Ero sivun ”IF Elfsborg” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Mbon (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Luckas-bot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti lisäsi: fo:IF Elfsborg
Rivi 98: Rivi 98:
[[en:IF Elfsborg]]
[[en:IF Elfsborg]]
[[es:IF Elfsborg]]
[[es:IF Elfsborg]]
[[fo:IF Elfsborg]]
[[fr:IF Elfsborg]]
[[fr:IF Elfsborg]]
[[ko:IF 엘프스보리]]
[[ko:IF 엘프스보리]]

Versio 15. joulukuuta 2011 kello 13.57

Elfsborg
[[Tiedosto:logo|200px|]]
Koko nimi Idrottsföreningen Elfsborg
Perustettu 1904
Kaupunki Ruotsi Borås, Ruotsi
Kenttä Borås Arena
– kapasiteetti 17 000
Sarja Allsvenskan
Puheenjohtaja Ruotsi Bosse Johansson
Päävalmentaja avoin
}}
Kotipeliasu
}}
Vieraspeliasu

Idrottsföreningen Elfsborg on urheiluseura Ruotsin Boråsista. Sillä on toimintaa jalkapallossa, keilailussa, hiihdossa ja hiihtosuunnistuksessa. Seura on perustettu 26. kesäkuuta vuonna 1904.

Jalkapallo

IF Elfsborgin miesten jalkapallon edustusjoukkue pelaa Ruotsin korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa. Joukkue on hallitseva Ruotsin mestari voitettuaan toiseksi jääneen nousijajoukkue AIK:n tiukassa voittotaistossa.

Historiaa

1930-luvun loppuvuosina Elfsborg lukeutui Ruotsin parhaisiin seuroihin ja joukkue voittikin Ruotsin mestaruuden vuosina 1936, 1939 ja 1940. Ajan suuri tähti oli hyökkääjäpelaaja Sven Jonasson, joka pelasi joukkueessa vuosina 19271946 410 ottelua ja teki 252 maalia. Neljännen ja toistaiseksi viimeisen Ruotsin mestaruutensa joukkue voitti vuonna 1961. Tuon jälkeen Elfsborgin paras sijoitus on ollut sarjan kakkossija vuonna 1977. 1980-luvulta lähtien joukkue on pariin otteeseen joutunut hakemaan vauhtia Superettanin puolelta. Kaudeksi 1997 joukkue nousi takaisin Allsvenskaniin ja on säilynyt sarjassa sen jälkeen. Tuohon aikaan joukkueessa pelasi monia myöhemmin maajoukkueessa esiintyneitä nimiä kuten Anders Svensson, Tobias Linderoth ja Fredrik Berglund. Vuonna 2001 joukkue voitti historiansa ensimmäisen Ruotsin Cupin kukistettuaan loppuottelussa AIK:n. Toinen cup-voito tuli kaksi vuotta myöhemmin. Kaikkiaan joukkue on historiansa aikana pelannut Allsvenskanissa 62 kautta. Kaudella 2006 IF Elfsborg voitti Magnus Haglundin valmennuksessa seuran historian viidennen Ruotsin mestaruuden. Edellisestä oli kulunut jo 45 vuotta.

Saavutuksia

Ennätyksiä

Edustusjoukkueen pelaajat kaudella 2010

Maalivahdit

Puolustajat

Keskikenttäpelaajat

Hyökkääjät

(Päivitetty 13. maaliskuuta 2010)

Muut lajit

IF Elfsborgin hiihtojaosto on nimeltään IF Elfsborg Skidor, hiihtosuunnistusjaosto IF Elfsborg Skidorientering ja keilailujaosto IF Elfsborg Bowling.

Aiheesta muualla