Ero sivun ”Kingdom Hearts: Birth by Sleep” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Rivi 30: Rivi 30:
* Deep Space - ''[[Lilo ja Stitch]]'', [[2002]]
* Deep Space - ''[[Lilo ja Stitch]]'', [[2002]]
* Dwarf Woodlands - ''[[Lumikki ja seitsemän kääpiötä]]'', [[1937]]
* Dwarf Woodlands - ''[[Lumikki ja seitsemän kääpiötä]]'', [[1937]]
* Lumottu Valtakunta ({{k-en|Enchanted Dominion}}) - ''[[Prinsessa Ruusunen (vuoden 1959 elokuva)|Prinsessa Ruusunen]]'', [[1959]]
* Enchanted Dominion - ''[[Prinsessa Ruusunen (vuoden 1959 elokuva)|Prinsessa Ruusunen]]'', [[1959]]
* Mirage Arena - moninpelitilassa käytettävä areena
* Mirage Arena - moninpelitilassa käytettävä areena
* Salaperäinen Torni ({{k-en|Mysterious Tower}}) - Yen Sidin torni.
* Salaperäinen Torni ({{k-en|Mysterious Tower}}) - Yen Sidin torni.

Versio 19. tammikuuta 2012 kello 20.41

Kingdom Hearts Birth by Sleep
Kehittäjä Square Enix
Julkaisija Square Enix
Jakelija Disney Interactive Studios
Ohjaaja Tetsuya Nomura
Suunnittelija Tetsuya Nomura
Säveltäjä Yōko Shimomura
Pelisarja Kingdom Hearts
Julkaistu Japani 9. tammikuuta 2010 Euroopan unionin lippu 10. syyskuuta 2010
Lajityyppi toimintaroolipeli
Pelimuoto yksinpeli ja moninpeli
Ikäluokitus CERO: A
ESRB: E10+
PEGI: 12
Alusta PlayStation Portable
Jakelumuoto Universal Media Disc
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla


Kingdom Hearts: Birth by Sleep on Squaren kehittämä PSP -konsoliroolipeli, joka perustuu aikaan 10 vuotta ennen ensimmäistä Kingdom Hearts -peliä. Pelin päähenkilöt ovat Terra, Ventus ja Aqua, Mestari Eraquksen oppilaat.

Pelin alussa Terra lähetetään etsimään kadonnut Mestari Xehanort ja pysäyttämään uhka nimeltään Unversed, hiljattain universumiin ilmestyneet negatiivisista ajatuksista syntyvät olennot. Ventus lähtee vasten mestarinsa käskyjä Terran perään, ja Aqua lähetetään tarkkailemaan Terraa ja hakemaan Ventus takaisin.

Sora, Riku, Kairi, Aku ja Hessu nähdään pelissä vain vilaukselta. Mukana on kuitenkin Mikki, joka on tässä osassa vielä Yen Sidin oppilaana, ja monia muita Disney -hahmoja, niin uusia kuin vanhojakin. Final Fantasy -hahmoja nähdään vain kaksi, mikäli Mooglet lasketaan mukaan. Säteilevässä Puutarhassa (engl. Radiant Garden) tavataan myös monia Organisaatio XIII:n jäsenten "ihmismuotoja", kuten Braig, Dilan, Even, Aeleus, Ienzo, Isa ja Lea.

Maailmat

Uudet maailmat

Tavalliset maailmat

  • Land of Departure - Mestari Eraqusin linnan maailma
  • Avainmiekkahautuumaa (engl. Keyblade Graveyard) - maailma, jossa kauan sitten käytiin Avainmiekkasota (engl. Keyblade War)

Disney-maailmat

Vanhat maailmat

Tavalliset maailmat

  • Säteilevä Puutarha - Ansem Viisaan (engl. Ansem the Wise) valtakunta
  • Kohtalon Saaret (engl. Destiny Islands) - Soran ja Rikun (ennen myös Ventusin ja Xehanortin) kotisaari

Disney-maailmat

Hahmot

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Terra
Yksi mestari Eraqusin oppilaista. Hän ja Aqua yrittivät samaan aikaan suorittaa kokeen nimeltä Mark of Mastery tullakseen avainmiekkamestariksi, mutta Xehanortin Terrasta esiin tuoman pimeyden vuoksi, Terra ei suorittanut koetta. Hänet lähetettiin myöhemmin Aquan kanssa taistelemaan Unversedeita vastaan. Sinä aikana hän myös lahjoitti Rikulle kyvyn käyttää avainmiekkaa. Xehanort käytti Terraa hyväksi ja lopulta Avainmiekkahautuumaalla käydyn kaksintaistelun aikana hän siirsi sydämensä Terraan saadakseen nuoremman ruumiin. Terran ruumiin ja sydämen päätyessä Xehanortille, hänen sielunsa jäi ohjaamaan hänen tyhjää haarniskaansa, josta alettiin käyttää nimeä Lingering Will.

