Ero sivun ”Teo Snellman” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Pientä kielellistä
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
Lähetystöneuvos '''Teo Kaarlo Snellman''' (s. [[1894]] - k. [[1977]]) oli [[1930-luku|1930-luvulla]] perustetun [[Suomen Kansallissosialistinen Työjärjestö]]n johtohahmoja ja pääideologeja. Teo Snellman oli [[J. V. Snellman]]in pojanpoika.
Lähetystöneuvos '''Teo Kaarlo Snellman''' ([[1894]][[1977]]) oli [[1930-luku|1930-luvulla]] perustetun [[Suomen Kansallissosialistinen Työjärjestö]]n johtohahmoja ja pääideologeja. Teo Snellman oli [[J. V. Snellman]]in pojanpoika.


Teo Snellman loi uransa [[1920-luku|1920-]] ja 1930-luvuilla suurlähetystötehtävissä asemapaikkoinaan [[Argentiina]], [[Viro]] ja [[Ruotsi]]. [[1933]]-[[1934]] tapahtuneessa ns. Tukholman-selkkauksessa Teo Snellman joutui eroamaan kieltäydyttyään ministeriön määräämässä ajassa lähtemästä Tukholmasta. Suurlähettiläs Rafael Erich syytti alaistaan lähetystöneuvos Snellmania osallistumisesta rouva Margit Millénin toimittamaan suurlähettilästä herjaavaan kirjoitukseen kahdessa eteläruotsalaisessa pikkulehdessä. Selkkaus herätti suurta huomiota molemmissa maissa ja asiaa puitiin lopulta myös eduskunnassa.
Teo Snellman loi uransa [[1920-luku|1920-]] ja 1930-luvuilla suurlähetystötehtävissä asemapaikkoinaan [[Argentiina]], [[Viro]] ja [[Ruotsi]]. [[1933]][[1934]] tapahtuneessa ns. Tukholman-selkkauksessa Teo Snellman joutui eroamaan kieltäydyttyään ministeriön määräämässä ajassa lähtemästä Tukholmasta. Suurlähettiläs Rafael Erich syytti alaistaan lähetystöneuvos Snellmania osallistumisesta rouva Margit Millénin toimittamaan suurlähettilästä herjaavaan kirjoitukseen kahdessa eteläruotsalaisessa pikkulehdessä. Selkkaus herätti suurta huomiota molemmissa maissa ja asiaa puitiin lopulta myös eduskunnassa.


Teo Snellman oli terveellisten ruokatapojen, vegetarismin eli [[Kasvissyönti|kasvissyönnin]] uranuurtajia Suomessa. Hän kannatti erityisesti [[Are Waerland]]in luomaa Waerland-ravitsemusoppia. Snellman kirjoitti myös useita kirjoja politiikasta ja terveellisistä elämäntavoista.
Teo Snellman oli terveellisten ruokatapojen, vegetarismin eli [[Kasvissyönti|kasvissyönnin]] uranuurtajia Suomessa. Hän kannatti erityisesti [[Are Waerland]]in luomaa Waerland-ravitsemusoppia. Snellman kirjoitti myös useita kirjoja politiikasta ja terveellisistä elämäntavoista.

Versio 13. toukokuuta 2006 kello 18.16

Lähetystöneuvos Teo Kaarlo Snellman (18941977) oli 1930-luvulla perustetun Suomen Kansallissosialistinen Työjärjestön johtohahmoja ja pääideologeja. Teo Snellman oli J. V. Snellmanin pojanpoika.

Teo Snellman loi uransa 1920- ja 1930-luvuilla suurlähetystötehtävissä asemapaikkoinaan Argentiina, Viro ja Ruotsi. 19331934 tapahtuneessa ns. Tukholman-selkkauksessa Teo Snellman joutui eroamaan kieltäydyttyään ministeriön määräämässä ajassa lähtemästä Tukholmasta. Suurlähettiläs Rafael Erich syytti alaistaan lähetystöneuvos Snellmania osallistumisesta rouva Margit Millénin toimittamaan suurlähettilästä herjaavaan kirjoitukseen kahdessa eteläruotsalaisessa pikkulehdessä. Selkkaus herätti suurta huomiota molemmissa maissa ja asiaa puitiin lopulta myös eduskunnassa.

Teo Snellman oli terveellisten ruokatapojen, vegetarismin eli kasvissyönnin uranuurtajia Suomessa. Hän kannatti erityisesti Are Waerlandin luomaa Waerland-ravitsemusoppia. Snellman kirjoitti myös useita kirjoja politiikasta ja terveellisistä elämäntavoista.

Snellman oli naimisissa taidemaalari Elsa Snellmanin kanssa.

Katso myös

Kirjoja

  • Ulkokansalaistoiminta ja siirtolaisten huolto. I–II. Suomi-seura (1929)
  • Erich, Maydel ja Tukholman selkkaus (1936)
  • Ahvenanmaan kysymys ja Suomi-Ruotsi ongelma (1939)
  • Suomalainen ihanneravinto : Laktovegetaarinen keittokirja