Ero sivun ”Guild Wars 2” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
MystBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti poisti: sr:Guild Wars 2
Luckas-bot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti lisäsi: lt:Guild Wars 2
Rivi 160: Rivi 160:
[[fr:Guild Wars 2]]
[[fr:Guild Wars 2]]
[[it:Guild Wars 2]]
[[it:Guild Wars 2]]
[[lt:Guild Wars 2]]
[[hu:Guild Wars 2]]
[[hu:Guild Wars 2]]
[[nl:Guild Wars 2]]
[[nl:Guild Wars 2]]

Versio 7. huhtikuuta 2012 kello 20.43

Guild Wars 2
Kehittäjä ArenaNet
Julkaisija NCsoft
Jakelija Humble Store ja Steam
Ohjaaja Mike O'Brien
Suunnittelija Colin Johanson
Eric Flannum
Käsikirjoittaja Ree Soesbee
Jeff Grubb
Säveltäjä Jeremy Soule
Pelisarja Guild Wars
Julkaistu
Lajityyppi massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli
Pelimuoto moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Teini-ikäisille
PEGI 12
USK 12
Alusta Microsoft Windows
Jakelumuoto Optinen levy ja digitaalinen jakelu
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Guild Wars 2 on ArenaNetin parhaillaan kehittämä massiivinen monen pelaajan verkkoroolipeli, joka on jatkoa Guild Warsille.

Peli soveltaa uutta pelimoottoria, joka mahdollistaa muun muassa kierimisen taistelussa sekä hyppimisen. Parannuksia on myös tehty pvp-puoleen, sekä hahmon luontia ja muokkaamista on laajennettu esimerkiksi laajemmalla varusteiden värjäyksellä. Pelillä ei toistaiseksi ole virallista julkaisupäivää, mutta suljettu beetatestaus aloitettiin 16. joulukuuta 2011 ja kaikille avoin beta aloitetaan siinä vaiheessa, kun pelin julkaisuun ei ole kuin muutamia kuukausia.

Pelaaminen

Alkuperäisen Guild Warsin tavoin Guild Wars 2:ssa ei tule olemaan kuukausimaksua, vaan pelipalvelimien ylläpitäminen rahoitetaan lisäosilla, minilisäosilla ja mikromaksuilla. Peliin on kuitenkin kaavailtu muutoksia. Peli pyörii usealla eri serverillä ”Maailmoissa” (worlds), mutta pelaajaa ei ole pakotettu valitsemaan vain yhtä serveriä millä pelata, vaan voi niin halutessaan vaihtaa peliserveriä ilman minkäänlaisia maksuja. Peliin on tulossa yhteinen iso pelimaailma joka on alati muuttuva pelaajien tekemien päätösten perusteella, mutta yleisestä pelimaailmasta eriytettyjä instanssi alueitakin löytyy, esimerkiksi pelaajan kotialue sekä dungeonit.

Guild Wars 2 on suunniteltu toimimaan julkaisunaikaisella keskivertotietokoneella, eli korkeammilla tehovaatimuksilla kuin ensimmäinen Guild Wars.

Pelaajat voivat ihmisten lisäksi pelata myös neljällä muulla lajilla jotka ovat Charr, Norn, Asura ja Sylvari.[1] Pelattavat hahmoluokat on nyt paljastettu. Siirtyviä hahmoluokkia ovat Soturi (Warrior), Nekromantikko (Necromancer), Samooja (Ranger), Elementalisti (Elementalist) ja Lumoaja (Mesmer). Uusia ovat Puolustaja (Guardian), Varas (Thief) ja Insinööri (Engineer). Peliin ei ole esitelty alkuperäisestä Guild Warsista tuttuja Salamurhaajaa (Assasin), Johtajahahmoa (Paragon), Munkkia (Monk) tai Dervissiä (Dervish).

