Ero sivun ”Sun Volley Oulu” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 468 merkkiä lisätty ,  10 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
'''Sun Volley''' on [[oulu]]lainen lentopallon SM-liigassa pelaava lentopallojoukkue. Joukkue syntyi, kun [[Kempeleen Lentopallo]]n liigajoukkue siirtyi Ouluun, koska [[Kempele]]en kunta ei enää halunnut rahoittaa joukkuetta. <ref>http://www.iltalehti.fi/urheilu/2009082510134831_ur.shtml</ref> Joukkue voitti heti kaudella 2009–2010 miesten Suomen mestaruuden ja Suomen Cupin.
 
== Historia ==
Sun Volley perustettiin vuonna 2009 jatkamaan Kempeleen Lentopallon miesten SM-liigajoukkueen toimintaa Oulussa. Kempeleen Lentopallosta eriytyi miesten huippulentopalloon keskittynyt Sun Volley ja vaihtoi kotipaikkakunnakseen Oulun, koska Kempeleen harjoitteluolosuhteet olivat joukkueen mielestä haitalliset lajille ja altistivat pelaajat useille loukkaantumisille. Kempeleen kunta ei halunnut tukea joukkuetta enää, jolloin seura teki omat ratkaisunsa.
 
Lue lisää: [[Kempeleen Lentopallo]]
 
Sun Volleyn runko pysyi lähes samana kuin sen KemPeLeen aikana olleella joukkueella, kun joukkue lähti kauten 2009-10. Seura hankki vain muutaman uuden pelaajan riveihinsä, kuten passari Eemi Tervaportin. Sun Volleyn ensimmäinen kausi oli menestys, kun joukkue voitti ensin Suomen Cupin ja myös Suomen mestaruuden.
 
Toinen kausi liigassa ei ollut yhtä hyvä oululaisjoukkueella. Joukkueeseen tuli edelliskaudesta poiketen ulkomaalaisvahvistuksia mukaan ja joukkue pelasi Euroopan Cupia. Tulokset jäivät laihoiksi niin Suomen Cupissa, Euroopan Cupissa ja Mestaruusliigassa. Sun Volley ei edennyt mitalipeleihin. Runkosarjassa joukkue oli kuudes ja tippui Isku-Volleylle välierissä suoraan otteluvoitoin 0-3.
 
Kolmas kausi liigassa päättyi vielä onnettomammin kuin edellinen. Sun Volley valahti niukasti liigakarsintoihin, joissa se kuitenkin säilytti paikkansa suoraan otteluvoitoin 3-0 Kyyjärven Kykyä vastaan pelatussa karsintasarjassa.
==Joukkue kaudella 2009–2010==
:''24. marraskuuta 2009''<ref>http://www.sunvolley.fi/index.php?name=Content&nodeIDX=377</ref>
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko