Ero sivun ”Tammi (kirjankustantamo)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
'''Kustannusosakeyhtiö Tammi''' on vuonna [[1943]] perustettu kirjankustantamo, [[Suomi|Suomen]] kolmanneksi suurin.<ref>[http://tiedotin.net/ttj/kustannus/kustannustoiminta.htm Suomalaisen kustannustoiminnan rakenne]</ref> Se kuuluu ruotsalaiseen [[Bonnier]]-mediakonserniin.
 
Tammi-konserniin kuuluvat Kustannusosakeyhtiö Tammen sisäisten yksiköiden lisäksi muun muassa [[Read Me]]] -kustantamo ja [[Lasten Parhaat Kirjat]] -kerho. Vuosittain Tammi julkaisee noin 300 uutta teosta. Yhtiön liikevaihto on ynoin 20 miljoonaa euroa ja se työllistää 70 henkilöä. Yhtiön toimitusjohtaja on [[Anne Valsta]] ja hallituksen puheenjohtaja on Bonnierin pohjoismaisten kirjakustantamoiden johtaja Jacob Dahlborg.
 
Vuonna 2011 Bonnier osti WSOY:n yleisen kirjallisuuden liiketoiminnan Sanomalta, jolle se puolestaan myi kaupassa Tammen oppimateriaalin liiketoiminnan.
 
Tammen kirjailijoita ovat muiden muassa [[Leena Lehtolainen]], [[Kaari Utrio]], [[Sinikka Nopola]] ja [[Tiina Nopola]], [[Timo Parvela]], Hannu Mäkelä, Jari Järvelä, Pirjo Tuominen, Kalle Isokallio, Markku Pääskynen, Jyrki Kiiskinen ja Anna Kortelainen.
Vuonna 1954 perustetussa Keltaisessa kirjastossa on tähän mennessä yli 400 teosta. Sarjassa julkaistaan laadukasta maailmankirjallisuutta. Nobel-palkittuja kirjailijoita sarjasasarjassa on tähän mennessä 26, joista viimeisin on ruotsalainen runoilija Tomas Tranströmer. Sarjassa julkaistuja kirjailijoita ovat esimerkiksi [[Günter Grass]], [[Orhan Pamuk]], [[James Joyce]], [[Italo Calvino]], [[Paul Auster]], [[Antonio Munos Molina]], [[Jose Saramago]], [[Sarah Waters]] ja [[Haruki Murakami]].
 
Tammi on erityisen vahva lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantaja, ja se julkaisee muun muassa suosittujen [[J. K. Rowling]]in [[Harry Potter]] -kirjojen suomennoksia ja lasten- ja nuortenkirjasarjoja kuten [[Tammen kultaiset kirjat]], Keltanokka ja Musta Kaista.
20

muokkausta

Navigointivalikko