Maailma

Guild Wars 2:n pelimaailma on kaikille pelaajille yhteinen ja muuttuu eventtien vaikutuksesta. Eventit taas korvaavat tavallisissa MMORPG-peleissä tunnettuja tehtäviä. Eventit saattavat alkaa esimerkiksi kentaurien hyökkäyksestä kylään. Pelaaja huomaa eventin esimerkiksi metsästä nousevan savun perusteella tai kyläläisten juostessa karkuun ja huutavan apua. Erillistä tehtävän hyväksyntää ei tarvita, vaan riittää, kun pelaaja osallistuu kylän pelastamiseen. Palkinnon pelaaja taas saa automaattisesti kylän vanhimmalta taistelun päätyttyä. Jos pelaaja taas päättää olla puolustamatta kylää, hyökkääjät valloittavat kylän ja alkavat rakentaa siitä omaansa. Eventtejä on erilaisia ja ne muokkautuvat pelimaailman tilanteen perusteella. Eventit saattavat myös tehdä ketjuja, joissa toisen eventin päättymisestä seuraa toinen ja toisesta jälleen toinen ja niin edelleen.

Pelimaailmasta myös suuri osa keskittyy pelkästään vedenalaisiin maailmoihin.

Kotikaupungit

Kaikille roduille on myös omat kotikaupunkinsa joista kyseisen rodun pelaaja aloittaa pelinsä.

Asuroiden kotikaupunki on Rata Sum, joka koostuu leijailevista kivisistä objekteista.

Ihmisten kotikaupunki on Divinity’s Reach, joka on pyöreän kivimuurin sisälle rakennettu seitsemään osaan jaettu kaupunki (kauppa-alue, kotialue…)

Hahmo

Hahmon luonti on laajentunut alkuperäiseen peliin verrattuna. Hahmon luonti koostuu seuraavista valinnoista.

Rotu

  • Asura
  • Charr
  • Norn
  • Ihminen
  • Sylvari

Sukupuoli

  • Mies
  • Nainen

Hahmoluokka

Hahmoluokkia on pelissä kahdeksan.

  • Elementalisti (Elementalist) keskittyy elementtitaikuuteen (tuli, vesi, ilma ja maa). Yksi uniikeista ominaisuuksista on taitojen virittäminen; siinä missä muiden hahmoluokkien kohdalla taidot ”taitopalkissa" (skill bar) määräytyvät käytössä olevan aseen mukaan, elementalistin taidot määräytyvät käytössä olevan elementin mukaan. Eri elementeillä on myös omat passiiviset vaikutukset. Maa–elementti keskittyy enimmäkseen puolustukseen, tuli–elementti aluevahinkoon, vesi parantamiseen ja ansoihin ja ilma yksittäisen kohteen vahingoittamiseen.
  • Samooja (Ranger) on seikkailijahahmoluokka. Voi käyttää kauko- ja lähitaisteluaseita, joskin pääpaino on kaukotaisteluaseissa. Lähitaisteluasetta käytetään lähinnä nopeaan liikkeeseen ja puolustamiseen. Samooja voi tehdä ansoja ja luoda henkiä puolustamaan aluetta ja luomaan erinäisiä vaikutuksia alueelle. Hahmoluokan uniikki ominaisuus on eläimen kesyttäminen. Eläimen voi varustaa erilaisilla taidoilla ja erilaisiin tilanteisiin, riippuen siitä, minkälaisen eläimen kesyttää. Mahdollisia kesytettäviä eläimiä ovat ainakin karhu, susi ja moa.
  • Soturi (Warrior) on sotilashahmoluokka. Käyttää sekä kauko- että lähitaisteluaseita. Kaukotaisteluaseilla soturi keskittyy enemmälti erityyppisiin yksittäisen kohteen vahingontuottoon ja lähitaisteluaseet kattavat sekä aluevahingon, että yksittäisen kohteen vahingoittamisen. Soturilla on myös huuto- (shout), asento- (stance) ja sotalipputaitoja (battle standards), joilla soturi voi esimerkiksi parantaa mukana olevien pelaajien kestävyyttä. Soturin uniikki ominaisuus on adrenaliini (adrenaline), joka nousee kun soturi tuottaa vahinkoa. Adrenaliini nostaa taitojen vahingontuoton suuruutta ja antaa mahdollisuuden käyttää erikoistaitoja, kun adrenaliini on noussut tarpeeksi korkealle.
  • Nekromantikko (Necromancer) on pelin toinen tähän asti paljastetuista ”taikoja-luokista” joka nähtiin myös alkuperäisessä Guild Warsissa. Nekromantikko käyttää aseenaan mustaa magiaa ja keskittyy kontroloimaan suuria vihhollisjoukkoja muun muassa hahmoluokalle uniikin pelko (fear) loitsun avulla, joka lähettää viholliset pakenemaan nekromantikkoa ja antaa loitsijalle aikalisän miettiä seuraavaa taktiikkaa, tai mahdollisuuden lähettää viholliset juoksemaan suoraan asetettuun ansaan. Kuten ensimmäisen Guild Wars tapaan, pystyy Nekromantikko myös herättämään erilaisia epäkuolleita kätyreitä (Undead Minions). Toisin kuin ensimmäisessä osassa, jossa kätyrit kuolivat tietyn ajan sisällä, ei Guild Wars 2:sen minioneilla ole asetettua aikarajaa. Nekromantikko on myös yksi pelin kestävämmistä hahmoluokista lukuisten "drain" loitsujen (jotka ammentavat elinvoimaa vastustajasta) sekä uudenlaisen ”Life Force” -mekanismin ansiosta. Nekromantikko hyödyntää kuolevista vastustajista vapautuvaa "Life Force" substanssia erilaisten loitsujen voimistamiseen, itsensä parantamiseen, sekä uudenlaisen "Death Shroud" kykynsä käyttämiseen. Death Shroudin avulla Nekromantikko voi halutessaan tai kuollessaan irtautua ruumiistaan eräänlaiseksi varjo-olennoksi, joka saa oman terveysmittarinsa (Health Bar), sekä uudenlaisia loitsuja muun muassa Varjokätyrin (Shadow minion), joita voi hyödyntää vain kyseisessä muodossa. Deth Shroud kyky käyttää kerättyä Life Forcea polttoaineenaan ja päättyy kun Life Force loppuu. Death Shroud -tilan päätyttyä Nekromantikko palaa ruumiiseensa ja saa tietyn määrän elinvoimaa. Tämä kyky tekee Nekromantikosta vaikeasti päihitettävän vastustajan.
  • Suojelija (Guardian) on toinen sotilashahmoluokka. Käyttää Hyveitä (Virtue), jotka ovat rohkeus (courage), oikeus (justice) ja ratkaisu (resolve). Hyveitä käytetään liittolaisten auttamiseen tai suojelijan omiin passiiveihin taitoihin. Suojelija voi myös luoda suojatteja (wards), jotka estävät vihollisten pääsyn lähemmäksi. Hahmoluokan ominaisuuksia ovat myös lumeaseet (enchanted weapons), joita voidaan luoda taisteluun pelaajien avuksi. Pohjautuu munkista ja soturista.
  • Varas (Thief) Käyttää piiloutumiskykyään, nopeuttaan ja taipuvuuttaan päihittämään vastustajansa. Varas hahmoluokka ottaa vaikutteita alkuperäisen Guild Warsin Salamurhaaja (Assassin) hahmoluokasta, mutta saa nimensä uniikin erityistaitonsa Varastamisen (Steal) ansiosta. Vaikka varkaalla on useita uniikkeja temppuja käytettävissään mm. varjoaskeleeksi (Shadow Step) kutsuttu teleportaatiotaito, on yksi hänen erikoisin taitonsa varastaa vihollisilta erilaisia tavaroita. Vihollisilta näpistettyjen tavaroiden ansiosta, saa Varas käyttöönsä erilaisia erityisominaisuuksia lyhyeksi ajaksi. Esimerkiksi Peikon (Ogre) vyöltä näpistetyn pääkallon avulla saa Varas pelotettua vihollislaumoja kauemmas, joka normaalisti on vain nekromantikoilla oleva taito. Varastamis taitonsa ansiosta Varas on hyvin mukautuva ja monipuolinen, kuitenkin sattumanvaraisella tavalla, sillä koskaan ei tiedä mitä hyödyllistä vihollisten laukuista löytyy.
  • Insinööri (Engineer) Käyttää hyväkseen erilaisia tekniikan aseita, kuten vartiotykkejä ja työkalupakkeja. Insinööri on ainoa tällä hetkellä oleva hahmoluokka guild wars 2:ssa, jolla ei ole ns. lähitaistelu asetta. Insinööri sen sijaan turvautuu aseisiin, kuten rynnäkkökivääreihin ja pistooleihin. Insinöörillä on käytettävissään Asepakki (weapon kit), Reppupakki (backpack kit) ja työkaluvyö (tool belt). Nämä kolme erikois ominaisuutta muokkaavat insinöörin käyttäytymistä ja tekevät hänestä ainutlaatuisen/monipuolisen.
  • Lumoaja (Mesmer) Käyttää illuusioita, kuten itsestään tekemiään klooneja, jotka kiinnittävät vihollisen huomion. Erikoiskykyinä ovat pirstomisloitsut (Shatter), jotka tuhoavat "lumoajan" luomat illuusiot aiheuttaen samalla jonkin efektin, kuten vihollisten vahingoittaminen, hämäännyttäminen tai tainnuttaminen tai loitsun loitsijan ympärille ilmestyvä suojakilpi. Mesmer tekee paluun ensimmäisestä pelistä, tosin ainakin nykyisten tietojen perusteella suuria muutoksia kokeneena: edellisen pelin mesmer keskittyi lähinnä keskeyttämään vastapuolen taikojien loitsuja, kääntämään vihollisten tekemiset heitä vastaan ja aiheuttamaan degeneraatiota.

