Ero sivun ”Yhtenäinen talousalue” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
WikitanvirBot (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Yhtenäinen talousalue''' ''(Единое экономическое пространство'', lyhenne ''ЕЭП)'' on kauppapoliittinen hanke [[Kazakstan]]in, [[Ukraina]]n, [[Valko-Venäjä]]n ja [[Venäjä]]n kesken. Ukrainaa lukuun ottamatta muut maat ovat valmiita allekirjoittamaan järjestelyyn liittyvät 38 sopimusta.
'''Yhtenäinen talousalue''' ''(Единое экономическое пространство'', ''Jedinoje ekonomitšeskoje prostranstvo'', lyhenne ''ЕЭП)'' on kauppapoliittinen hanke [[Kazakstan]]in, [[Ukraina]]n, [[Valko-Venäjä]]n ja [[Venäjä]]n kesken. Ukrainaa lukuun ottamatta muut maat ovat valmiita allekirjoittamaan järjestelyyn liittyvät 38 sopimusta.


Ukraina on valmis allekirjoittamaan vain 11 sopimusta ja odottamaan [[WTO]]-jäsenyyttä, minkä jälkeen muihin sopimuksiin olisi mahdollista palata. [http://www.for-ua.com/ukraine/2006/04/19/171329.html] {{ru}}
Ukraina on valmis allekirjoittamaan vain 11 sopimusta ja odottamaan [[WTO]]-jäsenyyttä, minkä jälkeen muihin sopimuksiin olisi mahdollista palata. [http://www.for-ua.com/ukraine/2006/04/19/171329.html] {{ru}}

Versio 27. joulukuuta 2011 kello 00.29

Yhtenäinen talousalue (Единое экономическое пространство, Jedinoje ekonomitšeskoje prostranstvo, lyhenne ЕЭП) on kauppapoliittinen hanke Kazakstanin, Ukrainan, Valko-Venäjän ja Venäjän kesken. Ukrainaa lukuun ottamatta muut maat ovat valmiita allekirjoittamaan järjestelyyn liittyvät 38 sopimusta.

Ukraina on valmis allekirjoittamaan vain 11 sopimusta ja odottamaan WTO-jäsenyyttä, minkä jälkeen muihin sopimuksiin olisi mahdollista palata. [1] (venäjäksi)

Ukrainan entisen pääministerin Juri Jehanurovin mukaan vapaakauppa-alueen muodostaminen on Ukrainalle mahdollista, mutta muut osat pitäisi siirtää tulevaisuuteen.

Ukrainan osalta sopimuksiin liittyy kysymys integraatiosta Euroopan unioniin, koska Euroopan unionin ja toisaalta yhtenäisen talousalueen välisen kauppapolitiikan yhteen sovittaminen ilman EU:n ja Venäjän välistä kauppapoliittista yhteistyötä voi osoittautua hankalaksi.

Samaa ЕЭП-lyhennettä käytetään myös Euroopan talousalueesta (ETA).

Aiheesta muualla