Ero sivun ”Yhdysvaltain itäinen aika” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
yhdenmuk.
p linkitys pois täsmennyssivulta
Rivi 1: Rivi 1:
'''EDT''' (''Eastern Daylight Time'') [[UTC]]-5 on [[Pohjois-Amerikka|Pohjois-Amerikassa]] käytetty nimitys [[ET]] (''Eastern Time Zone'') -aikavyöhykkeestä kesäaikaan. ET-[[aikavyöhyke]] peittää suuren osan Pohjois-Amerikan itärannikosta sekä osan [[Etelä-Amerikka|Etelä-Amerikan]] länsirannikosta. ET-aika on [[UTC]]-5 (tuntia), paitsi [[kesäaika]]na UTC-4 (tuntia). Kesäajan ET-aikaa kutsutaan kesäaikana erityisesti nimityksellä '''EDT''' (''Eastern Daylight Time'') ja talviaikana nimityksellä [[EST]] (''Eastern Standard Time'').
'''EDT''' (''Eastern Daylight Time'') [[UTC]]-5 on [[Pohjois-Amerikka|Pohjois-Amerikassa]] käytetty nimitys [[ET (aikavyöhyke)|ET]] (''Eastern Time Zone'') -aikavyöhykkeestä kesäaikaan. ET-[[aikavyöhyke]] peittää suuren osan Pohjois-Amerikan itärannikosta sekä osan [[Etelä-Amerikka|Etelä-Amerikan]] länsirannikosta. ET-aika on [[UTC]]-5 (tuntia), paitsi [[kesäaika]]na UTC-4 (tuntia). Kesäajan ET-aikaa kutsutaan kesäaikana erityisesti nimityksellä '''EDT''' (''Eastern Daylight Time'') ja talviaikana nimityksellä [[EST]] (''Eastern Standard Time'').


Myös [[Australia]]ssa on EDT-aika, johon viitataan usein myös lyhenteellä [[AEDT]] (''Australian Eastern Daylight Time''). AEDT-aika on [[AEST]] ''(Australian Eastern Standard Time'') + 1, tai UTC+11.
Myös [[Australia]]ssa on EDT-aika, johon viitataan usein myös lyhenteellä [[AEDT]] (''Australian Eastern Daylight Time''). AEDT-aika on [[AEST]] ''(Australian Eastern Standard Time'') + 1, tai UTC+11.

Versio 2. joulukuuta 2011 kello 03.56

EDT (Eastern Daylight Time) UTC-5 on Pohjois-Amerikassa käytetty nimitys ET (Eastern Time Zone) -aikavyöhykkeestä kesäaikaan. ET-aikavyöhyke peittää suuren osan Pohjois-Amerikan itärannikosta sekä osan Etelä-Amerikan länsirannikosta. ET-aika on UTC-5 (tuntia), paitsi kesäaikana UTC-4 (tuntia). Kesäajan ET-aikaa kutsutaan kesäaikana erityisesti nimityksellä EDT (Eastern Daylight Time) ja talviaikana nimityksellä EST (Eastern Standard Time).

Myös Australiassa on EDT-aika, johon viitataan usein myös lyhenteellä AEDT (Australian Eastern Daylight Time). AEDT-aika on AEST (Australian Eastern Standard Time) + 1, tai UTC+11.