Ero sivun ”Hotelli Firenzessä” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2 048 merkkiä lisätty ,  10 vuotta sitten
→‎Tarina: uusiksi
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
p (r2.7.1) (Botti lisäsi: sh:A Room with a View (film))
(→‎Tarina: uusiksi)
== Tarina ==
{{juonipaljastus}}
Englannin Windy Cornerin kylästä kotoisin oleva neiti Lucy Honeychurch ([[Helena Bonham Carter]]) on lomalla [[Italia]]ssa paljon vanhemman serkkunsa ja esiliinansa Charlotte Bartlettin ([[Maggie Smith]]) kanssa. Sekä Lucy että Charlotte ovat kummatkin käytökseltään ja ajatusmaailmaltaan hyvin sovinnaisia ja muodostavat selkeän vastakohdan vapaamielisemmille italialaisille. Eräässä pienessä vierasmajassa Lucy tapaa iäkkään herra Emersonin ([[Denhom Elliott]]) ja tämän komean pojan, Georgen ([[Julian Sands]]). Vaikka miehet ovat Lucyn ja Charlotten tapaan englantilaisia, he kuitenkin edustavat sovinnaisuuden sijaan vuosisadan vaihteen edistyksellistä ajattelutapaa ja pyrkivät jättämään taakseen viktoriaanisen Englannin pidättäytyneisyyttä ja varovaisuutta korostavan ajattelumallin. Ensin Emersonit vaikuttavat Lucysta ja Charlottesta oudoilta ja vierailta, mutta Lucyn alkaessa kypsyä kypsyä kohti aikuisuutta hän huomaa tuntevansa vetoa Emersoneihin, erityisesti Georgeen.
Lucy-niminen nainen ([[Helena Bonham Carter]]) asuu Toscanan maaseudulla oppien monia asioita elämästä ja rakkaudesta pohtiessaan valintaansa kahden kosijan Georgen ([[Julian Sands]]) ja Cecilin ([[Daniel Day-Lewis]]) välillä. Lucyllä on seuralaisenaan hänen hassahtanut vanhapiika serkkunsa Charlotte ([[Maggie Smith]]) ja Georgen järkevä isä ([[Denholm Elliott]]), joka saa Lucyn lopulta voittamaan epäilyksensä ja seuraamaan sydämensä ääntä.
 
Kerran eräällä retkellä Lucy lähestyy Georgea ohrapellolla esittääkseen tälle kysymyksen, jolloin George yllättäen nappaa hänet syliinsä ja suutelee häntä intohimoisesti. Charlotte näkee kaiken ja puuttuu nopeasti asioiden kulkuun. Georgen hillitön intohimo järkyttää Lucya, mutta toisaalta se myös laukaisee salaisen kaipauksen ja rakkauden hänen omassa sydämessään.
 
Palattuaan [[Englanti]]in Lucy unohtaa koko välikohtauksen. Hän hyväksyy kireän mutta kunniallisen ja varakkaan Cecil-nimisen miehen ([[Daniel Day-Lewis]]) esittämän kosinnan, sillä hän uskoo, ettei näe Georgea enää koskaan. Lucy saa kuitenkin pian kuulla, että George ja tämän isä ovat muuttaneet Windy Corneriin hänen naapureikseen. Georgen ilmaantuminen sotkee Lucyn suunnitelmat ja pakottaa hänet tekemään valinnan Georgen ja Cecilin väliltä.
 
Jonkin aikaa muuttonsa jälkeen Emersonit päättävät, etteivät he sovi paikallisten joukkoon, vaan alkavat suunnitella muuttoa jonnekin vapaamielisempään paikkaan. Lucy on jo ehtinyt purkaa kihlauksensa Cecilin kanssa ja tuntee voimakasta halua lähteä matkustelemaan. Hän tahtoo kipeästi päästä eroon veljensä Freddyn ([[Rupert Graves]]) kujeista, ystävällisistä mutta rasittavista naapureistaan ja myös omasta äidistään ([[Rosemary Leach]]). Lucy valmistautuu lähtemään Windy Cornerista omalle itsenäiselle seikkailulleen, mutta viime tipassa hän päättää kuitenkin karata Georgen kanssa [[Firenze]]en.
{{Juonipaljastus loppu}}
 
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko