Ero sivun ”Psyko III” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Todberg (keskustelu | muokkaukset)
p l
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 26: Rivi 26:
| amg = 39580
| amg = 39580
}}
}}
'''''Psyko III''''' ('''''Psycho III''''') on yhdysvaltalainen kauhuelokuva vuodelta 1986. Elokuva on jatkoa kahdelle aikaisemmalle ''[[Psyko (vuoden 1960 elokuva)|Psyko]]''-elokuvalle. Elokuvan ohjasi [[Anthony Perkins]], ja hän näyttelee myös pääosan.
'''''Psyko III''''' ('''''Psycho III''''') on yhdysvaltalainen kauhuelokuva vuodelta 1986. Elokuva on jatkoa kahdelle aikaisemmalle ''[[Psyko (vuoden 1960 elokuva)|Psyko]]''-elokuvalle. Pääroolissa jatkava [[Anthony Perkins]] vastasi myös elokuvan ohjauksesta.


== Juoni ==
== Juoni ==

Versio 10. joulukuuta 2011 kello 18.08

Psyko III
Psycho III
Elokuvan virallinen juliste
Elokuvan virallinen juliste
Ohjaaja Anthony Perkins
Käsikirjoittaja Charles Edward Pogue
Tuottaja Hilton A. Green, Donald E. Zipfel
Säveltäjä Stephen Bray
Carter Burwell
D. Stanton Miranda
David Sanborn
Kuvaaja Bruce Surtees
Leikkaaja David E. Blewitt
Tuotantosuunnittelija Henry Bumstead
Pääosat Anthony Perkins
Diana Scarwid
Jeff Fahey
Roberta Maxwell
Hugh Gillin
Robert Alan Browne
Lee Garliton
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Universal Studios
Levittäjä Universal Studios
Ensi-ilta 1986
Kesto 93 min.
Alkuperäiskieli englanti
Edeltäjä Psycho II
Seuraaja Psycho IV: The Beginning
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Psyko III (Psycho III) on yhdysvaltalainen kauhuelokuva vuodelta 1986. Elokuva on jatkoa kahdelle aikaisemmalle Psyko-elokuvalle. Pääroolissa jatkava Anthony Perkins vastasi myös elokuvan ohjauksesta.

Juoni

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Norman Bates (Anthony Perkins) viettää rauhallista ja huomaamatonta elämää; päätyökseen hän ylläpitää motelliaan. Nuori Maureen (Diana Scarwid) karkotetaan nunnaluostarista ja hän eksyy matkallaan, kunnes löytää tiensä Batesin motelliin. Norman näkee Maureenissa jotain tuttua, ja vanhat muistot alkavat herätä: Maureen muistuttaa Marionia (Norman murhasi Marionin ensimmäisessä elokuvassa).

Normanin käytös alkaa Maureenin myötä muuttua levottomaksi ja skitsofrenian oireet alkavat vaivata häntä entistä pahemmin. Normanin toinen persoona eli hänen äitinsä vaatii tappamaan Maureenin, mutta Norman itse käy sisäistä taistelua, jotta ei surmaisi tätä. Normanin skitsofreenisuus pääsee taas valloilleen, ja hän alkaa surmata motellin asukkaita. Motelliin työskentelemään tullut muusikonalku Duane (Jeff Fahey) huomaa Normanin teot ja uhkaa paljastaa hänet. Norman ja Duane joutuvat käsirysyyn ja Duane jää alakynteen. Norman hävittää Duanen ruumiin.

Samoihin aikoihin utelias toimittaja Tracy Venable (Roberta Maxwell) saapuu paikalle tutkimaan ja haastattelemaan Normania ja uskoo hänen syyllistyneen aikaisempiin katoamisiin motellilla. Tracy kertoo Normanin menneisyydestä Maureenille, josta on tullut läheinen Normanin kanssa. Maureen säikähtää mutta uskoo, että Norman on hänen suuri rakkautensa, ja hän palaa myöhemmin Normanin luo. Hänen kävellessään portaita yläkertaan Normanin äiti huutaa Normania ja hänen otteensa irtoaa Maureenista ja hän putoaa portaissa iskien niskansa patsaaseen, jossa on nuoli. Maureen kuolee, ja Norman on vihainen äidilleen. Myöhemmin Tracy saapuu motellille ja näkee Normanin "äidin" veitsi kädessä. Tracy yrittää puhua Normanille järkeä, mutta äiti käskee Normania surmaamaan Tracyn ja hän nostaa veitsen ja iskee sillä palsamoitua äitinsä ruumista ja surmaa hänet lopullisesti. Norman saadaan lopulta kiinni ja hänet saatetaan lopuksi poliisiautoon.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pääosissa

 Anthony Perkins  Norman Bates  
 Diana Scarwid  Maureen Coyle  
 Jeff Fahey  Duane Duke  
 Roberta Maxwell  Tracy Venable  
 Hugh Gillin  Sheriffi John Hunt  
 Robert Alan Browne  Ralph Statler  
 Lee Garlington  Myrna