Ero sivun ”Luettelo Pokémon-lajeista (41–60)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Rivi 139: Rivi 139:
}}
}}


Diglett (lausutaan ''diglet'') on ystävällinen maan alla elävä pitkulamainen ja [[ruskea]] [[myyrä]][[pokémon]]. Diglettin tyyppi on [[maaperä]] ja se painaa [[kilogramma|kilon]]. Diglettien pyydystäminen on haastavaa, sillä ne harvoin käyvät maan päällä. Diglett syö kasvien [[juuri]]a. Diglett on hyvä [[sähkö]], [[tuli]], [[myrkky]] ja [[kivi]]-tyypin pokémoneja vastaan. Vaikeita vastustajia ovat [[ruoho]] ja [[hyönteinen|ötökkä]]- tyypin pokemonit. Digletin nimi tulee sanasta dig eli kaivaa. Loppuosa saattaa olla muunnos sanasta little joka tarkoittaa pientä.
Diglett on maan alla elävä pitkulamainen ja [[ruskea]] [[myyrä]][[pokémon]]. Diglettin tyyppi on [[maaperä]] ja se painaa [[kilogramma|kilon]]. Diglettien pyydystäminen on haastavaa, sillä ne harvoin käyvät maan päällä. Diglett syö kasvien [[juuri]]a. Diglett on hyvä [[sähkö]], [[tuli]], [[myrkky]] ja [[kivi]]-tyypin pokémoneja vastaan. Vaikeita vastustajia ovat [[ruoho]] ja [[hyönteinen|ötökkä]]- tyypin pokemonit. Digletin nimi tulee sanasta dig eli kaivaa. Loppuosa saattaa olla muunnos sanasta little joka tarkoittaa pientä.


Digletin seuraava muoto on [[Dugtrio]], joka muodostuu kolmesta yhdessä elävästä Digletistä. [[Game Boy Color]]in peleissä Diglet muuttuu Dugtrioksi tasolla 26.
Digletin seuraava muoto on [[Dugtrio]], joka muodostuu kolmesta yhdessä elävästä Digletistä. [[Game Boy Color]]in peleissä Diglet muuttuu Dugtrioksi tasolla 26.

Versio 14. tammikuuta 2012 kello 20.59

Pokémon-tuotesarjassa on 493 erilaista kuviitteellista Pokémon-lajia. Pokémon-kouluttajat pyydystävät lajeja Poké-palloihin, ja käyttävät niitä yleensä taisteluissa toisten kouluttajien Pokémoneja vastaan. Pokémon-evoluution myötä lajit voivat kehittyä ja muuttua vahvemmiksi lajeiksi.

Tässä luettelossa on listattuna 20 Pokémon-lajia siinä järjestyksessä missä ne esitellään Pokémon-pelisarjan Pokédex-tietokannassa.

Zubat

Numero: 41 Tyyppi: Myrkky/lento Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Golbat (Lv. 22)

Zubat (jap. ズバット, Zubatto) on lento- ja myrkkytyypin Pokémon. Zubat kehittyy Golbatiksi (lvl 22) ja Golbatista Crobatiksi kesytyksen avulla. Nimi Zubat tulee japanilaisesta sanasta zubatto, mikä tarkoittaa ääntä, joka kuuluu kun jokin osuu kohteeseen. Se tulee myös sanasta bat, mikä tarkoittaa lepakkoa. Zubatin viimeistä kehitysmuotoa Crobatia voi saada vasta Pokemon Goldissa ja Silverissä ja niitä uudemmissa peleissä.

Zubat näyttää pieneltä sinivioletilta lepakolta, jolla ei ole silmiä ja jolla on kaksi tikkua jalkoina. Zubat asuu luolissa ja muissa pimeissä paikoissa ja lentää kaikuluotauksen avulla, aivan kuten lepakko. Zubat heikkenee auringonvalosta, joten siksi sitä ei näe valoisissa paikoissa. Yöllä se tulee vasta ulos pimeästä piilostaan. Zubatin ravintoa ovat hedelmät ja Venomothit, mutta se on myös verenimijä. Naaraan torahampaat ovat pienemmät kuin uroksilla.

Golbat

Numero: 42 Tyyppi: Myrkky/lento Edellinen muoto: Zubat (Lv. 22) Seuraava muoto: Crobat

Golbat (ゴルバット Gorubatto) on lento- ja myrkkytyypin Pokémon. Golbat on kehitysmuoto Zubatista. Se kehittyy siitä tasolla 22. Golbat kehittyy kesytyksen avulla Crobatiksi. Nimi Golbat saattanee tulla sanoista Golden Bat, joka tarkoittaa kultaista lepakkoa. Crobatia voi saada vasta Pokemon Goldissa ja Silverissä ja niitä uudemmissa peleissä.

Golbat on suuri sininen lepakko, jonka pää muodostaa koko vartalon. Golbatilla on kaksi pientä jalkaa ja kaksi pientä silmää ja suuri ammottava musta suu jossa on hampaita. Golbat asuu luolissa ja pimeissä paikoissa. Se nauttii todella paljon veren imemisestä, että se ei tahdo lopettaa vaikka ei pystyisi enää lentämään. Jokaisen hyökkäyksen jälkeen (kun Golbat osuu itse uhriin) Golbatin veriryhmä muuttuu uhrin verityypiksi.

Oddish

Numero: 43 Tyyppi: Ruoho/myrkky Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Gloom (Lv. 21)

Oddish (jap. ナゾノクサ, Nazonokusa) on myrkky- ja ruohotyypin Pokémon. Nimi Oddish tulee sanoista odd, mikä tarkoittaa outoa ja omituista. Ja sanasta radish mikä tarkoittaa retiisiä. Oddish kehittyy Gloomiksi tasolla 21.

Oddish on pieni sipulikasvi. Sen vartalo on sininen ja sillä on siniset jalat. Oddishin silmät ovat punaiset. Pään päällä kasvaa viisi pitkää ja vihreää lehteä. Oddish pitää enemmän kuunvalosta kuin auringonvalosta, kuten lepakot. Ottelussa Oddish saattaa vaeltaa 300 metriä lisäännyttääkseen lajia.

Gloom

Numero: 44 Tyyppi: Ruoho/myrkky Edellinen muoto: Oddish (lv. 21) Seuraava muoto: Bellossom / Vileplume

Gloom (jap. クサイハナ, Kusaihana) on myrkky- ja ruohotyypin Pokémon. Gloomin nimi viittaa sen surulliseen olemukseen. Se voi kuitenkin tulla myös sanasta bloom, joka tarkoittaa kukintoa. Gloom on kehitysmuoto Oddishista, josta se kehittyy tasolla 21. Gloom kehittyy joko Vileplumeksi Lehtikiven (Leaf Stone) avulla tai Bellossomiksi Aurinkokiven (Sun Stone) avulla. Bellossomia voi saada vasta Pokemon Goldissa ja Silverissä ja niitä uudemmissa peleissä.

Gloom on nimensä mukaisesti synkkä Pokémon. Se on suurempi kuin Oddish ja siltä tippuu suupielestä mettä. Siitepöly on peräisin sen pitkistä terälehdistä, ja se haisee. Gloomin vartalo on sinivioletti, ja sen terälehdet oranssin väriset. Terälehdet näyttävät Oddishin terälehdiltä, mutta ne ovat kuolleet. Lisäksi sen nuppu näyttää kuolleelta.

Vileplume

Numero: 45 Tyyppi: Ruoho/myrkky Edellinen muoto: Gloom Seuraava muoto: Ei ole

Vileplume (jap. ラフレシア, Rafureshia?, Rafflesia) on myrkky- ja ruohotyypin Pokémon. Vileplume tulee englanninkielisistä sanoista vile (mikä viittaa sen pahaan hajuun) ja plume(mikä viittaa sen savupilvimaiseen kukkaan). Vileplume on kehitysmuoto Gloomista, josta se kehittyy Leaf Stonen avulla. Gloom taas on kehitysmuoto Oddishista

Vileplume näyttää suurelta kukalta, jolla on lyhyt violetti varsi vartalonaan. Päässään sillä on suuret litistetyn näköiset terälehdet, jossa on valkoisia pisteitä. Vileplumen tuntee sen hyökkävästä hajusta, joka tulee sen suuresta punaisesta kukasta. Vileplume käyttää hajuaan taisteluissa, jolloin vastustaja perääntyy kamalan hajun takia. Vileplumen kukasta on myös haittaa, sillä se on painava ja tilaa vievä. Vileplume kävelee hiljaa painonsa takia ja se joutuu usein käyttämään käsiään kannatellakseen kukkaa. Vileplumea löytyy metsistä, sillä ne haluavat pysyä matalalla.

Paras

Numero: 46 Tyyppi: Hyönteis/ruoho Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Parasect (Lv. 24)

Paras (jap. パラス, Parasu) on kuvitteellinen hyönteis- ja ruohotyypin Pokémon. Nimi Paras on lyhennys sanasta parasite, joka tarkoittaa loista. Paras kehittyy tasolla 24 Parasectiksi.

Paras muistuttaa pientä, oranssista rapua, jolla on suuria punaisia sieniä keltaisilla täplillä selässään. Parasin sakset muistuttavat hummerin saksia. Parasilla on päässä pieniä itiöitä, mitkä kasvavat kun Pokémonkin kasvaa.

Parasect

Numero: 47 Tyyppi: Hyönteis/ruoho Edellinen muoto: Paras (Lv. 24) Seuraava muoto: Ei ole

Parasect (jap. パラセクト, Parasekuto) on kuvitteellinen hyönteis- ja ruohotyypin Pokémon. Nimi Parasect tulee sanoista parasite (mikä tarkoittaa loista) ja insect (mikä tarkoittaa hyönteistä)tai sanoista paranormal (yliluonnollinen) ja insect (hyönteinen). Parasect on kehitysmuoto Parasista Parasect kehittyy Parasista tasolla 24.

Parasect näyttää ravulta, mutta sillä on selässään suuri punainen sieni keltaisilla täplillä. Parasectilla on myös neljä jalkaa ja kahdet sakset. Sen silmät ovat kokonaan valkoiset ja niissä ei ole pupilleja. Parasect elää symbioosissa selässään olevan sienen kanssa.

Venonat

Numero: 48 Tyyppi: Hyönteis/myrkky Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Venomoth (Lv. 31)

Venonat on hyönteis-tyypin Pokémon. Se on pörröinen, pallomainen ja terävähampainen Pokémon. Venonat elää puiden varjoissa syöden itseään pienempiä hyönteisiä. Venonatin tutkasilmät loistavat pimeässä, ja niillä se myös näkee pimeässä. Venonatin silmissä vilkkuvat valot pystyvät hypnotisoimaan vastustajan.

Venonatin seuraava muoto on Venomoth. Pokémon-peleissä Venonat kehittyy Venomothiksi tasolla 31.

Venomoth

Numero: 49 Tyyppi: Hyönteis/myrkky Edellinen muoto: Venonat (Lv. 31) Seuraava muoto: Ei ole

Venomoth (jap. モルフォン, Morufon, Morphon) on kuvitteellinen hyönteis- ja myrkkytyypin Pokémon. Nimi Venomoth tulee englannin kielen sanoista venom (tarkoittaa myrkkyä) ja moth (tarkoittaa yöperhosta). Venomoth on kehittynyt Venonatista tasolla 31.

Venomoth näyttää aika paljon ylisuurelta yöperhoselta. Sillä on kaksi vaaleanviolettia siipeä, jotka ovat muotoiltu kuin perhosella. Venomothin vartalo on purppuranvärinen ja sen takaruumis on vaaleanvioletti. Sillä on kaksi lasisen sinistä silmää sekä todella pienet jalat ja leuat. Venomoth on yöpokémon ja liikkuu yleensä yöllä. Se syö hyönteispokémoneja, eniten niitä jotka lentävät katulamppujen ympärillä. Venomothia metsästää usein Zubat, Golbat ja Crobat.

Diglett

Numero: 50 Tyyppi: Hyönteis/myrkky Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Dugtrio (Lv. 26)

Diglett on maan alla elävä pitkulamainen ja ruskea myyräpokémon. Diglettin tyyppi on maaperä ja se painaa kilon. Diglettien pyydystäminen on haastavaa, sillä ne harvoin käyvät maan päällä. Diglett syö kasvien juuria. Diglett on hyvä sähkö, tuli, myrkky ja kivi-tyypin pokémoneja vastaan. Vaikeita vastustajia ovat ruoho ja ötökkä- tyypin pokemonit. Digletin nimi tulee sanasta dig eli kaivaa. Loppuosa saattaa olla muunnos sanasta little joka tarkoittaa pientä.

Digletin seuraava muoto on Dugtrio, joka muodostuu kolmesta yhdessä elävästä Digletistä. Game Boy Colorin peleissä Diglet muuttuu Dugtrioksi tasolla 26.

Dugtrio

Numero: 51 Tyyppi: Maa Edellinen muoto: Diglett (Lv. 26) Seuraava muoto: Ei ole

Dugtrio (jap. ダグトリオ, Dagutorio) on maatyypin Pokémon. Nimi Dugtrio tulee sanoista dug (mikä tarkoittaa kaivaa imperfektissä) ja trio (mikä tarkoittaa kolmen ryhmää). Dugtrio on kehittynyt Digletistä tasolla 26.

Dugtrio on myyräpokémon. Sen pää on pyöreä ja sen ohutta ihoa suojaa lyhyt ruskea karva. Sillä on kaksi suurta mustaa silmää ja suuri soikea, vaaleanpunainen nenä jokaisessa päässä. Diglettiä ja Dugtriota ei näy koskaan kokonaan, ainoastaan pään voi nähdä. Dugtrio voi kaivaa peräti 97 km merenpinnan alapuolelle. Itse asiassa, Dugtrio on kolmen Digletin muodostava ryhmä.

Meowth

Numero: 52 Tyyppi: Normaali Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Persian (lv. 28)
Pääartikkeli: Meowth

Meowth on kissan näköinen, kahdella jalalla seisova Pokémon. Tämä Pokémon rakastaa pyöreitä ja kiiltäviä asioita ja esineitä, kuten kolikoita. Jos omistaa Meowthin, saa aina ottelun päätyttyä ylimääräistä rahaa, Meowthin (Palkkapäivä)-nimisen hyökkäyksen ansiosta. Meowthit eivät ole ylivoimaisia mitään vastustajaa vastaan eivätkä ne pärjää hyvin kummitus- tai kivityypin Pokémoneja vastaan. Meowthin seuraava taso on Persian ja siksi Meowth kehittyy tasolla 28.

Meowth on tullut tunnetuksi siitä, että Rakettiryhmän Jessiellä ja Jamesilla on Meowth joukkueessaan. Tämä Meowth on ainoa tunnettu Meowth, joka osaa puhua, sillä sen ihastuttua erään rikkaan rouvan Meowthiin, Meowzieen (jap. Madonnya), tämä halusi, että Meowth tulisi rikkaaksi ja opettelisi puhumaan ja kävelemään ihmisen tavoin. Vaikka Meowth opetteli puhumaan ja kävelemään ihmisten lailla, Meowzie ei edelleenkään huolinut sitä. Niinpä Meowth liittyi Rakettiryhmään tullakseen rikkaaksi

Myös Ash Ketchumin vastustaja Tyson omistaa Meowthin. Se esiintyi ensi kerran jaksossa Meowth käy kuumana (Like a Meowth to a Flame]), jossa se pelasti Ashin ja kumppanit Murkrow-parven hyökkäykseltä. Tämä Meowth on pukeutunut saappaisiin ja sulkahattuun, aivan kuten Saapasjalkakissa.

Persian

Numero: 53 Tyyppi: Normaali Edellinen muoto: Meowth (lv. 28) Seuraava muoto: Ei ole

Persian (jap. ペルシアン, Perushian) on kuvitteellinen normaalityypin Pokémon. Nimi Persian tulee englanninkielisestä sanasta persian mikä tarkoittaa persialaista kissaa. Persian on kehittynyt Meowthista tasolla 28. Pokémon Mystery Dungeon-peleissä Persian toimii pankkiirina, joka huolehtii pelaajan rahoista silloin, kun niitä ei tarvita.

Persian on kissapokémon. Sillä on neljä jalkaa ja häntä, joka on kiertynyt kärjestä. Persian on lyhytkarvainen kissa. Sillä on 6 viikseä ja sen turkki näyttää luonnonvalkoiselta. Persianin otsassa on jalokivi, joka hohtaa. Persian pystyy kävelemään ääneti. Meowth on sosiaalisempi kuin Persian.

Psyduck

Numero: 54 Tyyppi: Vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Golduck
Pääartikkeli: Psyduck

Psyduck (jap. コダック, Kodakku, Koduck) on kuvitteellinen vesityypin Pokémon. Nimi Psyduck tullee sanoista psychic (mikä tarkoittaa meediota) ja duck (mikä tarkoittaa ankkaa). Psyduck kehittyy Golduckiksi levelissä 33. Psyduck ei ole meediotyyppinen Pokémon vaikka oppiikin meediotyyppisiä liikkeitä.

Psyduck on keltainen ankkapokémon, jolla on pään päällä kolme höyhentä. Psyduck harhauttaa vastustajiaan luulemaan, että se olisi heikko Pokémon. Psyduck kärsii myös päänsärystä ja siksi se pitää päätään käpäliensä välissä. Vaikka Psyduck on ankkapokémon, se ei osaa silti lentää.

Golduck

Numero: 55 Tyyppi: Vesi Edellinen muoto: Psyduck Seuraava muoto: Ei ole

Golduck (jap. ゴルダック, Gorudakku) on kuvitteellinen vesityypin Pokémon. Golduck on kehittynyt Psyduckista tasolla 33. Golduck ei myöskään ole meediotyyppinen Pokémon, vaikka oppiikin sentyyppisiä liikkeitä.

Golduck on suuri ankkapokémon, joka kävelee kahdella räpylällä. Golduckilla on sininen nahka ja voimakas häntä. Sillä on myös voimakkaat jalat, joita se tarvitsee uidessaan. Golduckilla on otsassaan punainen jalokivi, kuten Persianilla, joista he saavat psyykkisiä voimia. Golduck elää makeassa vedessä, kuten järvissä ja joissa. Golduck ei saa päänsärkyjä, kuten Psyduck.

Mankey

Numero: 56 Tyyppi: Tappelu Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Primeape

Mankey (jap. マンキー, Mankī) on kuvitteellinen taistelutyypin Pokémon. Mankey kehittyy Primeapeksi tasolla 28. Nimi Mankey tulee englannin kielen sanasta monkey (tarkoittaa apinaa).

Mankey on apinapokémon. Se muistuttaa vaaleaa palloa, jolla on kädet, jalat ja häntä. Mankeylla on punaiset silmät ja sian kärsä. Mankeyt ovat kevyitä ja ketteriä. Ne elävät suurina ryhminä puissa, ja jos joku Mankeysta eksyy ryhmästä, se raivostuu, koska se ei pidä yksin jäämisestä. Mankeyt saavat erittäin nopeasti vihanpurkauksen. Ne eivät epäröi hyökätä minkään kimppuun, ja joskus ne hyökkäävät uhrin kimppuun jopa ihan ilman syytä. Jos Mankey on tulossa vihaiseksi, se on helppo huomata, sillä se alkaa täristä, ja sen hengitys muuttuu raskaaksi.

Primeape

Numero: 57 Tyyppi: Tappelu Edellinen muoto: Mankey Seuraava muoto: Ei ole

Primeape (jap. オコリザル, Okorizaru) on kuvitteellinen taistelutyypin Pokémon. Primeape on kehitysmuoto Mankeysta, josta se kehittyy tasolla 28. Nimi Primeape tulee englannin kielen sanoista prime (tarkoittaa tärkeää ja tässä tapauksessa johtajaa) ja ape (joka tarkoittaa ihmisapinaa).

Primeape on apinapokémon. Sen vartalon päällä on vaalea turkki. Sillä on kaksi pitkää käsivartta ja jalkaa, jokaisessa on metallinen kahle ranteiden ja nilkkojen kohdalla. Primeapella ei ole häntää. Primeapen nenä muistuttaa sian kärsää ja sen otsassa on ristinmuotoinen pullistuma. Primeape tunnetaan sen erittäin väkivaltaisesta käytöksestään. Se saattaa hyökätä kenen tahansa kimppuun, ja aivan ilman syytä. Primeape hyökkää takuuvarmasti, jos se huomaa että joku katsoo sitä suoraan silmiin. Se voi aistia, jos joku katsoo sitä jopa nukkuessaan.