Ventus
Ystävien kesken Ven. Alun perin mestari Xehanortin oppilas. Koska hän ei halunnut palvella Xehanortia, Xehanort eristi valon ja pimeyden Ventusin sydämestä luoden Vanitasin. Estääkseen juonensa paljastumisen, Xehanort pyyhki Ventusin muistin ja luovutti hänet Eraqusin oppilaaksi. Xehanort tarvitsi Ventusia ja Vanitasia kumpaakin luodakseen avainmiekan nimeltä χ-miekka (engl. χ-blade), jolla voisi avata portin Valtakunnan Sydämiin (engl. Kingdom Hearts), kaikkien maailmojen sydämeen. Siihen tarvittiin kahta sydäntä, joisa toinen oli pelkkää valoa ja toinen pelkkää pimeyttä. Kun Vanitas kukistui, Ventus menetti sydämensä ja vaipui uneen. Aqua jätti hänet Land of Depatureen, josta tuli Unholan Linna (engl. Castle Oblivion). Ventusin sydän päätyi myöhemmin Soran haltuun antaen Soralle kyvyn käyttää avainmiekkaa.

Aqua
Mestari Eraqusin oppilaista ainut, joka saavutti avainmiekkamestarin tittelin. Hän vannoi, että hän, Terra ja Ventus olisivat ikuisesti ystäviä. Hänet lähetettiin Terran kanssa taistelemaan Unversedeita vastaan. Kukistettuaan Mikki Hiiren avulla Vanitasin, hän vei sydämensä menettäneen Ventusin Land of Departureen, jonka hän muutti Eraqusin avainmiekalla Unholan Linnaksi. Sitten hän vielä kohtasi Terran ruumiiseen asettuneen Xehanortin. Kun Xehanort yritti poistaa itsestään Terran sydämen ja oli vähällä joutua pimeyteen, Aqua antoi itsensä päätyä sinne hänen sijastaan.

Mikki Hiiri (engl. Mickey Mouse)
Disney-linnan kuningas. Tämän pelin tapahtumien aikaan hän on vielä Yen Sidin oppilas, joka parhaillaan suorittaa omaa Mark of Mastery-koettaan. Auttoi Aquaa taistelussa Vanitasia vastaan.

Mestari Eraqus
Avainmiekkamestari, joka koulutti Terraa, Aquaa ja myöhemmin myös Ventusta. Kun Xehanort kertoi suunnitelmistaan Eraqukselle, Eraqus yritti pysäyttää hänet. Mutta Xehanort käytti pimeyden voimaa ja arpeutti Eraqusin kasvot. Lopuksi Eraqus yritti tappaa Ventusin estääkseen χ-miekan synnyn. Mutta Terra puolusti Ventusia ja lopulta Xehanort itse tappoi Eraquksen. Eraqus ehti ennen kuolemaansa kertoa Aqualle salaisuuden, jolla suojata Land of Departure vaaroilta.

Vanitas
Ventusin sydämestä eristetystä pimeydestä syntynyt poika. Hänen negatiiviset tunteensa loi alun perin Unversedit. Vanitaksen oli tarkoitus yhdistyä takaisin Ventusiin edesauttaakseen χ-miekan syntyä.

Braig
Mestari Xehanortin apuri, joka lavasti Xehanortin kaappauksen auttaakseen häntä suunnitelmissaan. Paettuaan Avainmiekkahautuumaalta, hän ryhtyi Ansem Viisaan oppilaaksi. Tavattuaan uuden nuoremman Xehanortin, hän päätti auttaa tätä saamaan muistinsa takaisin.

Mestari Xehanort
Ventuksen alkuperäinen mestari ja nykyään Vanitaksen mestari. Hän käytti lähes koko ikänsä löyttääkseen tietoa Avainmiekkasodasta ja aikoo päästä käsiksi Valtakunnan Sydämiin muuttaakseen ne valon järjestelmästä pimeyden järjestelmäksi ja luodakseen uusia maailmoja. Hän yritti luoda, Ventusia ja Vanitasia hyväksi käyttäen, χ-miekan, jolla päästä sinne. Kyseisen miekan synnyttyä, hän siirsi sydämensä Terraan, saadakseen nuoremman ruumiin. Mutta kun Terran sydän haittasi Xehanortin uutta ruumista ja yrittäessään poistaa sen, Xehanort oli vähällä vajota pimeyteen, mutta menetti vain muistinsa ja päätyi Ansem Viisaan oppilaaksi.

Äänirooleissa

Huom. listassa on vain osa hahmoista

 Jason Dohring  Terra, Lingering Will  
 Jesse McCartney  Ventus, Roxas  
 Willa Holland  Aqua  
 Bret Iwan  Mikki Hiiri  
 Mark Hamill  Mestari Eraqus  
 Haley Joel Osment  Vanitas, Sora  
 Leonard Nimoy  Mestari Xehanort  
 Richard Epcar  Terra-Xehanort  
 James Patrick Stuart  Braig  
 Corey Burton  Yen Sid, Ansem Viisas  
 David Gallagher  Riku  
 Hayden Panettiere  Kairi  
 Luke Manriquez  nuori Sora  
 Ty Panitz  nuori Riku  
 Ariel Winter  nuori Kairi  
 Tony Anselmo  Aku Ankka  
 Bill Farmer  Hessu  
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.