Ero sivun ”Joukkotiedotusväline” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
19 merkkiä poistettu ,  10 vuotta sitten
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
p (r2.7.1) (Botti lisäsi: ga:Meáin chumarsáide)
Kaupallisesti vähälevikkisiä aatteellisia lehtiä tuetaan parlamentaarisella lehdistötuella, mikä tukee mm. eduskuntapuolueiden pää-äänenkannattajajien kustantamista.
 
Joukkotiedotusvälineiden ja valtiovallan välistä vuorovaikutteista suhdetta kuvaa se, että monet kansanedustajat ja ministerit sekä eurokansanedustajat ovat ammatiltaan toimittajia. Toimittajia ovat mm. Suomen pääministeri [[Matti Vanhanen]], kansanedustaja ja radiotoimittaja [[Pertti Salovaara]], kansanedustaja ja televisiotoimittaja [[Saara Karhu]], kansanedustaja [[Liisa Jaakonsaari]], kansanedustaja ja televisiotoimittaja [[Antero Kekkonen]], kansanedustaja [[Jaakko Laakso]], eurokansanedustaja [[Esko Seppänen]] ja eurokansanedustaja [[Paavo Väyrynen]]. Kaiken kaikkiaan noin 15% kansanedustajista on toiminut jollain lailla toimittajina.
 
Merkittäviä suomalaisia poliittisia toimittajia ovat puoluelehtien päätoimittajat, Yleisradion poliittiset toimittajat sekä poliittisia asioita käsittelevät ajankohtaisohjelmien toimittajat, suurimpien päivälehtien pääkirjoittajat sekä vakiokolumnistit. Poliittisia toimittajia toimii myös ministereiden erityisavustajina eli poliittisina sihteereinä.
391

muokkausta

Navigointivalikko