Ero sivun ”Lostin mytologia” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muutosta koossa ,  8 vuotta sitten
== Juonikeinot ==
=== Musta-asuinen mies/Hirviö ===
Saari on mysteerisen olion koti, joka muistuttaa mustaa savua, pitää mekaanisen kuuloisia ääniä ja jossa on elektronista liikettä; tätä oliota selviytyjät kutsuvat nimellä "Savuhirviö" tai "Hirviö". Lostin tuottaja [[Damon Lindelof]] on kuvaillut hirviötä mytologian "yhdeksi suurimmista salaisuuksista".<ref>Lost TV, "It's Not About the Dinosaur: the Official Damon Lindelof Interview, 18 August 2004</ref> Tuottajat ovat usein myös vihjanneet, että musta savupilvi ei ole hirviö perinteisessä muodossa, eikä ryhmä nanobotteja (kuten jotkut ovat epäilleet).<ref>{{cite news|last=Wharton |first=David Michael|title=Comicon 2005 news|url=http://www2.cinescape.com/0/editorial.asp?aff_id=0&this_cat=Comics&action=page&obj_id=49194|publisher=Cinescape.com|date=17 July 2005}}</ref><ref>{{cite web|last=Grillo-Marxuach|first=Javier|title=Burning Questions|url=http://www.thefuselage.com/Threaded/showthread.php?t=14649&highlight=nanobot|publisher=TheFuselage.com|date=22 July 2005}}</ref> Hirviötä on usein myös kuvailtu Saaren "turvaalisuusjärjestelmäksiturvallisuusjärjestelmäksi", erityisesti Saaren temppelin raunioiden vahdiksi. Se tulee ulos maassa olevien aukkojen kautta hyökätäkseen ihmisten kimppuun, muttei aina ihmisten kimppuun jotka lähestyvät sitä. Hirviö pystyy nostamaan aikuisen miehen maasta ilman hankaluuksia ja eräässäkin tapauksessa se heitti miehen lähes 16 metrin korkeuteen. Se on myös kietonut 'lonkeronsa' miehen käsivarren ympärille, vetäen sen irti.
 
Tammikuussa 2007 tuottajat Damon Lindelof ja Carlton Cuse kysyivät faneilta,[http://au.answers.yahoo.com/question/index?qid=20070205191623AAxWW5B Yahoo! Answers] minkä he uskovat hirviön olevan. Myöhemmin he valitsivat "lempivastauksena... ei sillä että ne olisivat oikeat vastaukset." Palautteessa, jonka he valitsivat, ehdotettiin että hirviö oli "alunperin erittäin moderni turvajärjestelmä, joka suunniteltiin erottamaan DHARMA kokeiden osannottajatosanottajat ja pelotella heitä savulla ja kovaäänisyydellä, jotteivatjotteivät he liikkuisi luukkujensa ulkopuolella. Saaren elektromagneettinen voima kuitenkin muutti sen ja teki siitä häijyn ja kykenevän vaikuttaa asioihin." Kirjoittaja teorisoi myös, että hirviön voisi myös "kytkeä pois päältä" jos selviytyjät löytäisivät ohjaushuoneen. Tuottajat vastasivat, että vastaus voi olla "jollain lailla oikea, täysin oikea - tai täysin väärä", mutta he ajattelivat että se oli "erittäin cool ja kiintoisa."
 
Joutsen-aseman hätäoven kartassa on useita viittauksia "Cerberus"-toimintaan ja myös muistiinpanoja, että tämä "Cerberus" ehkäisee eräiden asemien läpikulun, osoittaen turvajärjestelmämäisyyttä, mutta se saattoi loppua vuonna 1984. Hätäoven kartan huomiot näyttävät vahvistavan, että "Cerberus" vartoi saaren osia joissa myös Hirviö on nähty, mikä johtaa kysymykseen: mitä jos ne ovatkin yksi ja sama asia? ''G4tv'' vahvisti tämän Lost-esitelmässä (jossa Lostin luojilla on pop-up ikkunoita jaksossa, jotka selittävät juonta, mysteereitä, jne.) jaksosta "Lukitus". ''KSL TV'':n mukaan "[[Daniel Dae Kim]], joka esittäänesittää Jiniä sanoi haastattelussa, että alkuperäinen ja häijyn mustan savun ominaisuus tulisi ilmi ja katsojat saisivat jopa nähdä vilauksen sen pesästä. Tulee ilmi, että hirviö on 'yhtä vanha kuin saari', joka on ollut Oceanicin selviytyjien ja heidän vihollistensa koti."<ref>LAURI NEFF, "[http://www.ksl.com/?nid=155&sid=5562398 `Lost' star says Smoke Monster secrets to emerge]," ''ksl.com'' (February 10th, 2009).</ref>
 
Hirviö esitellään jo sarjan alkuvaiheessa. Samana iltana jona Oceanicin lento 815 törmäsi saarelle, selviytyjät kuulivat kovaa, tuntematonta ääntä, joka tuli viidakosta ja joka aiheutti puiden tärinää ja niiden repeytymistä maasta. Seuraavana aamuna, keskustellessaan Hirviön pitämästä äänestä, Rose sanoi, että "Tiedän, että siinä oli jotain tuttua."<ref>[[Carlton Cuse|Cuse, Carlton]], [[Damon Lindelof|Lindelof, Damon]] and [[Bryan Burk|Burk, Bryan]], "The 23rd Psalm". ''[[Lost (season 2)#DVD release|Lost: The Complete Second Season – The Extended Experience]]'', [[Buena Vista Home Entertainment]]. Audio commentary, disc 3. Released on September 5, 2006.</ref> Jack, Kate ja Charlie näkivät Hirviön voiman, kun se repi pilotin koneen ohjaamosta ja jätti sen raadeltuna puuhun. Jaksossa "Walkabout" Locke oli kasvokkain Hirviön kanssa, mutta se säästi hänet. Kun Michael kysyi myöhemmin oliko Locke nähnyt Hirviön, Locke valehteli ja väitti ettei ollut. Locke kertoi myöhemmin Jackille "Katsoin tätä saarta silmiin ja se mitä näin, oli kaunista."
Jaksossa "Merimatka 1/2" Danielle vertasi hirviötä "turvajärjestelmäksi", jonka tarkoitus on suojella Saarta. Myöhemmin samassa jaksossa Locken toista kohtaamista todisti ensimmäinen ruudulla nähty vilaus Hirviöstä. Jaksossa "Psalmi 23" Charlie ja Eko kokivat Locken kohtaamista muistuttavan kokemuksen. Ekon katsoessa Hirviötä, mustasavu näytti kuvia Ekon menneisyydestä. John Locke vertaa kokemustaan Ekon kokemukseen, mihin Eko vastaa "Se ei ole mitä näin." Jaksossa "Elämisen hinta" hirviö tappoi Ekon hakaten tätä toistuvasti lähipuihin ja maahan.
 
Toisessa esiintymässä, hirviön mekaaniset äänet kuuluivat jaksojen "Exsposé" ja "Special" aikana. 26. toukokuuta 2006 virallinen Lost podcast väitti, että katsojat olivat nähneet hirviön jakson "Psalmi 23" aikana tietämättä että se on hirviö. 21. maaliskuuta 2008 Damon Lindelof sanoi, että Hirviön ilmentymiä ovat mm. Yemi, Meduusahämähäkki, joka puri Nikkiä; osa Waltin esiitymistäesiintymistä kun tämä ei ollut oikeasti saarella.
 
Jaksossa "Left Behind" Hirviö esiintyi kahdesti. Ensimmäisessä otoksessa katsojat eivät nähneet sitä, kun se vapautti sarjan kirkkaita välähdyksiä Julietin lähellä. Hirviö näkyi ruudulla toisen kohtaamisen aikana, missä paljastetaan, ettei se pääsen Toisten sähköaidan läpi. Juliet kertoo Katelle, että Toiset eivät tiedä mikä Hirviö on, mutta he tietävät ettei se pidä heidän aidastaan.
Kun Locke osoittaa Beniä aseella jaksossa "Confirmed Dead" ja kysyy Hirviöstä, Ben näyttelee tietämätöntä. Jaksossa "The Shape of Things to Come", tulee kuitenkin selväksi, että Ben tietää Hirviöstä enemmän kuin oli antanut ymmärtää.
 
Ollessaan vihainen Alexin kuolemasta, Ben katoaa piilotettuun huoneeseen, missä on muinainen kiviovi joka on hieroglyfien peitossa. Tullessaan useita minuuttijeminuutteja myöhemmin takaisin hän on tumman tuhkan omaisen aineen peitossa ja sanoo muille, että heidän täytyy olla mahdollisimman kaukana hyökkäävistä palkkasotureista. Hirviö luikertelee maata pitkin aiheuttaen jylinää parakeilla ja tuhoaa Keamyn ryhmän. Seuraavassa jaksossa paljastetaan, että osa palkkasotureista selviytyi. Kun kysellään haavoittuneesta miehestä Keamy vastaa, että "musta savu patsas heitti hänet 16 metrin korkeuteen."
 
Hirviö esiintyy piirustuksessa jaksossa "Mökkihöperyys". Takaumassa Richard Alpert tulee vierailemaan viisivuotiaan John Locken luona 1960 luvun alussa. Alpertia kiehtoo kuva Hirviöstä, jonka Locke piirsi ja hän kysyy siitä Lockelta. Locke ei kuitenkaan vastaa. Kuvassa Hirviö esiintyy pyörien ihmisen ympärillä.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko

Henkilökohtaiset työkalut

Nimiavaruudet

Kirjoitusjärjestelmät