Growlithe

Numero: 58 Tyyppi: Tuli Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Arcanine

Growlithe on tulityyppinen, ensimmäisen tuotantokauden Pokémon, joka kehittyy Arcanineksi, kun siihen käytetään tulikiveä (Fire Stone). Growlithe esiintyi ensi kerran pelissä Pokémon Yellow, ja sitä uudemmissa Pokémon-pelisarjan peleissä. Growlithen länsimainen nimi tulee murisemista tarkoittavasta sanasta Growl ja vähäistä tarkoittavasta sanasta lithe, joten suora käännös sen nimestä olisi jotakuinkin "Muristavähän". Growlitheista 75% ovat uroksia ja 25% naaraita.

Growlithe muistuttaa lähinnä pientä koiraeläintä. Väriltään se on vaaleanruskea. Sen päälaella on vaaleamman värinen tupsu. Saman väristä karvaa sillä on myös rinnassa ja kasvoissa kuonon alapuolella. Sen tuuhea häntä on myös vaalea. Growlithe kävelee neljällä jalalla, ja sen molemmissa etutassuissa sillä on kaksi kynttä. Sillä on selässä sekä etu -ja takajaloissa mustia raitoja. Growlithen korvat ovat hiukan vinoneliön malliset.

Arcanine

Numero: 59 Tyyppi: Tuli Edellinen muoto: Growlithe Seuraava muoto: Ei ole

Arcanine on tulityyppinen, ensimmäisen tuotantokauden Pokémon, joka kehittyy Growlithesta, kun siihen käytetään tulikiveä (Fire Stone). Growlithe esiintyi ensi kerran pelissä Pokémon Yellow, ja sitä uudemmissa Pokémon-pelisarjan peleissä. Arcanineista 75% ovat uroksia ja 25% ovat naaraita.

Arcanine muistuttaa lähinnä suurta koiraeläintä. Väriltään se on punertavanruskea. Sillä on pidempää vaaleaa karvaa päässään, niskassa, rinnassa, hännässä ja jaloissa. Sen vartalossa on tiikerin raitoja muistuttavaa kuviointia.

Poliwag

Numero: 60 Tyyppi: Vesi Edellinen muoto: Ei ole Seuraava muoto: Poliwhirl

Poliwag on vesityyppinen Pokémon, joka kehittyy Poliwhirliksi tasolla 25. Poliwagin länsimainen nimi tulee vanhasta nuijapäätä tarkoittavasta sanasta Polliwog, wag vittaa pyrstön heiluttamiseen. Poliwageista puolet ovat naaraita ja puolet uroksia.

Poliwag on ulkonäöltään lähes täysin pyöreä ja sininen. Sillä on vaaleansininen, muodoltaan hiukan sulkaa muistuttava pyrstö ja se kävelee kahdella jalalla, vaikka onkin vesityyppinä parempi uimari. Sillä on kalan suuta muistuttava suu, ja vatsassa suuri musta spiraalikuvio valkoisella pohjalla. Pokédex-tietojen mukaan se on itse asiassa Poliwagin sisälmyksiä, jotka näkyvät sen hyvin ohuen ihon alta.

Poliwagilla on hyvin ohut iho. Sen spiraalinmuotoiset sisäelimet näkyvät aivan ihon läpi. Vaikkakin Poliwagin iho on ohut, se on myös hyvin joustava. Jopa terävät kynnet kimpoavat pois siitä. Sen musta nahka on ohutta ja nihkeää. Osa sen sisäelimistä näkyvät sen ihon läpi spiraalinmallisena kuviona. Sen vasta kasvaneet jalat estävät sitä kävelemästä hyvin. Se tapaa suosia uimista enemmän kuin kävelemistä.

Aiheesta muualla

  • Bulbapedia - Pokémon-tietosanakirja (englanniksi)