Ero sivun ”Keskuskauppakamari” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 22: Rivi 22:


{{tynkä/Talous}}
{{tynkä/Talous}}
[[Luokka:Liiketalous]]
[[Luokka:Kauppakamarit]]
[[Luokka:Suomen talous]]
[[Luokka:Suomen talous]]

Versio 14. tammikuuta 2012 kello 17.40

Keskuskauppakamari (K3) on Suomen kauppakamarien yhteistyöelin. Se pyrkii edistämään yritysten toimintaedellytyksiä ja yrittäjyyttä. Keskuskauppakamarin toimintaa säätelee kauppakamarilaki (1.11.2002/878). Keskuskauppakamarin jäseniä ovat kauppakamarit, joita on 19 (2012). Kauppakamarien jäseninä on noin 17 500 yritystä ja yhteisöä (2012).

Valtuuskunnan ja hallituksen puheenjohtaja on Metsäliiton pääjohtaja Kari Jordan (2012). Toimitusjohtaja on toukokuun 2010 alusta filosofian tohtori Risto E. J. Penttilä.

Keskuskauppakakamarin toimintaa ovat yritysten edunvalvonta, elinkeinoelämän itsesääntelytehtävät ja julkiset tehtävät. Keskuskauppakamarin yhteydessä toimivat muun muassa seuraavat toimielimet: välityslautakunta ja lunastuslautakunta (nimeävät jäsenet välimiesoikeuksiin), kiinteistöarviointilautakunta (hyväksyy ja valvoo auktorisoituja kiinteistöarvioijia (AKA)), yrityskauppalautakunta (antaa lausuntoja yrityskauppojen menettelyistä), tavarantarkastajalautakunta (hyväksyy ja valvoo tavarantarkastajia (HTT)) ja liiketapalautakunta (antaa lausuntoja hyvän liiketavan mukaisesta toiminnasta).

Keskuskauppakamarin tilintarkastuslautakunta järjestää vuosittain KHT- ja HTM-tilintarkastajatutkinnot.

Keskuskauppakamari myöntää Suomen elinkeinoelämän tunnustuksena ansiomerkkejä.

Keskuskauppakamari perustettiin 17. heinäkuuta 1918 Helsingin pörssitalossa.

Katso myös

Lähteet

Aiheesta muualla

Tämä talouteen, kaupankäyntiin tai taloustieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.