Ero sivun ”Harrastus” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
214 merkkiä lisätty ,  7 vuotta sitten
ei muokkausyhteenvetoa
p (r2.7.2) (Botti poisti: he:פנאי#תרבות הפנאי)
Tärkeä määritelmä harrastuksen ja ammatin välillä on ehkäpä se, miten helppo sillä on tienata elantonsa. Harva voi elää postimerkkien keräilyllä, mutta kuitenkin monet ihmiset pitävät siitä. Siksi se katsotaan yleisesti harrastukseksi.
 
[[Tähtitieteen harrastus|Tähtitieteen harrastajat]] tekevät usein merkittäviä havaintoja ja ovat näin avuksi ammattilaisille. Ei ole täysin epätavallista harrastelijatähtitieteilijälle havaita uutta taivaankappaletta tai tapahtumaa avaruudessa. TieteenaloistaJoillakin myösmuillakin luonnontieteiden aloilla harrastajahavainnot ovat tärkeitä (mm. biologian monilla osa-alueilla). Humanistisista tieteenaloista [[arkeologia]] on varsin suosittu harrastuskohde. Myös historian eri osa-alueet ovat monien harrasteina (sukututkimus, numismatiikka).
 
[[Avoin lähdekoodi|Avoimen lähdekoodin]] projekteihin osallistuminen on pääasiassa harrastustyötä, vaikka kaupallisen kehitystyön osuus on kasvanut yritysmaailman kiinnostuttua avoimen lähdekoodin kehitysmallista. Kuitenkin esimerkiksi opiskelijan harrastuksena alkanut [[Gnu/Linux]]-käyttöjärjestelmä ja monet muut sovellukset ovat varteenotettavia kilpailijoita kaupallisille tuotteille. Sukua avoimen lähdekoodin projekteihin osallistumiselle on myös esimerkiksi [[Wikipedia]]n toimittamiseen osallistuminen.
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko