Ero sivun ”Visual kei” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
4 merkkiä poistettu ,  10 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p (r2.7.2+) (Botti muokkasi: fr:Visual kei)
Ei muokkausyhteenvetoa
Visual kei syntyi [[Japani]]ssa [[1980-luku|1980-luvulla]]. Yksi sen alullepanijoista oli vuonna 1997 hajonnut bändi [[X Japan]], mutta ensimmäisen kerran termiä visual käytettiin [[Buck-Tick]]in yhteydessä. Visual keitä pidetään länsimaissa yhtenä japanilaisen musiikin erityispiirteistä, mutta kaikki japanilaiset bändit eivät ole visual kei -bändejä. Japanissa visual kei on vain pieni osa monia japanilaisia alakulttuureja. Musiikkityyli on levinnyt muihinkin [[Aasia]]n maihin kuin Japaniin. Kiinalaista visual keitä edustaa esimerkiksi rockbändi [[Silver Ash]].
 
Visual kei -termin alle luetaan monia erilaisia musiikkityylejä aina iloisesta pop rockista raskaaseen metallimusiikkiin. Visual kei itsessään ei ole musiikkigenre, vaikka yhteisiä piirteitä vk-yhtyeiden musiikista löytyykin, vaan pikemminkin tyyli. Vaikka lähesLähes poikkeuksetta nämä androgyynisen kauniit hahmot ovatkinovat miehiä, ei visual keillä silti ole mitään tekemistä transvetismin kanssa, vaan tyyli juurtuu pitkältä japanilaisesta historiasta aina kabuki-teattereiden ajoilta asti ja on näin pohjimmiltaan varsin perinteistä.
 
Uuden sukupolven visual kei -bändien jäsenet ovat yleensä tiukasti yhteydessä faneihinsa internetin ja erilaisten instore-tapahtumien kautta.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko