Ero sivun ”Veli-Pekka Hänninen” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
345 merkkiä poistettu ,  10 vuotta sitten
lähteettömät kuulopuheet veks
(lähteettömät kuulopuheet veks)
'''Veli-Pekka Hänninen''' on suomalainen [[käsikirjoittaja]].
 
Alkuperäiseltä ammatiltaan Hänninen on pastori. Hänninen on kirjoittanut etupäässä TV:lle sarjoja, kuten ''[[Hyvät neuvot kalliit]]'' (2000) ''[[Kylmäverisesti sinun]]'' (2000–2005) ja ''[[Rikas mies]]'' (2004). Hän käsikirjoitti myös [[Heikki Kujanpää]]n ohjaaman puolipitkän elokuvan ''[[Pieni pyhiinvaellus]]'' (2000).
Alkuperäiseltä ammatiltaan Hänninen on pastori. Hän koki kuitenkin työpaikan ilmapiirin niin ahdistavaksi 1990-luvun keskivaiheilla, että hänen täytyi keksiä jotakin uutta.{{Lähde|16. syyskuuta 2008}} Hänninen oli aikaisemmin tehnyt harrastelijalyhytelokuvia, ja niinpä erään tutun ystävän neuvosta hän hakeutui Teatterikorkeakoulun käsikirjoittajakurssille.{{lähde}}
 
Vuonna 2006 nousi kohu Hännisen kirjoittamasta ''Herran pelko'' -käsikirjoituksesta, jonka [[Aku Louhimies|Aku Louhimiehen]] oli tarkoitus ohjata elokuvaksi nimellä ''[[Riisuttu mies]]''. Käsikirjoitus pohjautui osittain Hännisen omiin kokemuksiin. Se käsitteli seurakunnan työilmapiiriä ja oli tyylilajiltaan mustanhumoristinen. Louhimies lähti kuitenkin viemään ohjausta väärääneri suuntaan ja teki suuria muutoksia käsikirjoitukseen, vaikka se ei ollut sallittua Hännisen tekemän sopimuksen mukaan. Hänninen vei asian oikeuteen ja Riisuttu mies -elokuvalle langetettiin esityskielto alkuvuodesta 2007.
Hänninen on kirjoittanut etupäässä TV:lle sarjoja, kuten ''[[Hyvät neuvot kalliit]]'' (2000) ''[[Kylmäverisesti sinun]]'' (2000–2005) ja ''[[Rikas mies]]'' (2004). Hän käsikirjoitti myös [[Heikki Kujanpää]]n ohjaaman puolipitkän elokuvan ''[[Pieni pyhiinvaellus]]'' (2000).
 
Vuonna 2006 nousi kohu Hännisen kirjoittamasta ''Herran pelko'' -käsikirjoituksesta, jonka [[Aku Louhimies|Aku Louhimiehen]] oli tarkoitus ohjata elokuvaksi nimellä ''[[Riisuttu mies]]''. Käsikirjoitus pohjautui osittain Hännisen omiin kokemuksiin. Se käsitteli seurakunnan työilmapiiriä ja oli tyylilajiltaan mustanhumoristinen. Louhimies lähti kuitenkin viemään ohjausta väärään suuntaan ja teki suuria muutoksia käsikirjoitukseen, vaikka se ei ollut sallittua Hännisen tekemän sopimuksen mukaan. Hänninen vei asian oikeuteen ja Riisuttu mies -elokuvalle langetettiin esityskielto alkuvuodesta 2007.
 
== Käsikirjoittanut elokuvat ==
11 245

muokkausta

Navigointivalikko