Ero sivun ”Timo Ernamo” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
45 merkkiä lisätty ,  10 vuotta sitten
p
ei muokkausyhteenvetoa
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
pEi muokkausyhteenvetoa
'''Timo Ernamo''' (s. 1958) on suomalainen kustantaja, kirjailija, suomentaja ja kielenkääntäjä,kustantaja joka on kustantanut etenkin koti- ja pohjoismaista kirjallisuutta.<ref>[http://www.liwre.fi/vanhat/mukkula_vanha/kirjailijat/esittelyt/ernamo-t-suomi.htm Timo Ernamo] Mukkula Kirjailijagalleria</ref> Ernamo oli yksi [[Like]]n perustajista. Vuodesta 2002 alkaen hän on työskennellyt [[WSOY]]:ssä, ''Johnny Kniga''-yksikössä.<ref>[http://www.marmai.fi/uutiset/article69363.ece Timo Ernamo WSOY:lle] M&M 2002</ref>
 
Ernamo on kirjoittanut ylioppilaaksi Raumalla Aronahteen lukiosta (Rauma) 1977. Hän aloitti opinnot [[Helsingin yliopistossayliopisto]]ssa saman vuoden syksyllä. Kustannusalalle hän kulkeutui lähinnä musiikin ja ohjelmatoiminnan kautta. Ernamo toimi pitkään yliopiston tiedekuntahallinnon tehtävissä, kunnes 1990 ryhtyi päätoimiseksi kustantajaksi.
 
Ernamolla on ensimmäisestä avioliitostaan neljä aikuista lasta. Hän on naimisissa toisen kustantajan kanssa. Hänen sisarensa [[Tuija Ernamo]] on Tampereen teatterin näyttelijä.
 
== Teoksia ==
{{Viitteet}}
{{tynkä/Henkilö}}
{{DEFAULTSORTAAKKOSTUS:Ernamo, Timo}}
[[Luokka:Suomalaiset kirjankustantajat]]
[[Luokka:Suomalaiset kustannustoimittajat‎]]
[[Luokka:Vuonna 1958 syntyneet]]
[[Luokka:Elävät henkilöt]]
81 731

muokkausta

Navigointivalikko