Fyysinen ulkomuoto

Viimeisten haastattelujen mukaan Guild Wars 2:ssa pystyy ensimmäisen osan tavoin muokkaamaan hahmon korkeutta ja kasvoja. Erityisesti kasvojen muokkaaminen on alkuperäisestä pelistä kehittynyt erittäin paljon. Muokattavissa on lähes kaikki kulmakarvoista leukaluun leveyteen. Sivun lopussa on videolinkki ja videon kautta saa hahmonluonnista paremman kokonaiskuvan.

Oma tarina

Vaikkakin pelaajan tarina muokkautuukin pelaajan tekemien valintojen takia, pelaajan tarinan juuret perustuvat hahmonluontivaiheeseen. Pelaaja voi valita muun muassa ihmisenä, aloittaako pelaaja pelinsä kadunkasvattamana vaiko kunnioitettuna kansalaisena. Asuroilla taas valitaan tieteen haara jota kyseinen Asura tutkii. Kun taas Norneilla päätoteemieläin.

PVP

Pelaajien keskinäiset taistelut sijoitetaan pääasiassa kahteen kastiin joista toinen on Structured PvP ja toinen World PvP.

Structured PvP

On pelimuoto, jossa pelaajat ottavat toisistaan mittaa tasa-arvoisissa taisteluissa, joissa vain pelaajan taito merkitsee. Tyyli jakautuu kahteen pääosaan joista toinen on Tournament ja toinen Pick-Up Play. Tournament -muoto on samantapainen verrattuna alkuperäisen Guild Warsin kiltasotiin, joissa pelaajien kokoamat viiden pelaajan ryhmät taistelevat toisiaan vastaan erilaisissa areenoissa tyylisesti. Pick-up play mahdollistaa jopa kahden erillisen pelaajan keskinäisen taistelun toisiaan vastaan. Pelaajamääriä taisteluissakin pystyy valitsemaan esim. 1vs1, 4vs4 tai 8vs8. Pystyt valitsemaan itse oman tiimisi tai mennä vain yksin odottamaan taistelua ja päästä sattumanvaraiseen tiimiin.

Gamescom 2011 -messuilla esiteltiin Structured PvP suurelle yleisölle, jossa vastakkain pelasivat viisi ArenaNetin työntekijää ja Guild Boon Control -tiimi taistelivat vastakkain kahden ottelun verran. Sivun lopussa on linkki videoon.

World PVP

On maailmojen eli servereiden välinen taistelumuoto, jossa sadat tai jopa tuhannet pelaajat taistelevat yhdessä toista maailmaa vastaan. Taistelut kestävät aina yhden viikon ja ovat jatkuvasti käynnissä. Taisteluun voi mennä halutessaan ja näin ollen myös lähteä taistelusta vapaasti. Taistelun tiimellyksessä valloitetaan linnakkeita, kaivoksia ja kyliä, sekä pidetään kauppareitit puhtaina vihollisista ja rakennetaan ja soditaan jopa sotakoneilla. Näin ollen voidaan olettaa, että nämä taistelualueet ovat jättimäisiä ja vallattavaa sekä tuhottavaa riittää.

Tekniikka

Hahmon hallinta

Pelin kontrollointi ja liikkumistapa tulee muuttumaan suuresti. Muista MMORPG-peleistä tuttu ”klikkaa ja liiku (click to move)” hahmonliikuttamistapa on poistettu kokonaan. Taistelussa kontrollointi tulee kokemaan radikaaleja muutoksia joita ei ennen MMORPG-peleissä ole nähty. Taistelu on entistä aktiivisempaa; mukaanlukien pohjassa pidettävät torjuntaskillit, maahan kohdennetut taiat ja hyökkäykset sekä taidot, joilla pelaaja voi torjua aluevahinkoa tekevien taitojen vaikutuksen.

Guild Wars 2:n uuden pelimoottorin myötä peliin tulee mukaan myös liikkuminen pystysuunnassa, joka mahdollistaa hyppimisen esteiden yli niin kuin myös sukeltamisen ja taistelun veden alla. Uudella hahmon animoinnin koodauksella mahdollistetaan monien taikojen, hyökkäysten ja taitojen käytön liikkuessa parantaen näin sulavuutta taistelussa.

Grafiikka ja lisää pelimoottorista

Alkuperäisen Guild Warsin pelimoottoria on paranneltu tukemaan vielä yksityiskohtaisempaa pelimaailmaa, laajempia valoefektejä sekä varjoja kuin alkuperäisessä pelissä. Äänipuolta ja tarinankerrontavideoita on paranneltu entisestä. Taitojen aktivointijärestelmää on kehitetty joustavammaksi ja liikkuvutta on lisätty parantamaan taistelukokemusta.

Pelitaidetta tullaan käyttämään tarinankerrontavideoilla ja latausruuduissa.

Peli tukee DirectX 10:tä, mutta ei ole pakollinen. Guild Wars 2 käyttää Havok-fysiikkamoottoria sekä näkymättömien objektien (esimerkiksi toisen objektin takana oleva objekti) efektien poistoa, joka parantaa suorituskykyä raskaissa peleissä.

Juoni

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Pelin juoni sijoittuu fantasiamaailma Tyriaan, 250 vuoden päähän Guild Warsin ensimmäisen, sekä viimeisen laajennuksen, Eye of the Northin tapahtumista. Viisi lohikäärmettä muinaisilta ajoilta heräävät mannermaan syvyyksissä ja nousevat jälleen luomaan tuhoa ympäri Tyriaa, sekä turmelemaan sen asuttajia. Heistä ensimmäinen, Primordus heräsi Asuran kotisijoilla, häätäen heidät maanpinnalle. Poismenneiden kääpiöiden mailla, kaukana vuoristoissa lohikäärme Jormag herää ja yksi Kristalliaavikolla. Neljäs lohikäärme, Zhaitan, herää Orrin valtakunnan raunioista katkaisten yhteydet muihin maanosiin, Canthaan (Factions) ja Elonaan (Nightfall). Ihmiset, jotka ennen olivat vallitseva rotu Tyriassa, ovat kärsineet useita menetyksiä sotien ja myrskyjen takia. Heidän määränsä on pienentynyt suuresti muiden rotujen tasolle. Ikivanhat ja uudetkin rodut nousevat vastustamaan pahuutta. Kaupunkeja on tuhottu ja rakennettu uudelleen, valtakuntia valloitettu ja uudistettu uusien hallitsijoiden myötä. Tyria on muuttunut paljon tässä ajassa.

Pelaajien on yhdistettävä toisilleen jopa vihamieliset rodut, vastustamaan yhteistä vihollista. Sitä vaaditaan, jotta lohikäärmeet ja heidän sotajoukkonsa voidaan pysäyttää.

Pelimaailman tapahtumista voi lukea lisää kolmesta kirjasta, joista tähän mennessä kaksi, Ghosts of Ascalon ja Edge of Destiny, on jo julkaistu.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Kehitys

Guild Wars 2 julkistettiin Eye of the North -lisäosan julkistamisen yhteydessä 27. maaliskuuta 2007. Samalla ilmoitettiin, että Guild Warsin episodimaisten lisäosien teko lopetetaan Guild Wars 2:n takia. Kokonaan uuden pelin valmistamisen syyksi ilmoitettiin suuri parannusten määrä, joita pelintekijät halusivat tehdä. Niitä varten tarvittiin kokonaan uusi pelimoottori.

Pelintekijät hylkäsivät sekä alpha- että betatestin, joita he olivat käyttäneet alkuperäisen Guild Warsin työstön aikana. ArenaNet oli huomannut, että pelaajien käsitys beta -testeistä oli muuttunut. Heidän mielestään beta -testejä nykyään pidettiin ikäänkuin demo -versioina, joita kokeillaan ennen ostamista, eikä pelin testaamisina, joilla etsittäisiin vikoja pelistä. Vuodelle 2008 ilmoitettu betatesti hylättiin juuri tästä syystä. Pelintekijät halusivat antaa muuttuneelle ”betatestikansalle” mahdollisimman hyvän pelikokemuksen.

Elokuussa, vuonna 2009 ArenaNetin mielestä peli oli sen verran hyvässä kunnossa, että se viitsittiin näyttää suurelle yleisölle. He julkistivat ensimmäisen trailerin Gamescom -pelimessuilla Saksassa, jossa esiteltiin luonnospiirustusten lomassa pelisarjan kehittynyttä grafiikkaa, uusia pelattavia rotuja ja esimerkiksi mahdollisuuden hyppiä sekä uida.

Marraskuussa, vuonna 2009 NCSoftin toimitusjohtaja Jaeho Lee ilmoitti, että pelin julkaisuaika oltiin suunniteltu vuoden 2010 lopulle, mutta sanoi että peli julkaistaan todennäköisimmin vuoden 2011 puolella.

Ensimmäinen julkinen demo oli kokeiltavissa vuonna 2010 Gamescom -pelimessuilla Saksan Colognessa 19.-22. elokuuta. Pelin sai erittäin paljon positiivista palautetta messuilla olleilta testaajilta, ja myös videot, joita on julkaistu ympäri internetiä, ovat saaneet paljon hyvää palautetta.

Vuonna 2011 Arenanet julkisti tiedon, että vuoden 2011 aikana pelistä tulee olemaan ainakin suljettu betatesti ja tästä saatujen tietojen perusteella määritellään avoimen betatestin aika ja pelin julkaisu.

Suuret muutokset Guild Wars 2:ssa verrattuna alkuperäiseen ja muihin MMORPG-peleihin ovat taidot (skills). Guild Wars 2:ssa taitoja voi olla yhdessä buildissa kymmenen kappaletta, joista viisi ensimmäistä perustuu aseeseen. Sauvan valittaessa taidot ovat elementaali -painotteisia esimerkiksi meteorisade, joka tekee isolle alueelle vahinkoa ja näin ollen kaikille alueella oleville vihollisille vahinkoa, kun taas miekan valittaessa taidot ovat nopeita lähikontaktihyökkäyksiä, jotka vaikuttavat myös ympäröiviin vihollisiin, käytössä olevasta taidosta riippuen. Kun aseena on jousi tai kivääri, taidot ovat tarkoitettu pitkän kantaman taisteluun. Loput viisi taitoa pelaaja valitsee itse ja nämä koostuvat yhdestä parannus- (heal skills), yhdestä eliitti- (elite skills) ja kolmesta avustustaidosta (utility skills). Avustustaidot voivat esimerkiksi nostaa hahmon tekemää tai laskea vihollisen tekemää vahinkoa.

Taitojen aiheuttamat tilat viholliseen tai itseesi näkyvät selvemmin Guild Wars 2:ssa kuin muissa peleissä. Tähän kehittäjät ovat pyrkineet, jottei pelaajien tarvitse olla lukemassa jatkuvasti eri taitojen selostuksia siitä mitä ne tekevät. Pelaaja näkee selvästi esimerkiksi myrkytyksen, heikkouden ja verenvuodon sekä vihollisessa että itsessään - eikä erillistä selitystä tilanteessa vaadita.

Musiikki

Guild Wars 2:n musiikin säveltää ensimmäisenkin osan musiikkeja aikaisemmin säveltänyt Jeremy Soule. Hän on myös säveltänyt tunnettuun The Elder Scrolls -pelisarjan kolmeen uusimpaan peliin musiikit.

Viitteet

  1. Guild Wars 2 Frequently Asked Questions guildwars2.com. Viitattu 18.7.2010.

Aiheesta muualla

  • Guild Wars 2 – Virallinen sivusto, josta löytyy tuoreimmat uutiset (englanniksi) (ranskaksi) (saksaksi)
  • Human Gameplay Part I – Gametrailers.com:issa löytyvä kattava 9 osainen videosarja Gamescom 2010 -messuilla esitellystä Guild Wars 2 -demosta (englanniksi)
  • Developer Interview IncGamers (englanniksi)

Gamescom 2011:n materiaali