Ero sivun ”Anastacia” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Luckas-bot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti lisäsi: ml:അനാസ്ടാകിയ
ZéroBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti muokkasi: sah:Анастэйша
Rivi 162: Rivi 162:
[[ro:Anastacia]]
[[ro:Anastacia]]
[[ru:Анастейша]]
[[ru:Анастейша]]
[[sah:Anastacia]]
[[sah:Анастэйша]]
[[scn:Anastacia]]
[[scn:Anastacia]]
[[sk:Anastacia]]
[[sk:Anastacia]]

Versio 28. helmikuuta 2012 kello 20.36

Tämä artikkeli käsittelee yhdysvaltalaista pop-muusikkoa. Anastasia oli Venäjän keisari Nikolai II:n tytär.
Anastacia konsertissa vuonna 2005

Anastacia Lyn Newkirk (s. 17. syyskuuta 1968 Chicago, Illinois) on yhdysvaltalainen poplaulaja ja lauluntekijä, jonka levyjä on myyty yli 34 miljoonaa kappaletta vuoden 2000 debyyttialbumin Not That Kind jälkeen. Anastacia on sopraano; hänen äänialansa kattaa kolme ja puoli oktaavia, C3:sta G6:een. Hän on suosittu erityisesti Euroopassa, muttei ole vielä onnistunut tekemään läpimurtoa Amerikassa.

Elämäkerta

Nuoruus

Anastacia syntyi musikaaliseen perheeseen. Hänen isänsä Robert Newkirk oli laulaja ja äiti Diane Hurley toimi musikaalinäyttelijänä Broadwaylla. Anastacialla on kaksi sisarusta, sisko Swanna, ja autistinen veli Brian. Vanhemmat erosivat hänen ollessa pieni eikä hän ole sen koommin tavannut isäänsä. Teini-iässä Anastacia muutti äitinsä ja sisarustensa kanssa New Yorkiin.

Anastacia kiinnostui nuorena tanssimisesta, vaikka hänellä oli diagnosoitu Crohnin tauti. Ensimmäistä kertaa hän sai julkisuutta vuonna 1992 BET-televisioyhtiön ohjelmassa Comic View, jossa lauloi Oleta Adamsin kappaleen "Get Here". 1990-luvun alussa Anastacia esiintyi myös säännöllisesti Music Televisionin Club-ohjelmassa ja taustatanssijana hip hop -trio Salt-N-Pepan musiikkivideoilla.

Uran alkuvaiheet

1999 Anastacia herätti levy-yhtiöiden kiinnostuksen sijoittumalla MTV:n The Cut -kykyjenetsintäkilpailussa toiseksi. Hän teki levytyssopimuksen Daylight Records-yhtiön kanssa ja julkaisi esikoisalbuminsa Not That Kind vuonna 2000 saavuttaen valtavan menestyksen. Albumi nousi top 10 -listalle kahdeksassa Euroopan, Aasian ja Oseanian maassa. Albumi sai Australiassa triplaplatinaa ja suurimmaksi hitiksi nousi maassa kappale "I'm Outta Love'". Anastacian toiseksi albumiksi kehittyi 2001 julkaistu Freak of Nature, jonka hän omisti TLC:stä tutulle TV-juontaja Lisa "Left Eye" Lopesille, joka auttoi häntä uran alkuvuosina. Levy sai paljon suosiota, vaikkei yltänytkään debyyttilevyn myyntilukuihin. Kappale "One Day in Your Life" menestyi hyvin Billboardin Club & Rhythmic Chart -listalla. Anastacia valittiin esittämään kappale "Boom" vuoden 2002 jalkapallon maailmanmestaruuskisojen avajaisissa.

Syöpä ja kasvava menestys

Tammikuussa 2003 Anastacia kertoi, että häneltä on löydetty rintasyöpä rintojen pienentämisleikkauksen yhteydessä. Jotkut ihmiset väittivät leikkauksen liittyneen rintaimplanttien poistoon, vaikka todellisuudessa leikkaus tehtiin Anastacialle ainoastaan ortopedisistä syistä. Syöpä saatiin nujerrettua ja laulaja palasi levytysstudioon jo syyskuussa 2003.

Seuraava albumi, Anastacia, ilmestyi 2004 saavuttaen valtavan menestyksen. Albumia myytiin esikoissinglen "Left Outside Alone" siivittämänä yli 14 miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti, vaikka levyä ei julkaistu edes Amerikassa. Kappale vaihtoi Anastacian tyyliä rockimmaksi, kun aiemmin hän oli laulanut pikemminkin soulia. "Left Outside Alone" nousi useiden Euroopan listojen kärkisijoille. Seuraavat singlet, "Sick and Tired", "Welcome to My Truth" ja "Heavy on My Heart" menestyivät myös hyvin.

Menestyksensä jälkeen Anastacia vetäytyi tauolle, kunnes syksyllä 2005 julkaisi kokoelmansa Pieces of a Dream. Albumilta julkaistiin kolme hittisingleä; Evanescencen entisen kitaristin Ben Moodyn kanssa julkaistu duetto "Everything Burns", jonka musiikkivideon on ohjannut suomalainen Antti Jokinen, "Pieces of a Dream" ja Eros Ramazzottin kanssa duetoitu "I Belong to You".

Anastacia suunnittelee neljättä studioalbumia.

Yksityiselämä

Anastacia on tehnyt paljon hyväntekeväisyystyötä. Hän on tukenut muun muassa AIDSin vastaista Life Ball 2006-tapahtumaa sekä Make a Difference-, Challenge for the Children- ja Breast Cancer Research Fund- järjestöjä.

Anastacia kihlautui henkivartijansa, brittiläisen Wayne Newtonin, kanssa vuonna 2006, ja meni hänen kanssaan naimisiin huhtikuussa 2007. Pari kuitenkin erosi syksyllä 2010.

Diskografia

Albumit

  • Not That Kind (2000)
  • Freak of Nature (2001)
  • Anastacia (2004)
  • Pieces of a Dream: The Greatest Hits (2005)
  • Heavy Rotation (2008)

Singlet

Albumilta Not That Kind

  • "I'm Outta Love" (2000 – UK #6, US #92)
  • "Not That Kind" (2000 – UK #11)
  • "Cowboys & Kisses" (2001 – UK #28)
  • "Made for Lovin' You" (2001 – UK #27)

Albumilta Freak of Nature

  • "Paid My Dues" (2001 – UK #14)
  • "One Day in Your Life" (2001 – UK #11)
  • "Boom" (2002)
  • "Why'd You Lie to Me" (2002 – UK #25)
  • "You'll Never Be Alone" (2002 – UK #31)

Albumilta Anastacia

Albumilta Pieces of a Dream: The Greatest Hits

Albumilta Heavy Rotation

Aiheesta muualla

 

Malline:Link GA