Ero sivun ”GPRS” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
61 merkkiä lisätty ,  8 vuotta sitten
kiinteähintainen datapaketti ei ole enää poikkeus vaan ihan arkipäivää
p (r2.5.2) (Botti muokkasi: pl:General Packet Radio Service)
(kiinteähintainen datapaketti ei ole enää poikkeus vaan ihan arkipäivää)
Tietyn kaistan varaavan [[Piirikytkentäinen data|piirikytkentäisen]] datayhteyden (CSD) ja pakettimuotoisen datan kuljettavan GPRS-yhteyden ero on siinä, että jälkimmäinen voi olla jatkuvasti päällä sen kuitenkaan kuormittamatta tai varaamatta verkkoa muulloin kuin dataa siirrettäessä. Se käyttää siis pakettimuotoista spasmista tiedonsiirtotapaa [[GSM-data]]-yhteyksien kiinteän nopeuden sijaan. Seuraava kehitysvaihe GPRS:n jälkeen oli [[EDGE]] eli '''''E'''nhanced '''D'''ata rates for '''G'''lobal '''E'''volution''.
 
GPRS-tiedonsiirtotiedonsiirrosta laskutetaanveloitetaan siirretyn tiedon määrän perusteella. Tyypillinen veloitus Suomessa on useita euroja siirrettyä megatavua kohden. Tästä hinnoittelustaNykyään on poikkeuksenalisääntyvässä määrin siirrytty operaattorien tarjoamattarjoamiin kiinteähintaisetkiinteähintaisiin sopimuksetsopimuksiin, jolloinjoissa dataa voi kotiverkossa siirtää rajattomasti kohtuullisella kuukausihinnalla,. toisinGPRS-tiedonsiirron kuinedeltäjässä, [[GSM-data]]puhelussa, jokayhteys onoli puhelunäänipuhelun tavoin aikaveloitteinen. Kotiverkon ulkopuolella, eli käytännössä vierailtaessa puhelimella ulkomaisen operaattorin verkossa, voi tiedonsiirto olla huomattavan kallista.
 
Eräs GPRS-[[standardi]]n pääarkkitehdeista on suomalainen [[Hannu Kari]]. GPRS tuli mukaan GSM-standardiin alun perin saksalaisten vaatimuksesta saada käyttöön datan pakettipohjainen siirtojärjestelmä.
19 638

muokkausta

Navigointivalikko