Ero sivun ”Hermann Struve” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
DixonDBot (keskustelu | muokkaukset)
w,f,l,kuva
Rivi 1: Rivi 1:
[[Tiedosto:Karl hermann struve.jpg|thumb|right|Hermann Struve]]
[[Tiedosto:Karl Hermann Struve.jpg|thumb|220px|right|Hermann Struve (noin 1900)]]
'''Karl Hermann Struve''' ([[3. lokakuuta]] [[1854]] [[Pietari (kaupunki)|Pietari]], [[Venäjä]] – [[12. elokuuta]] [[1920]] Bad Herrenalb, [[Schwarzwald]], [[Saksa]]) oli venäläissyntyinen saksalainen [[tähtitieteilijä]]. Hän syntyi ja varttui Venäjällä, mutta asui sittemmin koko ikänsä Saksassa.
'''Karl Hermann Struve''' ({{k-ru|Герман Оттович Струве|Germann Ottovitš Struve}}; [[3. lokakuuta]] [[1854]] [[Pietari (kaupunki)|Pietari]], [[Venäjä]] – [[12. elokuuta]] [[1920]] Bad Herrenalb, [[Schwarzwald]], [[Saksa]]) oli venäläis-saksalainen [[tähtitieteilijä]]. Hän syntyi ja vaikutti aluksi Venäjällä, mutta muutti 41-vuotiaana Saksaan, jossa työskenteli loppuikänsä.


Jo Hermann Struven isoisä [[Friedrich Georg Wilhelm von Struve]] ja isä [[Otto Wilhelm von Struve]] olivat tähtitieteilijöitä, samoin hänen veljensä [[Ludwig Struve]] ja veljenpoikansa [[Otto Struve]]. Hermann muutti takaisin isoisänsä kotimaahan [[Saksa]]an, jossa hän työskenteli.
Jo Hermann Struven isoisä [[Friedrich Georg Wilhelm von Struve]] ja isä [[Otto Wilhelm von Struve]] olivat tähtitieteilijöitä, samoin hänen veljensä [[Ludwig Struve]], poikansa [[Georg Hermann Struve]] ja veljenpoikansa [[Otto Struve]]. Suku oli alun perin saksalainen.


Struve valmistui vuonna [[1882]] [[Tarton yliopisto]]sta ja meni töihin [[Pulkovon observatorio]]on. Hän jatkoi isänsä [[Otto Wilhelm von Struve]]n työtä vanhempana astronomina vuonna [[1890]]. Vuonna [[1895]] hän jäi eläkkeelle ja muutti [[Saksa]]an, jossa hän toimi [[Königsberg]]in observatoriossa. Vuosina [[1904]]–[[1920]] hän oli töissä [[Berliini]]n observatioriossa.
Hermann Struve valmistui vuonna 1882 [[Tarton yliopisto]]sta sijoittui töihin sukulaistensa johtamaan [[Pulkovon observatorio]]on Pietarin lähellä. Hänet nimitettiin vanhemmaksi astronomiksi vuonna 1890, ja hänen odotettiin seuraavant isäänsä [[Otto Wilhelm von Struve]]a laitoksen johtajana. Vuonna 1895 hän kuitenkin hyväksyi kutsun [[Saksa]]an [[Königsberg]]in observatorion johtajaksi. Vuosina 1904–1920 hän johti [[Berliinin observatorio]]ta.


{{Tynkä/Tieteilijä}}
{{Tynkä/Tieteilijä}}
Rivi 11: Rivi 11:


[[Luokka:Saksalaiset tähtitieteilijät]]
[[Luokka:Saksalaiset tähtitieteilijät]]
[[Luokka:Venäläiset tähtitieteilijät]]
[[Luokka:Vuonna 1854 syntyneet]]
[[Luokka:Vuonna 1854 syntyneet]]
[[Luokka:Vuonna 1920 kuolleet]]
[[Luokka:Vuonna 1920 kuolleet]]

Versio 17. joulukuuta 2011 kello 02.54

Hermann Struve (noin 1900)

Karl Hermann Struve (ven. Герман Оттович Струве, Germann Ottovitš Struve; 3. lokakuuta 1854 Pietari, Venäjä12. elokuuta 1920 Bad Herrenalb, Schwarzwald, Saksa) oli venäläis-saksalainen tähtitieteilijä. Hän syntyi ja vaikutti aluksi Venäjällä, mutta muutti 41-vuotiaana Saksaan, jossa työskenteli loppuikänsä.

Jo Hermann Struven isoisä Friedrich Georg Wilhelm von Struve ja isä Otto Wilhelm von Struve olivat tähtitieteilijöitä, samoin hänen veljensä Ludwig Struve, poikansa Georg Hermann Struve ja veljenpoikansa Otto Struve. Suku oli alun perin saksalainen.

Hermann Struve valmistui vuonna 1882 Tarton yliopistosta sijoittui töihin sukulaistensa johtamaan Pulkovon observatorioon Pietarin lähellä. Hänet nimitettiin vanhemmaksi astronomiksi vuonna 1890, ja hänen odotettiin seuraavant isäänsä Otto Wilhelm von Struvea laitoksen johtajana. Vuonna 1895 hän kuitenkin hyväksyi kutsun Saksaan Königsbergin observatorion johtajaksi. Vuosina 1904–1920 hän johti Berliinin observatoriota.

Tämä tieteilijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.