Ero sivun ”Täydenkuun Tanssit” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Täydenkuun Tanssit''' - [[festivaali]] on yksi [[Suomi|Suomen]] merkittävimmistä [[nykytanssi]]tapahtumista. Festivaali järjestetään vuosittain [[heinäkuu|heinä]]-[[elokuu]]n vaihteessa [[Pyhäjärvi|Pyhäjärvellä]]. Ohjelmistossa on sekä kotimaisia kantaesityksiä että suomalaisia ja ulkomaisia nykytanssin menestysteoksia. Vuonna 2011 tapahtuma on 24.-28.7.
'''Täydenkuun Tanssit''' - [[festivaali]] on yksi [[Suomi|Suomen]] merkittävimmistä [[nykytanssi]]tapahtumista. Festivaali järjestetään vuosittain [[heinäkuu|heinä]]-[[elokuu]]n vaihteessa [[Pyhäjärvi|Pyhäjärvellä]]. Ohjelmistossa on sekä kotimaisia kantaesityksiä että suomalaisia ja ulkomaisia nykytanssin menestysteoksia. Vuonna 2011 tapahtuma oli 24.-28.7.





Versio 8. helmikuuta 2012 kello 23.00

Täydenkuun Tanssit - festivaali on yksi Suomen merkittävimmistä nykytanssitapahtumista. Festivaali järjestetään vuosittain heinä-elokuun vaihteessa Pyhäjärvellä. Ohjelmistossa on sekä kotimaisia kantaesityksiä että suomalaisia ja ulkomaisia nykytanssin menestysteoksia. Vuonna 2011 tapahtuma oli 24.-28.7.


Historia

Täydenkuun Tanssit -festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran 1992. Festivaali sai alkunsa tanssin kentällä jo pitkään vallinneesta tarpeesta luoda uusia esitystilaisuuksia erityisesti nuorille, vasta ammattiin valmistuneille koreografeille ja tanssijoille. 90-luvulla räjähdysmäisesti kasvanut nykytanssi tarvitsi oman festivaalin, jossa taiteilijoiden mielipiteet otetaan huomioon ja jota kehitetään tanssitaiteen ehdoilla. Tarpeelliseksi koettiin myös aikaansaada sellainen foorumi, joka mahdollistaisi erilaisia kokeiluja sekä loisi mahdollisuuksia keskusteluun ja palautteen antamiseen myös yleisön ja esiintyjien välillä. Festivaali sai synnyinpaikakseen Pyhäjärven kaupungin, joka oli ollut vilkas tanssipitäjä jo yli kaksikymmentä vuotta. Vajaan seitsemän tuhannen asukkaan kaupungin erityisen vireä tanssitoiminta tunnetaan "Pyhäsalmen ihmeenä". Pyhäjärvellä ovat vierailleet esiintymässä ja opettamassa lähes kaikki tunnetut suomalaiset tanssitaiteilijat. Vuodesta 1998 alkaen festivaali hyväksyttiin Finland Festivals´n jäseneksi. Vuonna 1999 Finland Festivals nimitti Pyhäjärven Täydenkuun Tanssit vuoden festivaaliksi.


Organisaatio

Festivaalin katto-organisaatio on Pyhäsalmen Tanssi ry. Taiteellisena johtajana toimii Alpo Aaltokoski ja hallinnollisena johtajana Pyhäsalmen Tanssi ry:n toiminnanjohtaja Arja Saastamoinen.


Tavoitteet

Täydenkuun Tanssit -festivaalin keskeinen tavoite on seurata aikaansa ja siinä tapahtuvia muutoksia, sekä pyrkiä vastaamaan ajan mukanaan tuomiin haasteisiin mm. antamalla työtilaisuuksia nuorille koreografeille ja tanssijoille, mahdollistamalla asiantuntija- ja katsojapalautetta esitysten jälkeisissä keskusteluissa ja järjestämällä koulutusta tanssitaiteen eri osa-alueilta. Festivaalille kutsutaan vuosittain tanssin tuottajia, tilaajia ja tiedotusvälineiden edustajia koti- ja ulkomailta. Ulkomaisilla kontakteilla toivotaan korkeatasoisen suomalaisen nykytanssin pääsevän myös ulkomaisille näyttämöille. Festivaalilla ei ole ennalta määrättyä taiteellista linjaa, jonka mukaan valittaisiin vain tietynlaisia teoksia. Ohjelmistopolitiikassa ei vältetä "riskien" ottamista. Tämä tarkoittaa, että festivaalin ohjelmistoon valitaan uutta luovia ja kokeellisia teoksia.


Aiheesta muualla

Tämä harrastuksiin tai vapaa-aikaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.