Ero sivun ”Helsingin Suomalainen Klubi” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
'''Helsingin Suomalainen Klubi''' on [[25. huhtikuuta]] [[1876]] nimellä ''Luku- ja Konversationi – klubbi Helsingissä'' perustettu yhdistys, jonka alkuperäisenä tarkoituksena oli "vaalia suomalaista kulttuuria, suomalaiskansallisia perinteitä ja [[suomen kieli|suomen kieltä]] koko maassa, antaa jäsenilleen tilaisuus kehittävään keskinäiseen kanssakäymiseen suomalaiskansallisessa hengessä sekä toimia suomalaisuuden hyväksi ylläpitämällä isänmaallisten, sivistyksellisten ja yhteiskunnallisten kysymysten harrastusta".
 
Nykyään Helsingin Suomalaisella Klubilla on lähes 4.000 jäsentä. Jäseneksi voidaan johtokunnan päätöksellä hyväksyä suomalainen mies, jota kaksi Klubin aiempaa jäsentä suosittelee. Vaikka naisia ei Klubin jäseniksi hyväksytä, heidän on mahdollista vierailla Klubissa esimerkiksi lounaalla Klubin kabineteissa (ei kuitenkaan juhlasalissa) tai Klubin avec-tilaisuuksissa Klubin jäsenen vieraina.
 
Klubin nettisivuilla kerrotaan:
 
Helsingin Suomalainen Klubi on kulttuuri- ja keskusteluklubi, jossa suomalaisuuden aatteelliseen pohjaan sitoutuneet eri-ikäiset miehet tapaavat toisiaan. Klubi ei ole millään tavoin sidoksissa mihinkään poliittiseen puolueeseen ja on avoin kaikille arvomaailmaansa sitoutuville suomalaisille miehille.
Larnemaa, Ritvos, Hedenström: Suomalainen ruokaretki, s. 204-212. Tammi 2001
 
==Klubin ylläpitämät nettijulkaisut==
==Aiheesta muualla==
*[http://www.klubi.fi/130v.pdf 130 vuotta Helsingin Suomalaisen Klubin toimintaa]
*[http://www.klubi.fi Helsingin Suomalainen Klubi]
*[http://www.mannerheim.fi Mannerheim] (Klubin tuottama)]
*[http://www.sibelius.fi Sibelius (Klubin tuottama)]
*[http://www.ksv.mpoli.fi Karjalaissyntyiset sodissamme kaatuneet]
*[http://www.klubi.fi/sotavangit/index.html Suomalaiset sotavankileirien saaristossa]
 
 
 
{{tynkä/Järjestö}}
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko