Ero sivun ”Geddy Lee” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Getro (keskustelu | muokkaukset)
p l
Getro (keskustelu | muokkaukset)
p fix
Rivi 17: Rivi 17:
}}
}}


'''Gary Lee Weinrib''' [[Order of Canada|OC]] (oikealta nimeltään '''Gary Lee Weinrib''', s. 29. heinäkuuta 1953 [[Toronto]], [[Ontario]]) on [[kanada]]lainen muusikko, joka toimii laulajana, basistina ja kosketinsoittajana rock-yhtyeessä [[Rush (yhtye)|Rush]]. Hän on syntynyt [[29. heinäkuuta]] [[1953]] [[Toronto]]ssa Kanadassa ja on paremmin tunnettu nimellä Geddy Lee. Lee tunnetaan korkeasta lauluäänestään, mutta parhaiten bassonsoitostaan, joka on inspiroinut lukuisia kuuluisia basisteja. Tunnustusta on tullut muiltakin tahoilta, hän on ollut esimerkiksi ''Guitar Player Magazinen'' paras rock-basisti kuudesti. Lee harrastaa viinien keräilyä sekä urheilua. Hänet tunnetaan kovana baseball-fanina.
'''Geddy Lee''' [[Order of Canada|OC]] (oikealta nimeltään '''Gary Lee Weinrib''', s. 29. heinäkuuta 1953 [[Toronto]], [[Ontario]]) on [[kanada]]lainen muusikko, joka toimii laulajana, basistina ja kosketinsoittajana rock-yhtyeessä [[Rush (yhtye)|Rush]]. Hän on syntynyt [[29. heinäkuuta]] [[1953]] [[Toronto]]ssa Kanadassa ja on paremmin tunnettu nimellä Geddy Lee. Lee tunnetaan korkeasta lauluäänestään, mutta parhaiten bassonsoitostaan, joka on inspiroinut lukuisia kuuluisia basisteja. Tunnustusta on tullut muiltakin tahoilta, hän on ollut esimerkiksi ''Guitar Player Magazinen'' paras rock-basisti kuudesti. Lee harrastaa viinien keräilyä sekä urheilua. Hänet tunnetaan kovana baseball-fanina.


Geddy Leetä muistetaan muun muassa [[YUP]]-yhtyeen kappaleessa ”Geddy Lee Sucks”. YUP:n basisti [[Valtteri Tynkkynen]] on kuitenkin sanonut pitävänsä Rushista paljonkin.
Geddy Leetä muistetaan muun muassa [[YUP]]-yhtyeen kappaleessa ”Geddy Lee Sucks”. YUP:n basisti [[Valtteri Tynkkynen]] on kuitenkin sanonut pitävänsä Rushista paljonkin.
Rivi 32: Rivi 32:
[[Luokka:Kanadalaiset kosketinsoittajat]]
[[Luokka:Kanadalaiset kosketinsoittajat]]
[[Luokka:Kanadalaiset musiikkituottajat]]
[[Luokka:Kanadalaiset musiikkituottajat]]
[[Luokka:Rocklaulajat]]
[[Luokka:Rockmuusikot]]
[[Luokka:Rockmuusikot]]
[[Luokka:Officer of the Order of Canada]]
[[Luokka:Officer of the Order of Canada]]

Versio 23. helmikuuta 2012 kello 00.25

Gary Lee Weinrib
[[Tiedosto:|250px|Geddy Lee Milanossa syyskuussa 2004.]]
Geddy Lee Milanossa syyskuussa 2004.
Henkilötiedot
Syntynyt29. heinäkuuta 1953 (ikä 70)
Ammatti laulaja-lauluntekijä
musiikkituottaja
Muusikko
Taiteilijanimi Geddy Lee
Laulukielet englanti
Aktiivisena 1968-
Tyylilajit hard rock
progressiivinen rock
heavy metal
Soittimet laulu, basso, kosketinsoitin, kitara
Yhtyeet Rush, Big Dirty Band
Levy-yhtiöt Mercury, Anthem, Atlantic

Geddy Lee OC (oikealta nimeltään Gary Lee Weinrib, s. 29. heinäkuuta 1953 Toronto, Ontario) on kanadalainen muusikko, joka toimii laulajana, basistina ja kosketinsoittajana rock-yhtyeessä Rush. Hän on syntynyt 29. heinäkuuta 1953 Torontossa Kanadassa ja on paremmin tunnettu nimellä Geddy Lee. Lee tunnetaan korkeasta lauluäänestään, mutta parhaiten bassonsoitostaan, joka on inspiroinut lukuisia kuuluisia basisteja. Tunnustusta on tullut muiltakin tahoilta, hän on ollut esimerkiksi Guitar Player Magazinen paras rock-basisti kuudesti. Lee harrastaa viinien keräilyä sekä urheilua. Hänet tunnetaan kovana baseball-fanina.

Geddy Leetä muistetaan muun muassa YUP-yhtyeen kappaleessa ”Geddy Lee Sucks”. YUP:n basisti Valtteri Tynkkynen on kuitenkin sanonut pitävänsä Rushista paljonkin.

Geddy Lee käyttää bassonaan Fender Geddy Lee signature-bassoa sekä monia muita Fenderin ja Rickenbackerin bassoja.


Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.