli Iiriksen palattua vaikea valita, kumpi hänen äitinsä loppujen lopuksi oli. Kuitenkin Veeran ja Panun avioeron jälkeen Veera ja Peppi muuttivat pois ja Iiris muutti takaisin Kaukovaaroille. Pian Panu ja Iiris palasivat takaisin yhteen. Myös oman elämänsä aiemmin aloittanut Sampo muutti takaisin kotiin, jolloin koko perhe oli taas koossa. Otto poistui sarjasta huhtikuussa 2010 muuttaen isänsä Panun ja sisarustensa Sampon ja Ainon kanssa takaisin kotikaupunkiinsa Lahteen.

Panu Kaukovaara

Pääartikkeli: Panu Kaukovaara

Panu Juhani Kaukovaara (es. Aarni Kivinen) on sarjassa vuosina 2008–2010 esiintynyt hahmo. Lentäjänä toimivalla Panulla on lapset Sampo, Aino ja Otto entisen vaimonsa Iiris Kaukovaaran kanssa. Iiriksen lähtiessä Pariisiin Panu meni naimisiin Veera Puolakan kanssa, mutta suhde päättyi Iiriksen palattua ja Veeran tullessa mustasukkaiseksi. Panu oli menossa uudestaan naimisiin Iiriksen kanssa, mutta perui aikeensa saadessaan tietää Iiriksen ja Heli Sievisen suhteesta Pariisissa. Iiris valehteli Panun olleen väkivaltainen häntä kohtaan, mutta kumosi syytteen. Iiris palasi Pariisiin, ja Panu, Sampo, Aino sekä Otto muuttivat takaisin Lahteen.

Sampo Kaukovaara

Pääartikkeli: Sampo Kaukovaara

Sampo Kaukovaaran (es. Sampsa Tuomala) jätettyä asepalveluksensa kesken armeijassa temppuilunsa ansiosta hän muutti Pihlajakadulle isänsä Panun, tämän uuden vaimon Veera Puolakan, hänen tyttärensä Pepin sekä pikkusisarustensa Ainon ja Oton luokse. Sampon oli vaikea hyväksyä isänsä tarve perustaa uudelleen perhe, ja koki Veeraan ja Peppiin tutustumisen vaikeaksi. Sampo halusi vanhempansa yhteen ja Veeran pois heidän elämästään, etenkin siksi, että oli ihastunut Peppiin, eikä halunnut olla tälle velipuoli. Pepin alettua seurustella Niko Vainion kanssa, Sampo tuli mustasukkaiseksi ja sabotoida heidän suhdettaan hän sai heidät eroamaan. Sampo oli myös monesti varastanut Pepin päiväkirjan saadakseen tietää Pepin tunteista häntä kohtaan. Sampo poistui sarjasta muuttaen Panun, Ainon ja Oton mukana takaisin kotikaupunkiinsa Lahteen.

Kiviranta

Eila Kiviranta

Eila Kiviranta (es. Helena Notkonen) on Laura Kivirannan äiti sekä Saulin ja Oonan isoäiti, Salla Laitelan täti ja Mirja Mattilan Kempeleessä asuva sisko. Koska Laura ei ollut kykeneväinen Saulin kasvattamiseen, antoi hän vastuun pojastaan Eilalle.

Laura Kiviranta

Pääartikkeli: Laura Kiviranta

Laura Johanna Kiviranta (es. Piitu Uski) on vuosina 1999–2008 sarjassa esiintynyt henkilö. Lauran mielenterveys alkoi horjua Aaro Vaalanteen ja osittain myös tämän kaksoisveljen Eero Vanalan takia, ja poistui Helsingistä saatuaan siirron toiseen sairaalaan.

Oona Kiviranta

Pääartikkeli: Oona Kiviranta

Oona Eila Marjaana Kiviranta (es. Anni Weppling, Linnea Lindström , Wilhelmiina Seppä ja Sara Lohiniva) on sarjassa esiintynyt hahmo, joka esiintyi sarjassa ensimmäisen kerran vuonna 2003 ja on useasti joksikin ajaksi poistunut sarjasta. Oona on Laura Kivirannan tytär ja Sauli Kivirannan siskopuoli. Nuorena hänen paras kaverinsa oli Niko Vainio, ja vanhempana hän sai ystävän Peppi Puolakasta. Hän seurusteli Joonatan Sievisen kanssa ja oli kihloissa Miro Holmin kanssa. Hän poistui sarjasta keväällä 2010 lähdettyään Afrikkaan isänsä Kari Taalasmaan ja tämän naisystävän Noora Aution kanssa.

Sauli Kiviranta

Pääartikkeli: Sauli Kiviranta

Sauli Kiviranta (es. Juhani Kauranen ja Eero Tommila) on sarjassa vuosina 1999–2001 ja 2003–2005 esiintynyt henkilö. Hän seurusteli muun muassa Heli Sievisen kanssa ja hänen paras kaverinsa oli Kasper Koponen.

Korhonen, Nieminen, Kemppainen

Aamu Korhonen

Pääartikkeli: Aamu Korhonen

Aamu Korhonen (es. Henna Vänninen) on sarjassa vuosina 2001–2004 esiintynyt henkilö. Aamu muutti Pihlajakadulle äitinsä Jaana Niemisen vaihdettua asuntoja Ismo Laitelan kanssa. Aamulla on kaksoisveli Teemu ja Downin syndroomaa sairastava isosisko Roosa. Ken Ojalan kanssa Aamulla oli rakkaussuhde, joka kuitenkin päättyi Aamun muuttaessa veljensä kanssa Lontooseen.

Teemu Korhonen

Teemu Korhonen (es. Mika Kurvinen, 2001–2004) muutti Keravalta Pihlajakadulle äitinsä ja kaksoissisarensa Aamun kanssa. Aamulla ja Teemulla on myös Downin syndroomaa sairastava sisarpuoli Roosa. Teemu seurusteli Inka Haapalan ja Katri Sievisen kanssa. Teemu asuu nykyisin Aamun kanssa Lontoossa.

Jaana Nieminen

Jaana Nieminen (es. Susanna Indrén, 2001–2004) on Roosan, Aamun ja Teemun äiti, joka on ollut naimisissa kahdesti. Muuttaessaan Keravalta Helsinkiin hän oli ammatiltaan taksikuski, ja myöhemmin hän on ollut töissä Ismon valinnassa sekä omassa ennustustoimistossaan nimellä Madame Tellervo. Jaana oli avoliitossa Ismon kanssa, mutta hänellä oli suhde myös Jukka Salinin kanssa. Suhteen paljastuessa hän muutti Jukan ja Roosan kanssa Turkuun.

Roosa Kemppainen

Pääartikkeli: Roosa Kemppainen

Roosa Kemppainen (es. Sanna Sepponen) on Jaana Niemisen tytär sekä Aamu ja Teemu Korhosen isosisko.

Laitela

Kalle Laitela

Pääartikkeli: Kalle Laitela

Kalle Laitela oli Pete Latun esittämä henkilö, joka esiintyi vuosina 1999–2002. Kalle on Ismo Laitelan poika ja Miia Laitelan veli. Sarjan alkupuolella Kalle tunnusti olevansa homoseksuaali, jota Ismo ei voinut sietää, mikä rikkoi melkein pojan ja isän välit. Kallella oli joitakin romanttisia suhteita ennen kuin hän armeijassa tapasi Kuisma Savolaisen ja päätti muuttaa Brasiliaan.

Miia Laitela

Pääartikkeli: Miia Laitela

Miia Kristiina Laitela oli Venla Saartamon esittämä henkilö vuosina 1999–2001. Miian perheeseen kuuluivat hänen isänsä Ismo Laitela ja veli Kalle Laitela. Miia oli rakastunut Saku Saliniin, mutta heidän suhteellaan oli monia esteitä. Vuonna 2002 Miia kuoli aivokasvaimeen.

Salla Laitela

Pääartikkeli: Salla Laitela

Salla Hannele Laitela, ent. Tervajoki, o. s. Mattila (es. Hanna Karjalainen) on Mirja ja Markku Mattilan tytär sekä Ismo Laitelan ex-vaimo. Salla työskenteli pitkään kosmetologina majatalo Amandassa sijaitsevassa Jardin Day Spassa, mutta hänen esimiehensä Miro Holm antoi Sallalle potkut tämän yrittäessä lavastaa kollegalleen Cindy Rintalalle potkuja. Salla heitti luonaan asuvan Miron ulos potkujen takia. Salla meni naimisiin Ismon kanssa, mutta heidän häävastaanotolla Kentaurissa sattui kaasuräjähdys, jonka seurauksena kaksi vierasta kuoli. Sallan syvän mustasukkaisuuden vuoksi Salla ja Ismo erosivat, vaikka ovatkin vielä virallisesti yhdessä. Salla luuli Ismon pettävän häntä Cindyn kanssa ja lähti sarjasta.

Leivo

Esa Leivo

Esa Leivo (es. Janne Turkki, 2010) on Leea Leivon poika. Sebastian Vuorela palkkasi Esan ja Kimmo Kylmälän Talotaikureihin töihin. Juuri vankilasta pois päässeet Esa ja Kimmo eivät onnistuneet pysymään kaidalla tiellä ja alkoivat tekemään ryöstökeikkoja Talotaikureiden huoltamiin kiinteistöihin. Myöhemmin Sebastian ilmiantoi Esan ja Kimmon, jolloin he joutuivat vankilaan.

Leea Leivo

Leea Leivo (es. Tiia Louste, 2010) on yksinäinen kangaskaupan omistaja. Elsa Toivion hautajaisia viettänyt Ismo luuli, että hautausmaalle tullut Leea oli Elsan tytär Liisa. Myöhemmin Leea ja Ismo tapasivat uudelleen ja Ismo päätyi ostamaan uuteen asuntoonsa verhot Leean omistamasta kangaskaupasta. Leean ja Ismon suhde syveni ja he päättivät lähteä yhteiselle hiihtoretkelle, jonne lähti mukaan myös Seppo Taalasmaa, Helena Kuula, Isabella Holm ja Sebastian Vuorela. Kesken retkeä tuntematon mies ajoi Ismon päälle moottorikelkalla. Leean pojan, Esan kanssa riidoissa ollut Ismo syytti yliajajaksi Esaa ja Leea suuttui. Yli ajajan selvittyä ja Ismon lepyttelyistä huolimatta Leea ei pystynyt antamaan Ismolle enää anteeksi, koska oli epäillyt yliajajaksi tämän poikaa.

Mattila

Markku Mattila

Markku Mattila (es. Ossi Ahlapuro, 2009) on Salla Laitelan isä ja Mirja Mattilan aviomies. Markku pitää kalastamisesta, eikä hän juurikaan vietä aikaa kotona vaimonsa kanssa.

Mirja Mattila

Mirja "Mirkku" Mattila (es. Tuija Piepponen, 2007, 2009) on Salla Mattilan äiti ja Markku Mattilan vaimo. Hän on väsynyt miehensä jatkuviin poissaolohin ja hän on yrittänyt hakea huomiota esimerkiksi Ismo Laitelalta. Mirjan ja Sallan tulehtuneet välit ovat nykyään kunnossa.

Ojala

Daniel Ojala

Daniel Ojala (es. Samuli Nordberg, 2002–2004) työskenteli tiskijukkana Club Geelissä. Daniel muutti Pihlajakadulta Joutsaan koulutustaan vastaavaan työhön eli lääkäriksi. Danielilla oli sarjan ulkopuolella hukkunut isosisko Madde ja pikkuveli Ken.

Jutta Ojala

Jutta Ojala (es. Katja Salminen) on Ken, Daniel ja Madde Ojalan äiti, joka kärsi mielenterveysongelmista.

Ken Ojala

Pääartikkeli: Ken Ojala

Kenneth Ojala (tunnetaan paremmin nimellä Ken tai Kentsu) on Aleksi Sariolan esittämä henkilö, joka esiintyi sarjassa vuosina 2001–2005. Ken oli aluksi koulukiusaaja, mutta kasvoi vähitellen vastuulliseksi yrittäjäksi. Merkittävimmät rakkaussuhteet Kenillä oli sarjassa Aamu Korhoseen ja Camilla Mustavaaraan. Camillan saadessa tietää Kenin pettäneen tätä hääpäivää edeltäneenä yönä, hän jätti Kenin alttarille, jolloin katkeroitunut Ken matkusti Australiaan.

Paju

Mika Paju

Mika Paju (es. Miska Toiviainen, 1999–2000) oli Tapani Pajun ainoa lapsi, joka kuoli Saku Salinin aiheuttamassa autokolarissa, ollen ensimmäinen sarjan sisällä kuollut henkilö. Mika oli Miia Laitelan poikaystävä.

Tapani Paju

Tapani Paju (es. Kari Mattila, 1999–2000, 2002) oli komisario ja Mika Pajun isä.

Peltonen, Holm

Jarkko Peltonen

Pääartikkeli: Jarkko Peltonen

Jarkko Peltonen (es. Marko Reinola) on vuosina 2007–2009 sarjassa esiintynyt henkilö. Jarkolla ja hänen entisellä vaimollaan Isabella Holmilla on poika, Miro Holm. Jarkko on perustanut kosmetiikkaa myyvän verkostomarkkinointiyrityksen Jardinin. Jarkko seurusteli vuosina 2007–2008 Salla Laitelan kanssa. Salla jätti Jarkon, koska Jarkko ei ollut valmis avioliittoon. Miro jäi kuitenkin asumaan Sallan luokse, vaikka Jarkko yrittkin houkutella Miroa luokseen asumaan. Jarkko seurusteli hetken aikaa Niina Kanervan kanssa, mutta pari erosi Jarkon saadessa tietää Niinan olevan strippari. Kentaurin räjähdyksessä Jarkon toinen puoli kasvoista paloi pahasti, jonka seurauksena hän masentui ja linnoittautui kattohuoneistoonsa. Jarkko löysi apua Tanjalta ja heille kehittyi suhde, mutta siitä huolimatta Jarkko yritti itsemurhaa ajamalla autolla jäiseen mereen. Tanja esti Jarkon aikeet viime hetkellä, jonka jälkeen he muuttivat yhdessä Ranskaan marraskuussa 2009.

Alexander Holm

Alexander Holm (es. Santtu Hänninen) oli Ossi Puolakan ja Cindy Rintalan poika. Jenni Vainion salaa suorittaman vauvanvaihdoksen takia Alexanderia kasvattivat Isabella Holm ja Sebastian Vuorela, kunnes Alexander menehtyi sairaalan leikkauspöydälle aortta-aneurysmaan.

Miro Holm

Pääartikkeli: Miro Holm

Miro Holm (es. Patrik Borodavkin) on sarjassa esiintynyt hahmo, jonka vanhemmat ovat Jarkko Peltonen ja Isabella Holm. Miro muutti Pihlajakadulle lontoolaisesta yksityiskoulusta, ja alkoi pian seurustelemaan Oona Kivirannan kanssa. Kentaurin räjähdyksessä puolet kasvoistaan polttanut Jarkko luovutti Jardinin johtoaseman Mirolle. Hän hoiti työnsä hyvin, mutta työkiireiden viedessä aikaa suhde Oonaan kärsi. Mustasukkaisuus astui mukaan kuvioon Oonan lähentyessä japanilaisen vaihto-oppilaan Noa Okadan kanssa. Miro loukkaantui saadessaan tietää Oonan suudelleen Noaa ja karanneen Australiaan haluamatta selvittää asioita. Peppi Puolakka lohdutti Miroa, ja hetken mielijohteesta heille kehkeytyi yhden yön juttu. Katuva Miro halusi saada Pihlajakadulle palanneen Oonan kanssa välit kuntoon, mutta asia vaikeutui Miron saadessa tietää Pepin olevan raskaana. Miron painostuksesta Peppi teki abortin, mutta Oonan saadessa tietää Pepin raskaudesta hän purki kihlauksen ja muutti pian isänsä ja tämän naisystävän kanssa Afrikkaan. Miro ei halunnut elää Pihlajakadulla ilman Oonaa, joten hän muutti Ranskaan isänsä ja Tanja Jääskeläisen luokse.

Rintala

Johannes Rintala

Johannes Rintala (es. Kari Hakala) on Cindyn ja Matleenan isä sekä Martta Rintalan aviomies. Johannesveljet -nimisen uskonlahkon perustanut Johannes nähtiin sarjassa helmikuussa 2012. Mikäli Rintalan perheen lapset tekivät Johanneksen mielestä jotain syntistä, sulki tämä heidät talon kuumaan pannuhuoneeseen, jossa sai tuntea minkälaista on olla helvetissä. Johannes oli pyytänyt Jumalalta lupaa valehdella tämän Martta-vaimon sairastavan syöpää, jotta saisi houkuteltua Cindyn takaisin Johannesveljiin.

Martta Rintala

Martta Rintala (es. Hellevi Härkönen) on Cindyn ja Matleenan äiti ja Johannes Rintalan vaimo. Martta nähtiin sarjassa helmikuussa 2012. Martta esitti lapsilleen miehensä Johanneksen Jumalalta pyytämällä luvalla syöpäsairasta. Valhe kuitenkin paljastui pian, kun Martta tunnusti asian tyttärelleen Matleenalle. Keskustelun kuitenkin sattui kuulemaan myös Cindy.

Ruohojärvi

Jaakko Ruohojärvi

Jaakko Ruohojärvi (es. Aapo Vilhunen, 2003, 2004) on Sirkka-Liisan ex-aviomies, edesmenneen Hanna Salinin isä ja Sofia Salinin isoisä.

Sirkka-Liisa Ruohojärvi

Sirkka-Liisa Ruohojärvi (es. Soila Komi, 2003, 2004) on Jaakko Ruohojärven ex-vaimo, edesmenneen Hanna Salinin äiti ja Sofia Salinin isoäiti.

Salin, Hickley

Aleksi Salin

Pääartikkeli: Aleksi Salin

Aleksi Salin (es. Tuomas Kytömäki) oli mukana sarjassa vuosina 1999–2004 sekä vierailulla vuonna 2008. Aleksi muutti Hannan kuoleman jälkeen Sofian kanssa Nakkilaan, jossa Hannan vanhemmat asuivat. Hän ei päässyt Hannan kuolemasta yli, vaan alkoholisoitui. Myöhemmin hän kuitenkin raitistui.

Hanna Salin

Pääartikkeli: Hanna Salin

Hanna Salin o.s. Ruohojärvi on Tarja Omenaisen esittämä henkilö, joka oli sarjassa vuosina 1999–2003. Hanna kihlautui sarjan alussa Jukka Salinin kanssa, mutta ajautui myöhemmin suhteeseen tämän pojan, Aleksin kanssa. Hanna sai myös Aleksin kanssa tyttären, Sofian. Lopulta Hanna menehtyi auto-onnettomuuden seurauksena.

Jukka Salin

Pääartikkeli: Jukka Salin

Jukka Salin (es. Jouko Keskinen) oli mukana sarjassa tuotantokausina 1999–2004. Ennen sarjan alkua Jukka oli naimisissa Maarit Salinin kanssa ja heille syntyi lapset Aleksi, Saku ja Silja. Sarjan alussa Jukka meni naimisiin Hannan kanssa. He erosivat Jukalle selvitessä Hannan ja Aleksin salasuhde. Myöhemmin Jukka palasi yhteen Maaritin kanssa. Jukalla oli nuoruudessa suhde Jaana Niemisen kanssa, ja heidän suhteensa lämpeni uudelleen. Suhteen paljastuttua he muuttivat Turkuun Jaanan tyttären Roosan kanssa.

Maarit Salin

Pääartikkeli: Maarit Salin

Maarit Salin (es. Jaana Saarinen) poistui sarjasta syksyllä 2008. Hän muutti Aleksin ja pojantyttärensä Sofian luokse Nakkilaan Aleksin tahdosta ja myös omasta päätöksestä.

Saku Salin

Pääartikkeli: Saku Salin

Saku Eliel Salin oli Jasper Pääkkösen näyttelemä henkilö, joka oli sarjassa vuosina 1999–2002. Saku on Maarit ja Jukka Salinin poika, Aleksin pikkuveli ja Siljan isoveli. Sakun suuri rakkaus oli Miia Laitela, jonka kuoltua Saku muutti Norjaan.

Sofia Salin

Pääartikkeli: Sofia Salin

Sofia Aleksandra Salin (es. vauvana Patricia von Sybel, teininä Tiia Ilmanen) on Aleksin ja Hannan tytär. Hannan kuoltua Sofia muutti isänsä kanssa Nakkilaan. Sofia koki tulleensa hylätyksi ja ajautui alkoholin pariin. Hänen mumminsa Maarit otti Sofian omiin hoiviinsa syksyllä 2007. Keväällä 2008 Sofia muutti takaisin Nakkilaan. Sofia on seurustellut Joonatan Sievisen ja Romeo Aron kanssa.

Silja Hickley

Pääartikkeli: Silja Hickley

Silja Hickley (o.s. Salin) oli Jonna Keskisen esittämä hahmo. Silja on Jukka ja Maarit Salinin tytär ja Aleksin ja Sakun sisko. Silja muutti Yhdysvaltoihin, jossa hän asuu uuden miehensä Matthew’n ja lastensa kanssa. Siljalla ei koskaan ollut hyviä välejä Hannan kanssa.

Sievinen, Viitamäki

Annika Sievinen

Pääartikkeli: Annika Sievinen

Annika Cecilia Sievinen[2][3] (1989–2007) oli Emmi Parviaisen esittämä henkilö. Palattuaan vaihto-oppilasvuodeltaan Yhdysvalloista Annikalla oli vaikeuksia sopeutua Helsinkiin - hän ei saanut ystäviä eikä hän kunnioittanut läheisiään. Hän sortui jopa pettämään siskoaan tämän silloisen poikaystävän Sauli Kivirannan kanssa. Annika oli kiinnostunut muodista ja sai myytyä suunnittelemiaan vaatteita. Annikalla oli bulimia, mutta hän selvisi siitä silloisen poikaystävänsä Kasper Koposen tuella. Annikan perheeseen kuuluivat äiti Paula ja isä Lasse sekä kaksi vanhempaa sisarta, Katri ja Heli Sievinen. Annika seurusteli Romeo Aron kanssa, mutta kuoli Annika kuoli 18-vuotissyntymäpäivänään keväällä 2007.

Heli Sievinen

Pääartikkeli: Heli Sievinen

Heli Anastasia Sievinen oli Sannamaija Pekkarisen esittämä hahmo, joka esiintyi sarjassa vuosina 2004–2007, 2009-2011 sekä huhtikuussa 2012. Helin vanhemmat ovat Paula ja Lasse Sievinen. Hänellä on kaksi sisarta, nuorempi Annika (kuoli vuonna 2007) ja vanhempi Katri sekä kaksi velipuolta Severi Lepistö ja Jiri Viitamäki. Syksyllä 2007 Heli muutti silloisen naisystävänsä Taru Saariston kanssa Ranskaan opiskelemaan, mutta parin erotessa Heli palasi Suomeen. Heli on Teresa Ala-Uotilan ja Tarun lisäksi seurustellut lyhyesti myös Iiris Kaukovaaran ja Sonya Fadigan kanssa. Heli tahtoisi kovasti tulla äidiksi, ja on yrittänyt tulla raskaaksi keinohedelmöityshoidoilla, jotka eivät kuitenkaan onnistuneet. Helin kuultua Cindyn raskaudesta ja tämän adoptiosuunnitelmista, Heli ehdotti voivansa adoptoida lapsen. Cindy suostui, mutta raskautensa aikana hänen äidin vaistonsa heräsivät ja hän päätti pitää lapsen itsellään. Pettynyt Heli päätti muuttaa Kiia Hyvösen kanssa Vaasaan. Heli palasi Katri-siskonsa kanssa Pihlajakadulle huhtikuussa 2012 viettämään vanhempiensa häitä ja kertoi samalla menneensä kihloihin Kiian kanssa.

Katri Sievinen

Pääartikkeli: Katri Sievinen

Katri Elisabeth Sievinen (es. Jutta Lehtinen) on Sievisen perheen vanhin tytär. Hänen perheeseensä kuuluu siskot Annika (menehtynyt vuonna 2007) ja Heli sekä vanhemmat Paula ja Lasse. Katri on seurustellut vakituisesti Teemu Korhosen, Riku Jääskeläisen ja Taneli Halosen kanssa. Hänellä on ollut myös lyhyt suhde Ken Ojalan kanssa. Ossi Puolakka on ollut myös ihastunut Katriin ja suudelmia vaihdettiin, mutta muuta ei heidän välilleen lopulta kehittynyt. Myöhemmin Katri joutui Pete Niirasen raiskauksen uhriksi ja muutti Vaasaan asumaan. Syksyllä 2008 hän tuli käymään kotona, koska hänen äitinsä oli kadonnut. Kun selvisi, että Paula on kunnossa, Katri palasi takaisin Vaasaan. Vuotta myöhemmin Katri kävi Helsingissä katsomassa vastasyntynyttä Severi-veljeään. Nykyisin Katri seurustelee Johan-nimisen lakimiehen kanssa. Katri palasi Pihlajakadulle Heli-siskonsa kanssa viettämään vanhempiensa häitä huhtikuussa 2012.

Leo Sievinen

Leo Sievinen

Leo Sievinen (es. Jarmo Mäkinen) oli Joonatan, Satu ja Jere Sievisen isä, Lasse Sievisen veli sekä Katri, Heli, Annika ja Severi Sievisen sekä Jiri Viitamäen setä. Leon paljastuessa homoseksuaaliksi Joonatan joutui koulukiusatuksi kotikaupungissaan Nurmeksessa ja muutti Pihlajakadulle. Syksyllä 2008 Leo kävi hoitamassa Helsingissäkin kiusatun Joonatanin koulusotkuja. Talvella 2009 paljastui Leon kuolleen sydänkohtaukseen. Leon ex-vaimo Riitta Sievinen ja Leon miesystävä Hannu Saari tulivat Helsinkiin kertomaan tapahtuneesta, ja hautajaisia vietettiin muutamaa päivää myöhemmin.

Armi Viitamäki

Armi Viitamäki

Armi Viitamäki on Johanna Tuomen esittämä hahmo. Armi on Paulan sisko ja Jirin äiti. Armi ilmestyi Pihlajakadulle Jirin pudotessa parvekkeelta ja halvaannuttua vasemmalta puoleltaan. Jirin kotiuduttua ja pojan haukuttua äitinsä Armi palasi takaisin kotiin ja samalla poistui sarjasta. Armi ja Lasse ovat aikoinaan seurustelleet, mutta suhde päättyi Lassen rakastuttua Paulaan. Seurusteltuaan Paulan kanssa Lassella ja Armilla oli yhden yön juttu, josta sai alkunsa Jiri. Lasse sai tietää Jirin olevan hänen poikansa vasta Armin saavuttua Pihlajakadulle.

Taalasmaa

Elina Taalasmaa

Pääartikkeli: Elina Taalasmaa

Elina Marjaana ”Lellu” Taalasmaa (entinen Ekholm, omaa sukua Taalasmaa) on Sanna Luostarisen esittämä henkilö. Hahmo oli mukana sarjassa vuosina 1999–2008. Elina muutti Tuomo Tervajoen ja lapsensa Onnin kanssa Tampereelle.

Kari Taalasmaa

Pääartikkeli: Kari Taalasmaa

Kari Matias Taalasmaa on Tommi Taurulan (keväällä 2009 Henri Halkolan) esittämä hahmo, joka on ollut sarjassa vuosina 1999–2004 ja 2007–2010. Karin vanhemmat ovat Ulla ja Seppo Taalasmaa. Karilla on lukiota käyvä tytär Oona. Kari on seurustellut muun muassa Laura Kivirannan ja Katja Vainion kanssa. Kari oli kihloissa Noora Aution kanssa, mutta kihlaus purkautui. Nooran lähdettyä Karille muodostui suhde Isabella Holmin kanssa ja pari asui hetken yhdessä. Ongelmia suhteeseen aiheutti esimerkiksi Nooran äkillinen vierailu Helsingissä, mutta lopullinen ero tuli, kun Kari sai tietää Isabellan yrittäneen lähettää Oonan vaihto-oppilasmatkalle Japaniin. Kari ei pidä tyttärensä Oonan poikaystävästä, Mirosta. Kari muutti kihlattunsa Nooran ja tyttärensä Oonan kanssa Keniaan.

Ulla Taalasmaa

Pääartikkeli: Ulla Taalasmaa

Ulla Taalasmaa (es. Maija-Liisa Peuhu) on Seppo Taalasmaan entinen vaimo. Hän on melko utelias talonrouva, josta on mieluisaa kuulla ensimmäisenä kaikki talon juorut. Hän onkin aina mielellään selvittämässä muiden salaisuuksia, vaikka ne eivät hänelle kuulu. Ullan uteliaisuus on saanut monet talon asukkaat ärtymään, eivätkä monen välit Ullaan ole aivan parhaimmasta päästä. Pohjimmiltaan Ulla on kuitenkin hyvin lempeäsydäminen ihminen, joka ei tahdo kenellekään pahaa. Ulla poistui sarjasta vuonna 2007, mutta palasi sarjaan takaisin keväällä 2010 muutamaksi viikoksi.[4]

Toivio

Elsa Toivio

Elsa Toivio

Elsa Akuliina Toivio (os. Korpela) oli Saara Pakkasvirran esittämä hahmo, joka oli mukana sarjassa keväällä 2010. Suojärveltä kotoisin ollut Elsa oli leskeksi jäänyt vanha kauppias. Hän oli perustanut aikoinaan yhdessä miehensä Oivan kanssa Elsan kulma -kaupan aivan Pihlajakadun läheisyyteen. Elsa tutustui Ismo Laitelaan, kun tämä tuli huoltamaan Elsan rikkinäistä kylmäkaappia. Myöhemmin Elsa ja Ismo ystävystyivät, ja Ismo auttoi Elsaa kaupan pitämisessä. Heidän piti yhdessä lähteä tutustumaan Elsan kotikulmille Karjalaan, mutta Elsa ehti menehtyä sepelvaltimotaudin aiheuttamaan sydänkohtaukseen, ennen kuin he pääsivät lähtemään. Elsan tytär Liisa Toivio on nunnana luostarissa ja poika Pekka on kuollut jo aiemmin. Elsa testamenttasi Ismolle koko omaisuutensa.

Liisa Toivio

Liisa Toivio (es. Eeva Vauhkonen) on edesmenneen Elsa Toivion tytär. Liisa on nunnana eräässä luostarissa. Liisa Salo esitti pitkään olevansa Liisa Toivio ja maksoi Toiviolle saadakseen esittää tätä. Liisa Salon juonittelut paljastuivat Ismolle ja Sepolle, kun he lähtivat seuraamaan häntä. Luostariin saapunut Salo toimitti Toiviolle rahaa, minkä Ismo ja Seppo näkivät.

Vaalanne, Vanala

Aaro Vaalanne

Pääartikkeli: Aaro Vaalanne

Aaro Vaalanne (es. Teemu Lehtilä) oli Eero Vanalan kaksoisveli, joka kärsi narsistisesta tai antisosiaalisesta persoonallisuushäiriöstä eli psykopatiasta. Aarolla on ollut suhde Paula Sievisen ja Laura Kivirannan kanssa. Aaro kuoli Lauran ja Paulan pudottaessa hänet parvekkeelta omissa häissään. Häissään Aaro esitti kaksoisveljeään, jota piti vangittuna parakissa.

Eero Vanala

Pääartikkeli: Eero Vanala

Eero Vanala oli Aaro Vaalanteen identtinen kaksoisveli, jota näytteli Teemu Lehtilä. Eeron ja Aaron yhdennäköisyys on silmiinpistävä. Tämän vuoksi Eero joutuikin kärsimään veljensä teoista. Eero alkoi hiljalleen toipua veljensä jättämistä traumoista. Merkittävä tekijä oli suhde Jenni Vainioon. Suhde kuitenkin päättyi, ja myöhemmin Eero rakastui Paula Sieviseen. Tunne oli molemminpuolinen, ja Paulan ja Lassen erottua Paula ja Eero muuttivat yhteen ja alkoivat odottaa lasta. Aaron muistot kuitenkin rupesivat vaivaamaan Eeroa edelleen, ja Eero oli vakuuttunut siitä, että Aaro on yhä elossa. Eero halusi kiihkeästi pelastaa Paulan sekä lapsen ja hautasi Paulan elävältä. Eero loukkaantui räjähdyksessä, joka sattui Ismo Laitelan ja Salla Mattilan häissä. Eero kuoli sairaalassa vammoihinsa.

Vainio

Ami Vainio

Pääartikkeli: Ami Vainio

Anselmi ”Ami” Vainio (os. Rasi) on Tuomas Reunasen esittämä henkilö, joka esiintyi sarjassa vuosina 2001–2008. Ami on Jenni Vainion ensimmäinen aviomies ja hänen poikansa Nikon adoptioisä. Ami oli nyt edesmenneen Hanna Salinin sukulaispoika, joka väärinkäsityksen kautta saapui hoitamaan Hannan ja tämän poikapuolen Aleksin yhteistä Sofia-tytärtä. Alun perin Hanna oli jo passittamassa Amia takaisin kotiinsa, mutta huomattuaan Amin olevan taitava Sofian käsittelyssä, sai poika jäädä Salineille. Lopetettuaan Sofian hoitamisen Ami pääsi töihin kahvila Barbaariin, jossa hän ystävystyi Ken Ojalan ja tämän veljen Danielin kanssa. Heistä tuli pian myös kämppäkavereita.

Amin ja Jennin ollessa parisuhteessa, alkoi Niko alkoi kutsua Amia isäksi. Asiasta syvästi liikuttuneina Ami ja Jenni päättivät mennä naimisiin, jotta Ami saisi adoptoitua Nikon. Keväällä 2007 onneton avioliitto hajosi molempien osapuolten pettämisten jälkeen, ja myöhemmin Ami muutti Australiaan.

Birgitta Vainio & Iiro Vainio

Birgitta ja Iiro Vainio (es. Marjorita Huldén ja Veikko Honkanen) ovat Jenni ja Katja Vainion vanhemmat ja Niko Vainion isovanhemmat. He asuvat Lempäälässä, josta he saapuivat Jennin häihin.

Jenni Vainio

Jenni Vainio (Anu Palevaara)
Pääartikkeli: Jenni Vainio

Jenni Susanna Vainio (ent. Puolakka, o.s. Vainio) on Anu Palevaaran esittämä hahmo, joka oli mukana sarjassa vuosina 1999−2001 ja 2002−2011. Jennillä on täysi-ikäinen poika Niko, jonka oikea isä Toni Veijalainen on kuollut ja adoptioisä Ami Vainio muuttanut ulkomaille. Jenni oli aikoinaan naimisissa Amin kanssa, mutta liitto päättyi eroon. Jenni on aikaisemmin työskennellyt muun muassa mallina ja omistanut kahvila Kentaurin, mutta nykyisin hän toimii kosmetologina Jardin Day Spassa. Jenni avioitui Ossi Puolakan kanssa vuonna 2009, mutta liitto päättyi nopeasti eroon. Myöhemmin he menivät uudelleen naimisiin, mutta Ossi lopetti suhteen ihastuttuaan poikalapsensa äitiin Cindy Rintalaan. Katkeroitunut Jenni vaihtoi salaa sairaalassa Ossin ja Cindyn sekä Isabella Holmin ja Sebastian Vuorelan poikavauvat keskenään. Alexanderin joutuessa leikkaukseen, ei Jenni pystynyt enää salaamaan vauvojen vaihtoa ja kertoi Cindylle totuuden. Jenni ja tälle vihainen Cindy lähtivät Porissa järjestetyiltä messuilta Helsinkiin. Matkalla pari pysähtyi tankkaamaan, jonka aikana Jenni piiloutui Cindyltä. Cindyn jatkettua matkaa ilman Jenniä, huoltoaseman pihaan ajoi auto, jonka kyytiin Jenni nousi.

Katja Vainio

Pääartikkeli: Katja Vainio

Katja Vainio on näyttelijä Anu Koskisen esittämä henkilö, joka on Jenni Vainion sisko. Alun perin vuosina 1999–2003 nähty Katja palasi vuonna 2004 yllättäen Pihlajakadun maisemiin, ja työskenteli Reima Syvärisen omistamassa Syvärissä. Kari Taalasmaa rakastui uudelleen Katjaan ja he muuttivat Tampereelle. Syksyllä 2007 Karin palattua Pihlajakadulle selvisi Katjan ja Karin eronneen. Katja vieraili Pihlajakadulla pitkän tauon jälkeen maaliskuussa 2011 juhlimaan Jennin häitä.

Niko Vainio

Pääartikkeli: Niko Vainio

Niko Vainio (es. Okko Salminen, Risto Törhönen, Juha Karhu, Lari Laurikkala) on Jenni Vainion ja Toni Veijalaisen poika. Ami Vainio oli vuosien ajan Nikon adoptioisä. Keväällä 2008 Niko muutti Päivölään matematiikkalukioon, mutta palasi takaisin Helsinkiin syksyllä 2009. Niko on harrastanut aikaisemmin uintia, mutta on nyt kiinnostunut koripallosta. Niko on ollut parisuhteessa Peppi Puolakan kanssa ja harrastanut seksiä useaan otteeseen Katariina Mäkelän kanssa. Niko kuuli Katariinan olevan epävarma suhteestaan häneen, mistä pettyneenä Niko päätti muuttaa Ouluun.

Veijalainen, Harakka

Petri Veijalainen

Petri Veijalainen (es. Joni Leponiemi) on Toni Veijalaisen veli. Toni joutui usein huolehtimaan Petristä tämän vaikean kehitysvamman takia.

Toni Veijalainen

Pääartikkeli: Toni Veijalainen

Toni Veijalainen (es. Kristo Salminen) oli Niko Vainion biologinen isä. Hän myös tahkoi hämärää bisnestä Camilla Mustavaaran kanssa. Maksamattomien velkojensa takia hukutettiin.

Eeva Harakka

Eeva Harakka (es. Hannele Kainulainen) on Toni ja Petri Veijalaisen äiti sekä Niko Vainion isoäiti.

Viljanen

Juha Viljanen

Juha Viljanen (es. Petri Liski) on Martti Viljasen poika. Hänellä oli suhde Elina Taalasmaan kanssa, kunnes selvisi, että Martti on Elinan isä ja täten Juha on Elinan velipuoli.

Martti Viljanen

Martti Viljanen (es. Jean-Paul Kaijanen) oli Seppo Taalasmaan parhaimpia ystäviä. Heitä yhdisti antiikkiharrastus. Martin kuollessa paljastui hänen testamentanneen Sepolle omistamansa antiikkiesineet. Tutkiessaan tavaroita Seppo löysi Ullan kirjoittaman kirjeen, josta paljastui Ullan ja Martin vuosien takainen suhde, josta oli syntynyt Elina Taalasmaa. Martin äiti Selma kertoi myöhemmin Sepolle Ullan ja Martin kihlautumisesta.

Selma Viljanen

Selma Viljanen (1924–2005) oli Heidi Krohnin esittämä Martti Viljasen äiti sekä Elina Taalasmaan ja Juha Viljasen isoäiti. Elinan saadessa tietää totuuden oikeastaan isästään, hän tutustui Selmaan Ullan ja Sepon vastustuksesta huolimatta, ja heistä tuli läheisiä. Pian Selma kuoli sydänkohtaukseen.

Muut henkilöt

Amanda

Amanda oli Rasmuksen ja Jasminin kanssa yksi Niko Vainion koulukiusaajista. Hän muun muassa kuvasi Nikon uittamisen.

Atso

Atso (es. Anssi Hakanen) oli sarjassa vuonna 2000 esiintynyt 10-vuotias pikkupoika. Ulla Taalasmaa otti hänet suojiinsa, ja poika viettikin paljon aikaa Taalasmailla. Ulla luuli Atson virolaisperäistä äitiä prostituoiduksi tämän toistuvien työkiireiden perusteella, mutta luulo osoittautui lopulta perättömäksi - Atson äiti oli töissä huoltoasemalla.

Tuukka Aaltonen

Pääartikkeli: Tuukka Aaltonen

Tuukka Aaltonen (es. Antti Launonen) on Heidi Aaltosen veli. Hän oli pitkään töissä öljynporauslautalla Norjassa, mutta palasi takaisin Suomeen siskonsa luokse. Tuukka omistaa Ossi Puolakan kanssa Majatalo Amandassa sijaitsevan kuntosalin. Tuukka eli avoliitossa ja oli kihloissa Cindy Rintalan kanssa. Myös Tuukan Heidi-sisko asui heidän kanssaan. Tuukka muutti Etelä-Amerikkaan syksyllä 2010.

Teresa Ala-Uotila

Pääartikkeli: Teresa Ala-Uotila

Teresa Ala-Uotila (es. Sanna-Jude Hyde) oli opettaja, joka seurusteli Heli Sievisen kanssa. Teresa oli mukana sarjassa vuosina 2005–2006.

Niko Bergman

Niko Bergman (es. Tero Autero) oli valokuvaaja, joka ihastui Kalle Laitelaan ja Saku Saliniin.

Sonya Fadiga

Sonya Fadiga on Sue Willbergin esittämä hahmo, joka seurusteli Heli Sievisen kanssa. Sonya oli mukana sarjassa vuonna 2010.

Inka Haapala

Inka Haapala

Inka Haapala (es. Saija-Reetta Kotirinta) on sarjassa vuosina 2001–2004 esiintynyt henkilö. Inka on kotoisin Raisiosta, mutta karkasi Helsinkiin ja asui aluksi Pihlajakadulla kellarissa. Ulla Taalasmaa löysi hänet ja otti Taalasmaille asumaan. Myöhemmin Inka seurusteli Teemu Korhosen kanssa, jonka sisko Aamu Korhonen oli Inkan hyvä ystävä, kunnes Ilari Pesonen sotki heidän välinsä. Inkan harrastuksena on laulaminen, joka on yksi hänen suurimmista intohimoistaan.

Esko Heikkilä

Esko Heikkilä (es. Teijo Eloranta) oli tutkija. Hänestä oli kiinnostunut sekä Katja Vainio että Elina Taalasmaa, mutta Esko kuitenkin osoitti enemmän tunteita Elinaa kohtaan. Väärinkäsityksen jälkeen Ulla luuli Eskon ja Elinan olevan menossa naimisiin ja alkoi järjestellä häitä, vaikka kyseessä oli vain Eskon tohtoriksi vihkiminen. Myöhemmin selvisi Eskolla olevan perhe Turussa, eikä Elina halunnut rikkoa perhettä.

Heiskanen

Heiskanen oli Aku Laitisen esittämä henkilö, joka esiintyi sarjassa vuosina 2009 ja 2010. Hän toimi kuntosali Kehotuksen omistajana. Heiskanen kauppasi myös steroideja, jonka takia joutui lähtemään maasta, mutta palasi ja sieppasi Isabella Holmin. Isabella sai juonittua itsensä vapaaksi ja sai Heiskasen kaappaamaan Helena Kuulan. Heiskanen kiristi Sebastian Vuorelaa maksamaan hänen ja Joonatan Sievisen viemät steroidirahat takaisin. Helena kuitenkin pääsi köysistä irti ja vangitsi Heiskasen, joka joutui Isabellan ilmiannon vuoksi vankilaan. Heiskanen pääsi vankilasta ehdonalaiseen ja palasi sarjaan takaisin 3. syyskuuta 2010. Heiskanen ajoi moottorikelkalla Ismo Laitelan yliajajaksi, tarkoituksenaan osua Isabellaan.

Siru Honkanen

Pääartikkeli: Siru Honkanen

Siru Honkanen on Satu Pikkusaaren esittämä hahmo, joka oli mukana sarjassa helmikuusta 2011 saman vuoden lokakuuhun asti. Sirun äiti alkoholisoitui Sirun ollessa pieni, minkä vuoksi tyttö joutui lastenkotiin. Siru ei ole koskaan tavannut isäänsä Pekka Toiviota, joka kuoli ennen tyttärensä syntymää. Siru on Elsa Toivion pojantytär. Lastenkodista karannut Siru piileskeli aluksi Taalasmailla Talen huoneessa, mutta päätti kuitenkin muuttaa pois, sillä kuvitteli olevansa vain tiellä Taalasmailla. Tale kuitenkin sai suostuteltua Sirun asumaan salaa Isabella Holmin asunnossa. Pian Siru sai vakituisen asuinpaikan Ismo Laitelan luota. Siru joutui muuttamaan Kyyjärvellä sijaitsevaan uuteen sijaiskotiin syksyllä 2011, kun Ismo menetti hänen huoltajuutensa Liisa Salon valheiden takia.

Kiia Hyvönen

Kiia Hyvönen

Kiia Hyvönen (es. Outi Condit) on ammatiltaan taksinkuljettaja. Kiia tutustui ja ihastui Heliin kuljettaessaan tätä taksilla kotiin. Helin unohtaessa sateenvarjonsa Kiian taksiin, sai Heli tilaisuuden soittaa Kiialle ja pari tapasi uudestaan. Kiia ja Heli päätyivät onnistuneille treffeille ja päättivät tavata heti seuraavana päivänä uudestaan. Taidenäyttelyssä Kiia sai mystisen puhelun Hannele-nimiseltä naiselta, jota Heli luuli Kiian naisystäväksi - seuraavana päivänä Helille selvisi Hannelen olevan Kiian Anniina-tyttären lapsenvahti. Kiia muutti Helin kanssa Vaasaan. Kiia ja Heli menivät myöhemmin kihloihin ja Heli onkin sanonut että Kiian Anniina tytär on hänelle kuin oma lapsi.

AP Isola

Ari-Pekka ”AP” Isola (es. Petri Ahonen) on Maarit Salinin Salin kuningatar -ohjelmaa tuottaneen Apisola Productionsin johtaja. AP seurusteli Jennin kanssa, kunnes Jenni valitsi Ossin. AP oli sarjassa elokuusta 2008 marraskuuhun 2008 asti.

Jasmin

Jasmin oli Niko Vainiota koulukiusanneen Rasmuksen tyttöystävä. Hän oli myös Sofia Salinin kaveri, kun hän toimi vielä heidän kanssaan.

Jarkko Juonala

Jarkko Juonala oli Seppo Pääkkösen esittämä hahmo, jonka Ekholmit värväsivät hoitamaan Taalasmaat ulos Pihlajakadulta.

Toivo Karhu

Toivo Karhu (es. Esa-Matti Pölhö) oli Nooalaislahkon johtaja, joka ihastui Miia Laitelaan. Hän poltti itsensä hengiltä.

Timi Koivisto

Timi Koivisto (es. Mikael Kokko) oli ennen sarjan alkamista Jennin poikaystävä, joka keväällä 1999 tunkeutui Vainiolle perimään velkojaan ystävänsä Maken kanssa. Timi ja Make veivät asunnosta arvokasta tavaraa, joilla Timi saisi kuitattua Jennin tälle velkaa olevan summan.

Rauni Koivukuja

Pääartikkeli: Rauni Koivukuja

Rauni Koivukuja (es. Karoliina Kudjoi) oli pappi, joka seurusteli Ismo Laitelan kanssa.

Kasper Koponen

Kasper Koponen oli Joona Mielosen esittämä henkilö, jossa esiintyi sarjassa vuosina 2003–2006. Kasper on temperamenttinen lukiolainen, joka sanoo usein suoraan mitä ajattelee, eikä useinkaan ajattele sanojensa seurauksia. Kasper ei ole urheilullinen, eikä erityisemmin vastakkaisen sukupuolen suosiossa. Hänen mielipuuhaansa on tietokonepelien pelaaminen ja Internetissä surffailu. Koulussa hän on keskivertoa parempi oppilas. Koulu on hänelle tärkeä asia ja hän on hyvä ryhmätöissä, joita hän mielellään haluaa johtaa. Kasperin yksi parhaimmista ystävistä on Sauli Kiviranta. Kasper seurusteli Annika Sievisen kanssa jonkin aikaa, vaikka Annikan tavoitteena oli saada vain Sauli mustasukkaiseksi. Saulin ja Annikan päätyessä riitelemään tästä kellarissa, nauhoitti Kasperin vahingossa päälle jäänyt kamera tämän ja hän sai tietää ystäviensä välisestä suhteesta. Annika kuitenkin rakastui Kasperiin ja pari päätyi harrastamaan seksiä Stellanssin lattialla. Pian Annika ihastui Romeo Aroon ja erosi mustasukkaisesta Kasperista. Erottuaan Annikasta Kasper päätti lähteä hetkeksi Brysselissä asuvien vanhempiensa luo, ennen armeijaan menoaan.

Korppi

Korppi oli Hannele Laurin esittämä hahmo, joka nähtiin kahdessa jaksossa huhtikuussa 2011. Korppi mainittiin sarjassa ensimmäisen kerran jo syksyllä 2010, kun Sebastian Vuorela yritti irrottautua Esa Leivon ja Kimmo Kylmälän rikollisista toimista, mutta selvisikin heidän työskentelevän Korpille. Sebastian sai Korpin peräänsä ja joutui lavastamaan kuolemansa. Sergei Kuulan palattua Pihlajakadulle ja kuultuaan Korpin uhanneen veljensä henkeä, Sergei lähti kostamaan Korpille. Korppi onnistui yllättämään Sergein, mutta Sergein toimista vihiä saanut Helena Kuula saapui paikalle. Korpin ja Helenan välisen tappelun seurauksena Korppi tippui katolta maahan ja kuoli.

Kimmo Kylmälä

Kimmo Kylmälä oli näyttelijä Jussi Salmisen esittämä henkilö. Sebastian Vuorela palkkasi Kimmon ja Esa Leivon Talotaikureihin. Esa ja Kimmo alkoivat tekemään ryöstökeikkoja Talotaikureiden huoltamien kiinteistöjen asuntoihin. He jäivät kiinni Sebastianin ilmiantaessa heidät.

Henrik Lammi

Henrik Lammi oli näyttelijä Petri Rajalan esittämä hahmo, joka oli mukana sarjassa vuosina 2002–2003. Henrik oli Maarit Salinin työnantaja Olivia-lehden toimituksessa.

Alpo Lassila

Alpo Lassila (es. Lasse Karkjärvi) oli Niko Vainion, Oona Kivirannan, Sofia Salinin ja Joonatan Sievisen luokanvalvoja.

Chiqi Li

Chiqi Li (es. Mae Navarro) oli Salinien filippiiniläinen vaihto-oppilas. Hänellä on suomalainen isä ja filippiiniläinen äiti. Hän rakastui Aleksi Saliniin saamatta tunteilleen vastakaikua. Chiqi ehdotti Hanna Salinin vastasynnyttämälle lapselle nimeä Sofia Aleksandra, mistä tulikin Sofian nimi.

Anneli Mansikka

Anneli Mansikka (es. Kirsti Kaarakainen) oli sarjassa vuonna 2007 esiintynyt hahmo. Hän hoiti Juulia Aution adoptiota, muttei suostunut paljastamaan mitään adoptiosta Juulialle.

Yrjö Merilä

Yrjö Merilä (es. Paavo Liski) oli sarjassa vuosina 2005–2006 esiintynyt henkilö. Yrjö oli sen iltalukion opettajana, missä Seppo ja Ulla Taalasmaa opiskelivat runoutta. Myöhemmin Ulla ja Yrjö aloittivat seurustelusuhteen, joka päättyi Yrjön saamaan sydänkohtaukseen ja hänen kuolemaansa.

Camilla Mustavaara

Camilla Mustavaara (es. Nora Lähteenmäki) oli sarjassa vuosina 2001–2004. Hänet opittiin tuntemaan juonittelevana ja kylmäkiskoisena oman edun tavoittelijana, jonka pinnan alla sykki myös aitoja tunteita. Hän oli menossa naimisiin Ken Ojalan kanssa, mutta vastasi alttarilla kieltävästi saatuaan tietää Kenin ja Aamu Korhosen yhden yön jutusta. Camilla lensi kirkolta pois helikopterilla, joka oli tarkoitettu hääparin yhteiseen käyttöön. Camilla asuu nykyään ulkomailla. Camillaan otettiin videopuheluyhteyttä vuoden 2009 alkupuolella esitetyssä Ismo ja Seppo Show / Seppo ja Ismo Show -juhlalähetyksessä.

Maria Mustonen

Pääartikkeli: Maria Mustonen

Maria Inkeri Mustonen (es. Salli Suvalo) on Iida Mustosen äiti. Hän omisti hoitokoti Lintukodon. Maria oli naimisissa Sebastian Vuorelan kanssa. Hääyönä Maria huolestui Taalasmailla pidettyjen nuorison juhlien riistäytyneen käsistä ja lähti ajamaan kohti Pihlajakatua. Matkalla Marian rengas puhkesi. Kävellen apua hakemaan lähtenyt Maria joutui auton yliajamaksi. Myös Pihlajakadun nuorisojuhliin lähtenyt Seppo Taalasmaa luuli pitkään ajaneensa Marian yli, kunnes lopulta paljastui Isabella Holmin olleen yliajaja. Sebastian, Sergei ja Helena Kuula löysivät tajuttoman Marian aamulla tien varresta. Maria joutui leikkaukseen ja vaipui lopulta koomaan. Sairaalassa olleen tilapulan vuoksi Maria siirrettiin toisella paikkakunnalla sijaitsevaan hoitokotiin. Maria kuitenkin sairastui rajuun keuhkokuumeeseen ja hänet jouduttiin siirtämään takaisin Helsinkiin. Lääkärit totesivat, että vaikka keuhkokuume saataisiinkin lääkkeillä lääkittyä pois, ei Maria tulisi enää koskaan heräämään. Iida ja Sebastian tekivät vaikean päätöksen ja antoivat lääkäreiden lopettaa Marian lääkityksen.

Anna Mutanen

Anna Mutanen on Henna Hyttisen esittämä hahmo, joka esiintyi sarjassa vuonna 2009. Kari ihastui Annaan tavattuaan tämän Oonan koulun vanhempainkokouksessa.

Milla Muurinen

Milla Muurinen on Pinja Flinkin esittämä hahmo, joka esiintyi sarjassa vuonna 2008. Milla on juontaja, ja hän kuului Maarit Salinin ohjelman tuotantoryhmään. Millalla on oma ohjelma Kirjailijan koti, jossa hän haastatteli kirjailijoita heidän kotonaan.

Miika Mäkelä

Pääartikkeli: Miika Mäkelä

Miika Mäkelä (es. Juha-Pekka Mikkola) on Elina Taalasmaan entinen luokkatoveri, joka muutti takaisin Kaliforniasta Suomeen. Miika osti Elinan vanhan asunnon Pihlajakadulta ja työskenteli lääkärinä sairaalassa. Miika otti Ossi Puolakan kämppäkaverikseen. Miika seurusteli Pihlajakadulla hetken aikaa Jenni Vainion kanssa, kunnes hänen ex-vaimonsa Katariina saapui Suomeen. Miika tajusi rakastavansa edelleen Katariinaa ja erosi Jennin kanssa. Miika ja Katariina erosivat Miikan saadessa tietää Katariinan harrastaneen seksiä Niko Vainion kanssa. Myöhemmin Miikan ja Katariinan suhde alkoi lämpenemään uudelleen. Miika poistui sarjasta ottaessaan vastuun Katariinan aiheuttamasta Sara Polvijärven kuolemasta ja lähdettyään ulkomaille. Myöhemmin katkera Miika palasi takaisin Helsinkiin ja kaappasi Katariinan piilopaikkaansa kaltereiden taakse. Miikan juonien tullessa ilmi hän otti Katariinan mukaansa ja aikoi paeta ulkomaille moottoriveneellä. Katariina onnistui tönäisemään Miikan mereen ja aikoi paeta, mutta palasi pelastamaan tämän. Tämän jälkeen Miika joutui vankilaan ja joutuu todennäköisesti viettämään loppuelämänsä siellä. Miika esiintyi sarjassa vuosina 2009–2010 sekä 2011.

Pete Niiranen

Pete Niiranen oli Teemu Palosaaren esittämä hahmo, joka oli mukana sarjassa vuonna 2007. Hän seurusteli Katri Sievisen kanssa, mutta Pete raiskasi hänet heidän juututtua hissiin.

Vesa Nokela

Vesa Nokela (es. Matti Airas) oli sarjassa vuonna 2007 esiintynyt hahmo. Hän seurusteli itseään nuoremman Sofia Salinin kanssa ja yritti lopulta raiskata hänet.

Konsta Nurmi

Konsta Nurmi on Emil Söderströmin esittämä hahmo, joka on esiintyi sarjassa tammikuusta 2009 saman vuoden elokuuhun asti. Hän kävi samaa lukiota Peppi Puolakan, Oona Kivirannan, Miro Holmin ja entisen tyttöystävänsä Heidi Aaltosen kanssa. Konsta jätti Heidin, koska hänellä oli tunteita Peppiä kohtaan. Peppi ja Konsta seurustelivatkin hetken aikaa, kunnes Peppi tajusi rakastavansa Sampo Kaukovaaraa. Sampon ja Pepin erottua Konstan ja Pepin välit lämpenivät jälleen. Heidi oli edelleen rakastunut Konstaan ja yritti jatkuvasti saada tätä itselleen takaisin. Kentaurin räjähdyksen jälkeen Oona ei halunnutkaan lähteä vaihto-oppilaaksi Japaniin, mutta Konsta suostui lähtemään hänen puolestaan.

Tobias Nylund

Tobias ”Topi” Nylund (es. Hannu Abonce) oli fysioterapeutti, johon Heidi Aaltonen ja Peppi Puolakka tutustuivat hevostalleilla. Myöhemmin tytöt kutsuivat Topin dAmDaM-kahvilassa järjestettäviin teemabileisiin, joiden tarkoituksena oli kerätä rahaa Eetu-ponin pelastamiseksi. Topi alkoi seurustelemaan Heidin kanssa, mutta suhde päättyi Topin saadessa tietää Heidin ja Jiri Viitamäen seksisuhteesta. Topi päätyi helpottamaan oloaan ottamalla Pepin kanssa ”ompuiksi” kutsuttuja huumausaineita, minkä seurauksena pari päätyi harrastamaan seksiä. Sergei Kuulan lopettaessa huumekauppansa Topi ja Peppi lähtivät ostamaan Tallinnasta tarvitsemiaan huumausaineita. Pari päätti testata tuotteita ennen niiden myymistä, minkä seurauksena molemmat joutuivat sairaalaan. Sairaalassa Topin sydän pysähtyi ja hän menehtyi.

Noa Okada

Pääartikkeli: Noa Okada

Noa Okada (es. Tung Bui) on japanilais-suomalainen nuori mies, joka oli mukana sarjassa vuosina 2009–2010. Noa tuli Helsinkiin vaihto-oppilaana tarkoituksenaan oli muuttaa Isabella Holmin luokse asumaan, mutta Isabellalle tämä ei sopinutkaan, sillä hän oli allekirjoittanut asumissopimuksen huolimattomasti päästäkseen eroon Oona Kivirannasta, joka ei lähtenytkään vaihto-oppilaaksi. Noa muutti asumaan Taalasmaille ja ihastui Oonaan. Miro Holm suuttui kun Noalle, kun hän ja Oona suutelivat. Noan äiti on suomalainen, joten Noa osaa puhua sujuvasti suomea.

Sami Pajola

Sami Pajola (es. Tommi Saarinen) oli vauhdikas ja persoonallinen homoseksuaalinen henkilö. Hän oli Heli Sievisen, Juulia Aution ja Romeo Aron hyvä ystävä joka työskenteli kahvila Kentaurissa opiskellen samalla Helsingin yliopistossa. Sami sai opiskelustipendin ulkomaille.

Ilari Pesonen

Ilari Pesonen oli näyttelijä Kai Vaineen esittämä henkilö vuosina 2002–2003. Hän seurusteli samaan aikaan Inka Haapalan ja Aamu Korhosen kanssa. Ilari johti OVL-nimistä vapaaehtoisprojektia ja suunnitteli muun muassa iskun geenilaboratoriota vastaan. Ilari opiskeli teologiaa yliopistossa. Hänet myös tunnettiin vapaaseuran jäsenenä, josta hän myöhemmin sai potkut alettuaan seurustella Aamun kanssa.

Marja Pihlaja

Marja Pihlaja (es. Sinikka Sokka) eli Marja-täti toimi Salineilla Sofian lastenhoitajana. Hän oli kiinnostunut Seppo Taalasmaasta saamatta vastakaikua; Seppo päätti hoitaa Marjan ulos talosta.

Pertti ”Vemmu” Pihlaja

Pertti ”Vemmu” Pihlaja oli Sami Langin esittämä henkilö, joka esiintyi sarjassa vuonna 2000. Hän oli seksuaalirikollinen ja Aki Nikkisen sellikaveri. Vemmu ihastui Jenni Vainioon löydettyään Akin tavaroista tämän valokuvia. Hän työskenteli Barbaarissa. Hän yritti kaapata Ismon valinnassa asioineen Jennin ja uhkasi pistoolilla Ismoa, mutta Kalle Laitela onnistui tainnuttamaan Vemmun. Pian Vemmu joutui takaisin vankilaan.

Sara Polvijärvi

Pääartikkeli: Sara Polvijärvi

Sara Polvijärvi (es. Saija Lentonen) oli Yhdysvalloissa vuosien ajan asunut sairaanhoitaja, joka palasi takaisin Suomeen. Sara tutustui ulkomailla Miika Mäkelään ja tämän silloiseen vaimoon Katariinaan. Saralla oli pakkomielle Miikaan ja hän yritti saada tämän itselleen keinolla millä hyvänsä; Sara muun muassa aiheutti Miikan ja Katariinan avioeron. Sara kuoli pudottuaan koskeen Katariinan kanssa sillalla käydyn kamppailun seurauksena.

Veera Puolakka

Veera Puolakka (es. Mirva Kuivalainen) on Pepin äiti ja Ossin sisko. Veera työskenteli Lahdessa asuessaan opettajana ja oli Sampo Kaukovaaran luokanvalvojana. Myöhemmin Veera tutustui Sampon isään Panuun. Pari alkoi seurustelemaan ja muutti perheineen Panun työn perässä Helsinkiin. Panu jatkoi työtään lentokapteenina ja Veera siirtyi äidinkielenopettajaksi samalle yläasteelle Pihlajakadun silloisten nuorten kanssa. Panun kadonneen ja kuolleeksi julistetun entisen vaimon Iiriksen palatessa Pariisista Suomeen Veera huolestui, että Iiris paljastaisi heidän yhteisen salaisuuden. Peppi huomasi äitinsä salailevan jotain ja pian Veera paljasti tienneensä koko ajan Iiriksen olevan elossa. Peppi kirjoitti äitinsä tunnustuksen päiväkirjaansa ja Veeran ja Panun häissä Sampo luki Pepin päiväkirjasta tämän salaisuuden. Sampo paljasti salaisuuden kaikille juhlavieraille ja Veeran ja Panun ongelmat alkoivat. Pari yritti pelastaa suhteensa käymällä muun muassa parisuhdeterapiassa. Suhde sai kuitenkin viimeisen niittinsä, kun Veera näki Panun suutelevan Iiristä. Veera päätti jättää Pihlajadun taakseen ja muutti Lappiin. Myöhemmin Panu yritti vielä saada Veeraa palaamaan luokseen, mutta pari erosi lopullisesti.

Veera esiintyi sarjassa vuosina 2008–2009, mutta palasi vierailemaan syyskuussa 2011, kun Peppi joutui huumeiden käytön seurauksena sairaalaan.

Kristo Päivinen

Kristo Päivinen oli sarjassa vuonna 2008 esiintynyt henkilö, jota esitti Tomi Salmela. Kristo oli KKI– eli Koti, kirkko ja isänmaa –puolueen kansanedustaja. Pitkä ura politiikassa ja liike-elämässä muovasi Kriston arvot koviksi ja konservatiivisiksi. Ylemmyydentunto ja itsevarmuus toivat hänen olemukseensa röyhkeyttä, vaikka tarvittaessa hän pystyi esittämään reilua kansanmiestä. Kristo raivasi tiensä ryysyistä rikkauteen ja tunsi ansainneensa menestyksensä eikä voinut sietää ihmisiä, jotka elävät yhteiskunnan varoilla. Kriston tehtävä politiikassa ja elämässä oli menestyä ja taata itselleen ja kaltaisilleen parhaat mahdollisuudet säilyttää etuoikeutettu asema. Hän uskoi ihmiskunnan jakautuvan voittajiin ja häviäjiin. Tiukka kuri ja uskonnollinen kasvatus muovasivat Kriston elämänkatsomuksen jo nuorena. Ehdottomien mielipiteidensä takia hänen välinsä valtapuolueisiin tulehtuivat ja Kristo perusti oman puolueen, KKI:n (Koti, kirkko ja isänmaa). Eduskuntavaalien alla Pihlajakadun ääniharavan tittelistä kisasi Kriston kanssa Totuus-puolueen Seppo Taalasmaa. Sepon ja Kriston vaaliteemat eivät olisi voineet olla erilaisemmat: Seppo kannatti suvaitsevaisuutta ja oli heikompien puolella, Kristo taas suhtautui erittäin kielteisesti esimerkiksi homojen oikeuksiin. Seppo haastoi Kriston vaaliväittelyyn, jossa tämän suvaitsemattomat ja konservatiiviset mielipiteet tulivat julki ja yleisö hurrasi Sepolle. Huolimatta valtavasta suosiostaan Taalasmaa ei onnistunut pääsemään läpi. Kristo sen sijaan siivitti tiensä eduskuntaan vaaliliiton turvin.

Ikävä salaisuus Kriston menneisyydestä nousi esiin, kun Tanja Jääskeläinen paljasti Maarit Salinille joutuneensa nuoruudessaan Päivisen raiskaamaksi. Raiskauksen tuloksena oli syntynyt adoptioon annettu, mutta sittemmin biologisen äitinsä löytänyt Juulia Autio. Maarit ei raiskaajan pyrkimistä eduskuntaan katsonut hyvällä, vaan vihjasi lehdistölle asiasta. Lööpit eivät olleet Päivisen mieleen ja hän syytti Tanjaa valheiden levittämisestä. Medialle Kristo kiisti jyrkästi mitään raiskausta koskaan tapahtuneen. Mediamylläkässä myös Juulia sai Tanjan lopulta kertomaan totuuden tytön isästä. Juulia ei jäänyt katsomaan raiskaajaisänsä urakehitystä sivusta, vaan uhkasi kertoa totuuden kaikille ja todistaa sen tarvittaessa isyystestien avulla. Juulian painostuksesta Kristo luopui paikastaan eduskunnasta.

Kristo palasi takaisin Pihlajakadulle kaiken menettäneenä: ura oli ohi ja vaimo jättänyt. Kristo lyöttäytyi alkoholiongelmista kärsivän Maaritin seuraan ja kaksikko ryyppäsi ankarasti unohtaakseen murheensa. Pian Kristo oli Maaritin ainoa ystävä, kun nainen ajoi ympäriltään pois vanhat ystävät, jotka yrittivät rajoittaa tämän juomista. Kristo puhui Maaritille siitä, kuinka olisi parempi jättää kaikki ja tehdä itsemurha. Kristo ja Maarit kirjoittivat jäähyväiskirjeet rakkailleen ja menivät jyrkänteelle valmiina hyppäämään. Viime hetkessä Maaritille kuitenkin selvisi, että Kristo oli juonillaan ajanut hänet tilaan, jossa hän oli nyt. Maarit perääntyi viime hetkessä ja kamppailun seurauksena vain Kristo putosi jyrkänteeltä. Miehen kuoleman seurauksena elinsiirtoa odottava tytär Juulia sai uuden munuaisen.

Tuuli Rantala

Tuuli Rantala oli sarjassa keväällä 2008 esiintynyt henkilö. Tuuli oli Paula Sievisen ystävä. Tuuli teki itsemurhan, mistä Paula järkyttyi.

Rasmus

Rasmus oli Niko Vainion, Oona Taalasmaan, Sofia Salinin ja Joonatan Sievisen luokkalainen. Hän kiusasi Nikoa, joka melkein hukkui uintiharjoituksissa. Rasmus oli kiusaajajengin johtaja, joka kuitenkin osallistui myös itse fyysiseen kiusaukseen, kuten uittamiseen.

Heikki Ratila

Heikki Ratila (es. Jukka-Pekka Palo) oli menestyvä liikemies, joka esiintyi sarjassa 2004–2005. Paula Sievinen toimi hänen tulkkinaan kääntämässä muun muassa italiaa. Myös Jenni Vainio oli Heikin tulkki kääntäen tälle saksaa. Heikki maksoi Niko Vainion terapian sillä ehdolla, että saisi viettää Jennin kanssa yön, mihin Jenni suostui. Myöhemmin tämä selvisi Jennin aviomiehelle Amille.

Petra Rinne

Petra Rinne (es. Vera Kiiskinen) oli Aleksi Salinin mielenterveysongelmista kärsinyt tyttöystävä, joka kidnappasi Sofian. Hän menehtyi myöhemmin auto-onnettomuudessa.

Taru Saaristo

Taru Saaristo oli Heli Sievisen naisystävä ja opettaja. Hän poistui sarjasta muutettuaan Helin kanssa Ranskaan. Häntä esitti Minna Turunen. Heli jätti Tarun Pariisissa aloittaessaan suhteen Iiris Kaukovaaran kanssa.

Ilona Salo

Ilona Salo (es. Miia Maaranen) Aleksi Salinin avovaimo.

Venla Salo

Venla Salo (es. Jasmine Nystén) on Mikael ja Liisa Salon tytär. Helena Kuula palkkasi hänet majatalo Amandaan uudeksi työntekijäksi yhdessä Jiri Viitamäen kanssa. Molemmat kyllästyivät Amandan nihkeään ilmapiiriin ja vaihtoivat molemmat työpaikkaansa läheiseen nuorisokahvilaan dAmDaMiin. Venla oli ihastunut Jiriin, mutta ei kyennyt kertomaan sitä. Venlan äidin Liisan ilmestyttyä maisemiin, kehotti tämä unohtamaan Jirin, joka ei osannut arvostaa Venlaa. Venla päättikin vaihtaa maisemaa ja muutti Toscanaan.

Voitto Sutela

Voitto Sutela (es. Heikki Lund) oli Seppo Taalasmaan vanha tuttu, joka ihastui Sepon vaimoon Ullaan ja myöhemmin tämän tyttäreen Elinaan.

Jasu Taavitsainen

Jasu Taavitsainen (es. Sami Saikkonen) on Kari Taalasmaan armeija-aikainen kaveri, joka tuli sotkemaan Karin huumekauppabisnekseen Karin työskennellessä yökerho Geelin eteisvahtimestarina. Hän järjesti Laura Kivirannalle ja Karille nopeamman lääkäriajan sikiötutkimuksia varten, mistä Kari jäi palveluksen velkaa Jasulle. Jasu ihastui Karin siskoon Elinaan, mutta joutui lopulta vankilaan.

Atte Tenola

Atte Tenola (es. Terno Zitron) oli valokuvaaja. Hänellä oli hallussaan kannabista, jota Silja Salin alkoi myydä.

Tuomo Tervajoki

Tuomo Tervajoki (es. Ville Seivo) on Heinolasta kotoisin oleva poliisi. Tuomo on kihloissa Elina Taalasmaan kanssa ja heillä on yhteinen poika, Onni. Ennen kihlaustaan Elinan kanssa Tuomo petti naimisissa ollessaan vaimoaan Salla Mattilaa ensin Elinan kanssa ja sittemmin Emma Ilolan. Tuomo työskentelee poliisiammattikorkeakoulussa opettajana ja asuu yhdessä Elinan kanssa Göteborgissa.

Pipsa Tiilikainen

Pipsa Tiilikainen (es. Nina Jääskeläinen) työskenteli kuntosalilla kunto-ohjaajana. Hänellä oli suhde Ismo Laitelan kanssa.

Raivo Vihkama

Raivo Vihkama (es. Antero Nieminen) oli vuonna 2003 sarjassa esiintynyt hämärämies. Raivo teki Toni Veijalaisen kanssa pimeää bisnestä.

Meri Vikstedt

Meri Vikstedt (es. Ella Pyhältö) on Elias Vikstedtin adoptioäiti. Meri muutti syksyllä 2010 Eliaksen kanssa Brysseliin. Meri seurasi Helsinkiin lähtenyttä Eliasta ja selvitteli tämän asioita, antaen luvan jäädä Suomeen. Meri on avoliitossa belgialaisen Vincentin kanssa. Eliaksen mukaan Vincent on vanhan ajan konservatiivinen ihminen, joka ei hyväksy hänen homoseksuaalisuutta.

Antero Voima

Antero Voima (es. Kasperi Nordman) oli mukana sarjassa vuosina 2005-2007. Antero työskenteli poliisina Aaro Vaalanteen kanssa. Hän oli hetken aikaa parisuhteessa Laura Kivirannan kanssa.

Kuolleet henkilöt

  • Oiva Toivio
    • kuolema sarjan ulkopuolella
  • Pekka Toivio
    • kuolema sarjan ulkopuolella
  • Liisa Laitela
    • syöpä sarjan ulkopuolella
  • Madeleine ”Madde” Ojala
    • hukkuminen sarjan ulkopuolella
  • Tyyne Puustinen
    • murha sarjan ulkopuolella, 1999
  • Mika Paju
    • auto-onnettomuus, 2000
  • Toivo Karhu
    • itsensä polttaminen, 2000
  • Petra Rinne
    • auto-onnettomuus, 2001
  • Erik Ekholm
    • luuydinsyöpä, 2001
  • Miia Laitela
    • aivokasvain, 2002
  • Markus Ekholm
    • huumeiden yliannostuksen aiheuttama sydänkohtaus, 2002
  • Hanna Salin
    • auto-onnettomuus, 2003
  • Toni Veijalainen
    • hukkuminen, 2004
  • Pertti Aaltonen
    • vaimonsa ja itsensä ampuminen sarjan ulkopuolella, jouluaatto 2004
  • Martti Viljanen
    • sydänkohtaus, 2004
  • Selma Viljanen
    • sydänkohtaus, 2005

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Katso myös

Lähteet

  1. 1.6.2009, Jakso: Perutaan häät, perutaan yhteinen hautapaikka
  2. Lukee hautakivessä
  3. Mainitaan jaksossa 1107: Elina saa hiljaisen mutta Viljaisen yllätyksen.
  4. Ulla palaa Salkkareihin mtv3.fi. Viitattu 13.11.2009.