Ero sivun ”Leena Peisa” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
hahmokuvaus siirretty toisaalle
ZéroBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti lisäsi: es:Leena Peisa
Rivi 67: Rivi 67:
[[et:Leena Peisa]]
[[et:Leena Peisa]]
[[en:Leena Peisa]]
[[en:Leena Peisa]]
[[es:Leena Peisa]]
[[eo:Leena Peisa]]
[[eo:Leena Peisa]]
[[fr:Leena Peisa]]
[[fr:Leena Peisa]]

Versio 9. helmikuuta 2012 kello 13.13

Leena Peisa
[[Tiedosto:|250px|Leena Peisa "Awa"-puvussaan.]]
Leena Peisa "Awa"-puvussaan.
Henkilötiedot
Syntynyt16. maaliskuuta 1979 (ikä 45)
Ammatti muusikko
Muusikko
Taiteilijanimi Awa, Lende Mielihyvä, Lenja, Miss Madness
Tyylilajit hard rock
heavy metal
Soittimet kosketinsoittimet, laulu
Yhtyeet Lordi (2005–)
Dolchamar (2003–2005)
Punaiset Messiaat (1994–1997)
Levy-yhtiöt Sony BMG

Leena Maria Peisa (s. 16. maaliskuuta 1979 Vantaa) on suomalainen kosketinsoittaja ja laulaja. Kuuluisuuteen hän on noussut Lordi-yhtyeessä, jossa esiintyy taiteilijanimellä Awa (Lady Awa de Paysant).

Awan Lordi-hahmo on 228-vuotias elävä kuollut. Hänet on 26-vuotiaana surmattu keihästämällä, koska hänen luultiin olevan riivattu. Keihäästä tulleen jäljen huomaa Awan puvusta, rinnan kohdalla.

Hän on soittanut yhtyeissä Dolchamar, Punaiset Messiaat ja Lordi. Punaiset Messiaat -yhtyeessä hänen taiteilijanimensä oli Lende Mielihyvä ja Dolchamarissa Lenja. Hän toimi yhtyeissä myös taustalaulajana.

Musiikin lisäksi Peisa opiskelee Helsingin valtiotieteellisessä tiedekunnassa sosiaalipolitiikkaa.

Elämäkerta

Leena Peisa syntyi 16. maaliskuuta 1979 Vantaalla, mutta asui lapsuutensa Porvoossa. Hän on soittanut lapsesta lähtien ja sai ensimmäisen pianonsa 5-vuotiaana. Lapsena Peisa oli musiikkileikkikoulussa, ja kuusivuotiaana meni musiikkiopistoon. Yhtyeissä soittaminen alkoi 15-vuotiaana. Yksi hänen tunnetuimmista yhtyeistään oli Punaiset Messiaat. Peisa kirjoitti ylioppilaaksi ja päätyi vuonna 2000 Helsingin yliopiston valtiotieteelliseen tiedekuntaan opiskelemaan sosiaalipolitiikkaa. Opiskeluidensa vuoksi Peisa joutui eroamaan yhtyeistä, joissa hän tuolloin vaikutti. Gradua tehdessään hän pääsi töihin sosiaali- ja terveysturvan keskusliittoon ja siirtyi sieltä erilaisten oppijoiden liittoon tapahtumanjärjestäjäksi. Vuonna 2005 Peisa tapasi vanhan tuttavansa, Arska Tiainen, jonka kanssa Peisa oli tehnyt yhteistyötä vaikuttaessaan porvoolaisissa yhtyeissä. Tiainen esitteli Peisan Sampsa Astalalle ja myöhemmin Astala pyysi Peisaa liittymään Lordi-yhtyeen kosketinsoittajaksi. Peisa suostui ja liittyi yhtyeeseen syksyllä 2005. [1]

Muuta

Vuonna 2006 Porvoon kaupunki lahjoitti Leena Peisalle 500 euron arvoisen stipendin euroviisuvoiton johdosta. Tiedotuksen mukaan Porvoo halusi lahjoituksellaan osoittaa olevansa mukana tukemassa suomalaista kulttuuria.

Leena Peisa on tunnettu myös nimellä Miss Madness. [2]

Leena Peisa kertoo käyttävänsä Clavian ja Korgin koskettimia.[3] Nykyään hänet on totuttu näkemään Yamahan Motif -mallin syntetisaattorin kanssa.

Diskografia

Katso myös

Lähteet